05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 4. októbra 2021 - Chceli by ste sa na pracovnom trhu uplatniť ako účtovníčka/účtovník, či už finančného alebo mzdového účtovníctva? Po rekvalifikačnom kurze účtovníctva, akreditovanom Ministerstvom školstva, môžete účtovať firmám, živnostníkom, či samým sebe.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Rekvalifikačné kurzy sú vhodné pre tých, ktorí sa chcú uplatniť na pracovnom trhu ako účtovníčky - či už finančné alebo mzdové. "Evidovaní na úrade práce môžu využiť dotáciu na úhradu celého kurzu. Od roku 2020 ponúkam v Leviciach aj individuálne počítačové kurzy, na ktorých učíme napr. základy práce s PC, Excel, Word a podobne. Chodia sa učiť mladé dievčatá, ktoré to potrebujú v práci, ale aj staršie dámy, ktoré si len chcú prepisovať nejaké veci vo Worde," hovorí Mária Tužinská, ktorá vlastní Vzdelávaciu agentúru od roku 2013 a ktorá lektorovala odvtedy tzv. večerné kurzy v Leviciach a pokračuje. "V roku 2017 som získala akreditáciu Ministerstva školstva a založila som si pobočky vo Zvolene, Žiari nad Hronom a Leviciach na denné kurzy. Kurz účtovníctva sa skladá z 3 modulov: Jednoduché účtovníctvo, Podvojné účtovníctvo a Mzdové účtovníctvo s personalistikou," dopĺňa.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Z čašníčky úspešná účtovníčka

Na jej kurzoch sa rekvalifikovala aj napríklad čašníčka, ktorá v súčasnosti účtuje asi pre 20 živnostníkov. Tiež pán kominár, ktorý si vedie svoje účtovníctvo sám. "Kurzy sú vhodné pre začiatočníkov, učíme účastníkov od úplného základu až po účtovnú závierku roka. Robím kurzy len v malých skupinkách - maximálne šesť ľudí, kedy dosiahnem individuálny prístup ku každému účastníkovi a keď na nich vidím, či učivo pochopili, alebo to treba ešte zopakovať raz či dva krát alebo stále dokola. Takže z mojich kurzov odchádzajú spokojní absolventi, pripravení teoreticky i prakticky pre prax. Musím zdôrazniť, že sa ku mne vracajú ľudia z kurzov, kde je 15-25 ľudí, na ktorých nejde o kvalitu ale len kvantitu. Sama by som sa na takom kurze neprihlásila, že nestíham, nechápem...," dodáva Mária Tužinská.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Mzdová účtovníčka musí ovládať všetky zložky mzdy a ich výpočet

Na kurzoch sa začína teóriou, pokračuje sa ručným výpočtom, ručným spracovaním príkladov, kde sa najlepšie pochopí podstata výpočtu. "Viete, prišli aj také účtovníčky, ktoré už desať rokov nahadzujú údaje do programu, ale neovládajú podstatu - základy a tak sa prišli doučiť napr. účtovanie na šibeničkách, súvahe a podobne. Učíme výpočet mzdy - ručne počítame mesačné výplaty za celý rok, až potom ideme na program, kde stačí stlačiť "Generuj" a za minútu sú výplaty vypočítané. Mzdová účtovníčka musí ovládať všetky zložky mzdy a ich výpočet a toto vysvetliť zamestnancom," vysvetľuje Tužinská.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Z personalistiky Ing. Mária Tužinská, MBA - vzdelávacia agentúra, Levice pripravuje ľudí na pracovné pohovory na post personalistu, ktorí sa vracajú so slovami "vedela som všetko, čo sa pýtali". "Až po zvládnutí a pochopení ručných príkladov a výpočtov prechádzame do účtovných programov firmy KROS, na ktorých robíme niekoľko príkladov s komplexným vysvetlením programov. Absolventi sú vhodní pre post účtovník junior. Mnohí si po skončení kurzu založili živnosť a účtujú už pár rokov. Ja a moje lektorky sme s nimi aj po skončení kurzu telefonicky a mailom, robíme s nimi prvé daňové priznania či prvé výplaty. Pred pracovnými pohovormi môžu prísť a zopakujem si s nimi celú problematiku, aby si to osviežili. Tiež môžu prísť zopakovať príklad v programe, ak nemajú doma PC, internet alebo program...," približuje majiteľka vzdelávacej agentúry a dodáva. "Verte mi, že najväčšia odmena pre mňa je telefonát: "Pani Tužinská, už pracujem ako účtovníčka".

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Kurzy účtovníctva sú intenzívne, prístup individuálny

Moje kurzy účtovníctva sú intenzívne - učíme sa v pracovné dni od 8,00 do 14,00. Celý kurz trvá 30 pracovných dní = 240 vyučovacích hodín. "Robím aj poobedňajšie a víkendové kurzy pre zamestnaných, ktorí sa nemôžu zúčastniť doobedného vyučovania z pracovných dôvodov. Učila som tehotnú mamičku, ku ktorej som už posledné dni chodila učiť k nej domov, aby mala svoje pohodlie. Tiež som učila individuálne milú žienku maďarskej národnosti, ktorá sa nemohla začleniť do skupiny," spomína.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Na kurz potrebujete len chuť do učenia a dobrú náladu

Na kurz je potrebné si doniesť len chuť do učenia a dobrú náladu, všetko ostatné dostanú v učebni - učebné materiály, zošit, pero, PC s programom, kávičku, čaj, keksíky a na skúšky niekedy aj koláčiky. "Zo Zvolena z kurzu mi lektorka poslala fotku zo záveru kurzu, kde šťastná uchádzačka "buchla" šampus od šťastia, že to zvládla. Zvládne to každý, na to dbáme my," pripomína Mária Tužinská.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Nie je dôvod na obavy zo skúšky

Každý sa hneď pri žiadosti pýta na skúšku. "Hneď ich ubezpečím, že skúška je len z toho, čo ich tam naučíme, takže nie je dôvod na obavy. Skúška je teoretická z prebratého učiva a praktický príklad v programe," vysvetľuje.

Po kurze účtovníctva môžete účtovať firmám, živnostníkom či samým sebe

Veľmi príjemná priateľská atmosféra...

Po skončení kurzu obdržia absolventi osvedčenie s akreditáciou Ministerstva školstva, ktoré si prikladajú k žiadostiam do zamestnania. "Niektoré absolventky sú tak úžasné a zručné, že im ja aj moje lektorky hľadáme pracovné miesta, čo sa nám darí. Zamestná sa jedna absolventka a volá potom, či nemáme ďalšiu, lebo potrebujú obsadiť miesto. Máme veľmi dobrú odozvu. Mnohí prídu veľakrát len tak po čase na kávičku. Ešte chcem dodať, že na všetkých kurzoch, či už v Leviciach, v Žiari aj vo Zvolene vládne vďaka mojim úžasným lektorkám veľmi príjemná priateľská atmosféra, po skončení kurzu sa lúčime so slzičkami na krajíčku. Práca s ľuďmi je ťažká ale krásna," uzatvára Ing. Mária Tužinská, MBA.

Termíny na základe dohody podľa Vašich možností na tel. č. 0907 859 884
e-mail:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre