05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Praktické pomôcky, ktoré by ste pri cyklotúre mali mať vždy so sebou

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Počasie sa začína zlepšovať a viac slnečných dní znamená, že viac času trávime vonku. Počas minuloročnej pandémie koronavírusu sa zvýšil záujem o bicyklovanie. Veď aby nie, keď sa nedalo ísť takmer nikam a bicykel a turistika boli možnosti, ktoré sa dali realizovať aj počas pandémie.

Ak plánujete chodiť na cyklotúry, mali by ste mal vždy so sebou praktické pomôcky, ktoré vás ochránia a ktoré vám bicyklovanie výrazne uľahčia.

Praktické pomôcky, ktoré by ste pri cyklotúre mali mať vždy so sebou

Tretry na bicykel

Počas cyklotúry potrebujete mať predovšetkým pevnú obuv, v ktorej sa vám bude dobre pedálovať a v ktorej sa nebude noha príliš pariť a zároveň bude chránená pred vlhkom a vodou.
Práve z tohto dôvodu sa odporúča nosiť so sebou na cyklotúry vždy kvalitné tretry na bicykel. Najznámejšie sú práve SHIMANO tretry na bicykel, ktoré chodidlo neutláčajú a poskytujú mu maximálne pohodlie aj počas niekoľkohodinových túr. Nové SHIMANO tretry na bicykel vždy objednávajte vo veľkosti topánky, ktorú nosíte. Tretry nesmú byť príliš voľné, ale ani príliš tesné.

Prilby na bicykel

Bezpečnosť je vždy prioritou a preto nezabúdajte mať so sebou na cyklotúre aj prilby na bicykel. Kvalitné prilby na bicykel vás dostatočne ochránia v prípade pádu a dokážu predísť fatálnym následkom. Nikdy totiž neviete, kedy môžete spadnúť z bicykla a preto je potrebné byť na to pripravený.

Prilby vždy kupujte a používajte podľa toho, do akého terénu pôjdete jazdiť. Je rozdiel medzi prilbami určenými na cestu (cestnými prilbami) a horskými prilbami.
Prilby musia mať kvalitnú mäkkú výstelku, pevnú vonkajšiu časť a samozrejme aj kvalitné zapínanie, ktoré zaistí, že prilba vám bude na hlave držať aj počas väčšej rýchlosti.

Okrem tretrov na bicykel a prilieb na bicykel odporúčame mať aj pumpu na nafukovanie kolies pre každý prípad, fľašu s tekutinou na bicykel, ale aj taštičku na bicykel, kde si odložíte potrebné drobnosti, ktoré potrebujete mať pri sebe.

Zdroj obrázka: Autor: Juanan Barros Moreno / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre