04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Nepodceňujte účel medzizubnej kefky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dentálnu niť v posledných rokoch v rámci ústnej hygieny nahradili malí pomocníci so stovkami štetiniek. Práve vďaka nim sa úroveň čistenia zubov posunula zase o krok ďalej. A to o krok míľový. V medzizubných priestoroch totiž zostáva veľké množstvo zvyškov jedla, a to aj po dôkladnom vyčistení zubov.

Nepodceňujte účel medzizubnej kefky

Nedajte šancu baktériám

Zvyšky jedla spoľahlivo skryté medzi zubami sú veľmi tvrdým a takmer neviditeľným nepriateľom pre každého človeka. Hoci ste presvedčení, že čistenie zubov zvládate perfektne po každej stránke, niektoré nečistoty jednoducho bežnou kefkou nemáte šancu zachytiť. Jedlo sa rozkladá a baktérie začínajú robiť svoju prácu v podobe budovania kazu. A práve tu by mala prísť na rad medzizubná kefka.

Malý pomocník pre každého

Je jedno, či ste dospelý alebo dieťa. Medzizubná kefka by mala byť súčasťou hygienických potrieb každého človeka. Je špeciálne vyvinutá na to, aby sa dostala tam, kam obyčajná kefka nemôže. Pretože priestory medzi zubami nie sú rovnako veľké, je treba používať medzizubné kefky rôznych veľkostí, tak, aby boli nečistoty z medzizubných priestorov dokonale odstránené. Inak môže dôjsť k leptaniu zubnej skloviny a následne vzniku zubného kazu.

Pravidelná dentálna hygiena

O doporučení na profesionálnu dentálnu hygienu by ste mali počuť minimálne od svojho dentistu. Domáce dôkladné čistenie chrupu je síce dôležité, ale nikdy nemôžete dosiahnuť profesionálnych výsledkov, ktoré zuby pre svoju zdravú existenciu potrebujú. Preto sa neváhajte pravidelne zveriť do rúk skúsených dentálnych hygienikov, ktorí sa o všetky zákutia vašej ústnej dutiny dokonale postarajú. Jedná sa síce o službu plne hradenú klientom, ale niektoré zdravotné poisťovne na ňu poskytujú určité formy kompenzácií.

O výbere vhodných pomôcok na čistenie chrupu sa poraďte so svojim dentistom.

Zdroj obrázka: Artography / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre