05052024ned

PR články, komerčné, Levice

Zázrak pre našu pleť od matky prírody

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

O tom, že príroda nám toho dáva veľa, niet pochýb. Už naši predkovia sa snažili využívať čo najviac z toho, čo im príroda ponúkala. Hoci sme v 21. storočí nahradili mnohé prírodné prvky modernejšími, niektoré prírodné zázraky sa nahradiť nedajú. Tieto zázraky sú tu s nami celé roky a aj keď žijeme v pokročilej dobe, mnoho ľudí o nich stále nevie.

Zázrak pre našu pleť od matky prírody

O arganovom či kokosovom oleji je na internete nejeden dlhý článok. Oveľa menej ich je však o inom type, ktorý sa svojimi účinkami rýchlo vyrovná aj svojim známejším „bratom“. O aký typ oleja ide? Hovoríme o ricínovom oleji.

Na vlasy

Ak máte pocit, že sú vaše vlasy bez lesku a pri česaní vám veľmi vypadávajú, môžete vyskúšať masku alebo zábal z ricínového oleja. Aký uvidíte výsledok pri pravidelnom používaní?

- Vlasy sú na pohľad lesklejšie a zdravšie.
- Vlasy prestávajú vo veľkom vypadávať.
- V niektorých prípadoch môže olej pomôcť k rýchlejšiemu rastu vlasov.

Na mihalnice

Ricínový olej na mihalnice? Prečo nie. Tak ako sme pri vlasoch spomínali, že vie napomôcť k rýchlejšiemu rastu, podobne sú na tom aj mihalnice a obočie.

Ak sa vám zdá, že máte riedke mihalnice, ktoré vám často vypadávajú, skúste si mihalnice pretrieť ricínovým olejom. Stačiť vám bude obyčajná vatová tyčinka alebo čokoľvek, na čom sa olej udrží. V prípade obočia si môžete dať kvapku na prst a obočie ním skrátka pretrieť.

Množstvo, ktoré dáte na mihalnice, by nemalo byť príliš veľké, aby prebytočný olej nestekal do očí, čo by mohlo vyvolať ich začervenanie.

Na pleťové problémy

Akné

Nakoľko ricínový olej obsahuje veľa prospešných látok, odporúča sa využívať aj pri liečbe akné. Má totiž zároveň aj čistiace účinky. Pre aknóznu pleť je čistenie veľmi podstatné, pretože zabraňuje tak tvorbe nového akné a napomáha zahojeniu toho vytvoreného.

Vrásky

Nielen vrásky ale aj iné škvrnky či pigmentové fliačky viete zmierniť ricínovým olejom. Nezabudnite, že pri každej liečbe je dôležitá pravidelnosť, preto si nezabúdajte pravidelne tieto postihnuté miesta potierať. Po pár mesiacoch by ste mali uvidieť prvé zmeny.

Suché pery

Najmä v zimných mesiacoch trpia mnohé ženy vysušenými perami. Ak klasické balzamy na pery nepomáhajú, môžete si vyskúšať na noc potrieť pery aj ricínovým olejom. Snažte sa však ich neolizovať.

Nezoženiete ho v každej drogérii, preto vám odporúčame pozrieť si internetovú stránku Zdravysvet.sk, kde ricínový olej získate za dobrú cenu. Hovorí sa, že do zdravia sa vždy oplatí investovať. Ak by z nejakého dôvodu nevyhovoval vám, môžete ho posunúť mame alebo sestre. Ricínový olej sa v žiadnej domácnosti rozhodne nestratí!

Zdroj obrázka: Parilov / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre