04272024sob

PR články, komerčné, Levice

Domáci tlakomer môže zachrániť život

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Točiaca sa hlava, závrate, zrýchlený tep... Pocity, ktoré často pripisujeme vysokému záťažovému stupni, ktorý spomínali večer v predpovedi počasia. A často ich práve z tohto dôvodu bagatelizujeme. Takýto prístup sa však človeku môže veľmi ľahko vypomstiť. Lepšie je mať tieto stavy pod kontrolou a pokiaľ by sa opakovali často, obrátiť sa na lekára. Že niečo nie je v poriadku a záťažovým stupňom to naozaj nebude, spoľahlivo napovie domáci tlakomer.

Domáci tlakomer môže zachrániť život

Príliš vysoké číslo? Pozor na infarkt!

Domáce tlakomery sú jednoduché na obsluhu a veľmi presné pri meraní. Ak vás popísané stavy chytajú príliš často, mal by byť tlakomer povinnou výbavou vašej lekárničky. Pri každom takom ataku si zmerajte tlak, zaznamenajte namerané hodnoty a ak sa budú opakovať, neváhajte navštíviť svojho lekára, ktorý vám urobí podrobnejšie vyšetrenia.

Koľko je akurát?

Optimálna hodnota nameraného krvného tlaku je okolo 120/80. Ak však váš tlak dlhodobo prekračuje hranicu 140/90 je určite správne o tejto skutočnosti informovať lekára. Vysoký tlak totiž môže poškodiť cievy do takej miery, že vás postihne mŕtvica či infarkt. Včasnou diagnostikou sa však dá týmto vážnym problémom efektívne predísť.

Ako vybrať tlakomer?

Na trhu je na výber množstvo tlakomerov, ktoré poskytujú spoľahlivé meranie tlaku. Na bežné používanie plne dostačuje digitálny automatický tlakomer, zobrazujúci hodnoty systolického i diastolického tlaku, a aj tepu. Rôzne alternatívy ponúkajú funkcie naviac, ako je napríklad uchovávanie hodnôt a pamäť pre viacero užívateľov. Tie sofistikovanejšie vám nameranú hodnotu i graficky znázornia, prípadne poskytnú export, či zdieľanie dát.

Než si budete istý svojou diagnózou, rozhodne sa nepúšťajte do liečby alternatívnou cestou v podobe byliniek a či produktov z nich.

Zdroj obrázka: Umpaporn / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre