05022024štv

PR články, komerčné, Levice

Ako zahájiť jarnú športovú idylku?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Športovať sa dá celoročne. Všetko závisí od našich priorít a vzťahu k športu. Ten si budujeme od útleho detstva, no skutočne?! Aj tí, čo to v tom období podceňovali, si dnes vedia raziť k športu svoju vlastnú cestu. Začať môžete kedykoľvek, ale čím skôr, tým prospešnejšie pre telo. Prichádza jar a bolo by to vážne mrhanie času presedieť dnu. Využime preto prostredie krásnej prebúdzajúcej sa prírody na svoje športové aktivity. Ktoré sú pre tento čas ako stvorené?

Ako zahájiť jarnú športovú idylku?

Benefity jarných športových aktivít

V porovnaní s inými ročnými obdobiami je jar skutočne špecifická. Teploty sú miernejšie a na šport vhodnejšie ako počas horúceho leta. Zároveň nás neodrádzajú ako cez mrazivú zimu. Dni sú postupne dlhšie, čo nás zbavuje výhovoriek, že nestíhame. Síce počasie dokáže byť vrtkavé, nie až také chladné a deprimujúce ako na jeseň. Za teplejších dní stretávame viac priateľov a ďalších vytrvalcov, čím šport v prírode získava na príjemnej komunikačnej atmosfére.

Ktorý šport uprednostniť?

Zvyknete na jar korčuľovať? Tento šport je ideálnym, ako zažiť niečo nové a prekonávať sa. Začiatkom každej sezóny sa oboznamujeme, aké sú najnovšie trendy po technickej, bezpečnostnej a dizajnovej stránke. Stále ale rozlišujeme, či viac potrebujeme rekreačné alebo fitness kolieskové korčule a kto bude ich užívateľom. Moderné modely priam zvádzajú k akceleráciám a rýchlejšej jazde. Tým potvrdzujú zmienku vyššie o zážitkoch až adrenalíne. Ten si užijete aj pri menších úpravách a sťahovaní korčúľ... A to aj za jazdy!

Sú však vyhotovené tak, aby korigovali prenos sily a udržiavali stabilitu. Parametre bezpečnosti a komfortu ďalej rozširujú o príjemnú klímu v topánke pomocou zabudovaného ventilačného systému.

Vy ešte také nemáte? Tak sa do jarnej sezóny poponáhľajte a nakúpte na jednom mieste, kde vám okrem korčúľ ponúknu chrániče, prilby a ďalšie doplnky.

Ako korčuľovanie, tak aj beh sú jedným zo základných outdoorových športov. Ale čo tak vymeniť mestské parky pre bežcov za tie horské? Samozrejme, vyžaduje si to prípravu a „prvé kroky“ absolvovať spolu s trénerom.

Zjari býva príjemné plávanie, odporúčame „okúsiť“ vodu aj z inej stránky. Po zime sa dobre vykonávajú splavy, keďže sú rieky plné vôd z roztopených ľadov. Vidíte v tom riziká? Aj sú, no to v každom športe. Začnite ale postupne, od outdoorového e-shopu Sportrysy, ktorý vás pripraví na každú športovú sezónu funkčným oblečením, obuvou a ďalšou skvelou výbavou do hôr, mesta i k vode.

Zdroj obrázka: Nomad_Soul / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre