05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Urologické problémy, s ktorými sa pacienti najčastejšie obracajú na urológov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Zdravotné problémy dokážu zamávať s psychikou každého. Obzvlášť v tejto dobe, kedy nás trápi aj pandémia koronavírusu. Najmä tie neočakávané zdravotné problémy, ktoré sa objavia z jedného dňa na druhý a nič na ne nezaberá, vedia výrazne skomplikovať život každému jednému.
Najčastejšie sú to ale muži, ktorí svoje zdravotné problémy neriešia okamžite. Mnohí dúfajú, že problémy zmiznú a nebudú tak musieť behať od ambulancie do ambulancie.

Muži sa najčastejšie trápia s urologickými problémami. Viete ale s ktorými urologickými problémami sa pacienti najčastejšie obracajú na urológov?

Urologické problémy, s ktorými sa pacienti najčastejšie obracajú na urológov

Erektilná dysfunkcia

Erektilná dysfunkcia a jej liečba sa týka čoraz viac mužov. Kým kedysi tento problém trápil predovšetkým mužov v strednom veku, mužov po štyridsiatke, dnes sa vie objaviť aj u oveľa mladších ročníkov. O erektilnej dysfunkcii hovoríme vždy vtedy, keď muž nie je schopný dosiahnuť a udržať stoporenie pohlavného údu. Tento problém muži na začiatku zatajujú a nepripisujú mu veľkú váhu, pretože si myslia, že časom sama zmizne. Ak sa však problém vyskytuje dlhodobo, zjavne nejde len o krátkodobý problém s erekciou a jedná sa o erektilnú dysfunkciu.
Problém sa dá riešiť tým, že sa odhalí príčina vzniku. Práve nevhodný životný štýl je najčastejšou príčinou problémov s erekciou.

Bolesť panvového dna

Ak mužov trápi chronická bolesť panvového dna, práve s týmto problémom sa musia obrátiť na urológa. Okrem erektilnej dysfunkcie je to práve bolesť panvového dna, ktorá patrí medzi urologické problémy, s ktorými sa pacienti najčastejšie obracajú na urológov. Jedná sa o bolesť, ktorá je lokalizovaná v oblasti panvy. Spôsobuje problémy s močením, avšak bez dôkazov infekcie močových ciest. Viacerí pacienti sa pri tomto probléme sťažujú aj na problémy s erekciou, čiže sa u nich prejavuje aj erektilná dysfunkcia. Táto bolesť sa dá liečiť, avšak treba sa ihneď obrátiť na urológa a ten vám predstaví možnosti liečby.

Zdroj obrázka: Autor: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre