05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Minimalizujte riziko požiaru na firme a buďte pripravený ak vypukne

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Jedným z najväčších strašiakov (nielen) každej firmy je požiar. Jeho riziko je neustále a ak vypukne a rozšíri sa, dokáže doslova spáliť na popol často aj celoživotné snaženie sa majiteľa, či majiteľov firmy.

Minimalizujte riziko požiaru na firme a buďte pripravený ak vypukne

Ignorovať nariadenia týkajúce sa ochrany pred požiarmi sa nevypláca

Efektívna ochrana pred požiarmi tak musí byť niečo, o čo sa každá firma snaží. Iste, riziko požiaru sa nedá úplne eliminovať. Vždy vás môže prekvapiť. Ale čo najväčšou minimalizáciou tohto rizika môžete účinne predchádzať takejto, často likvidačnej, katastrofe.

To znamená, že zákonnú povinnosť vykonávať preventívne protipožiarne prehliadky a odstraňovať zistené nedostatky by ste nemali brať len ako nutné zlo. V prvom rade totižto nejde o nejaké nariadenie, ktorého nerešpektovanie vás môže vyjsť draho.

Požiar vo firme môže byť likvidačnou záležitosťou a ak si myslíte, že na pokrytie škôd máte poistku, tak pozor! Poisťovne nevyplácajú plnenie poškodeným stranám, ktoré nezabezpečili zákonnú ochranu pred požiarmi.

Funkčný hasiaci prístroj môže zachrániť veľa

Jednou z povinností je aj pravidelná kontrola hasiacich prístrojov. Tie sú totižto „prvou líniou“ v boji proti požiaru. Aspoň do príchodu hasičských zložiek. Takáto kontrola musí byť vykonávaná raz za 12 mesiacov, prípadne raz za 24 mesiacov ak tak určí výrobca hasiaceho prístroja.

Ak sa k tomu pridá aj tlaková skúška raz za 3 alebo 5 rokov podľa typu prístroja, počas ktorej sa zisťuje, či nie je funkčnosť daného prístroja znížená poklesom tlaku vo vnútri, alebo či nie je prístroj použitý, či poškodený, môžete si byť istý, že ste z hľadiska kontroly hasiacich prístrojov spravili maximum. Zlyhanie prísť môže aj napriek takejto snahe, ale riziko, že sa tak stane, by malo byť úplne minimalizované.

Zdroj obrázka: Autor: A_stockphoto / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre