05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Roadtrip po Slovensku od Bratislavy po Košice

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Premýšľate, kam v lete vyraziť na dovolenku? Vynechajte exotiku a stavte na domácu pohodu. Slovensko ti toho ponúka veľa a možno narazíš na miesta, o ktorých si ani nevedel, že máme.

Roadtrip po Slovensku od Bratislavy po Košice

Kufre zbalené, auto pripravené, cestovné poistenie v ruke. Ktoré miesta by ste na svojom roadtripe po Slovensku nemali minúť? Je ich viac než dosť. My sme pre vás vybrali 5 tipov na miesta, ktoré by ste určite nemali obísť.

Na Záhorí je vždy dobre

Ak svoj výlet začínate na západe, Záhorie vás možno prekvapí. Západ Slovenska nie je len Bratislava a Devín, Záhorie je plné miest, ktoré stoja za návštevu. Prvú zastávku si urobte pri Mohyle na Bradle, pamätníka Milana Rastislava Štefánika, ktorého architektom je slávny Dušan Jurkovič. Vedeli ste, že na výstavbu sa vybrali až 2 milióny korún, aby do roku 1928 bola mohyla postavená?

Raj všetkých instagramerov na vás čaká v Zrakovej pyramíde na Súľove, ktorú vytvoril Juraj Gábor. Táto drevená konštrukcia ponúka neskutočný pohľad na krásu prírody. A keď už ste tu, tak si doprajte aj prechádzku v Súľovských vrchoch – sú nenáročné a zvládne ich každý.

Orava s najkrajším slovenským hradom

Postupne smerujte na sever na Oravu. Oravský hrad by mal aspoň raz navštíviť každý z nás – je to jeden z najkrajších hradov u nás. Táto stavba na brale a nad riekou vo výške 112 metrov je úžasná a strašidelná zároveň. Niet sa čomu čudovať, že si ho ako kulisu zvolili filmári v množstve známych filmov ako Upír Nosferatu, Kráľ Drozdia brada, Sokoliar Tomáš, alebo dokonca Drakula z produkcie Netflixu.

K Orave a severnému Slovensku neodmysliteľne patrí aj Terchová. No než sa tam dostanete, zastavte sa Starej Bystrici a pokochajte sa výstavným orlojom, ktorý je zároveň aj najväčšou drevenou sochou na Slovensku. V Terchovej, rodisku Juraja Jánošíka, sa zastavte pri jeho soche, odkiaľ sa vám naskytne krásny pohľad na mesto.

Mierime do stredu Slovenska

Tentokrát obídeme Tatry a vyberieme sa z Oravy na stredné Slovensko. Konkrétne do Banskej Štiavnice. Toto slovenské mesto je zapísané v Zozname svetového dedičstva UNESCO a prvá zmienka o ňom je z roku 1156. Zastavte sa tu na chvíľu, oddýchnite si v kaviarni na historickom námestí a obdivujte množstvo historických pamiatok. Ak sa zdržíte do noci, nenechajte si ujsť výhľad z miestnej kalvárie.

Cestou na východ pribrzdite v Slovenskom raji a vyšliapnite si na Tomášovský výhľad – jeden z najkrajších na Slovensku, odkiaľ za dobrého počasia krásne vidieť aj Vysoké Tatry.

Do Košíc – hlavného mesta východu

Symbolom Košíc je isto Dóm sv. Alžbety, ktorý je zároveň najväčším kostolom u nás a najvýchodnejšou gotickou katedrálou v Európe. Okrem toho navštívte Jakabov palác či Štátne divadlo so spievajúcou fontánou. Hneď oproti divadlu nájdete kaviareň Slávia, ktorú mnohí považujú za najkrajšiu secesnú budovu v Košiciach.

Zdroj obrázku: Rasto SK / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre