05032024pia

PR články, komerčné, Levice

Uvažujete nad dovolenkou na Slovensku? Príďte bližšie spoznať Demänovskú dolinu a Jasnú

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Letná dovolenková sezóna sa blíži a je pochopiteľné, že chceme toto leto tráviť inak ako počas posledných mesiacov izolovaných od príbuzných a kamarátov.
Ak uvažujete nad tým, že by ste tento rok strávili dovolenku na Slovensku, jedným z pekných miest na Slovensku je aj Demänovská dolina a Jasná. Tieto krásne lokality nájdete na Liptove v Nízkych Tatrách a tak, ako sú obľúbené počas zimnej sezóny pre možnosť lyžovania, tak sú obľúbené aj v letných mesiacoch. Spoznajte bližšie Demänovskú dolinu a Jasnú.

Uvažujete nad dovolenkou na Slovensku? Príďte bližšie spoznať Demänovskú dolinu a Jasnú

Jaskyne v Demänovskej doline

Ak si vyberiete útulné ubytovanie na Liptove, okrem Liptovskej Mary, Vodného parku Bešeňová, či Aquaparku Tatralandia navštívte aj Demänovské jaskyne. Na začiatku Demänovskej doliny nájdete dve známe jaskyne, ktoré vás najmä v letných horúčavách príjemne schladia. Dokonca v Demänovskej ľadovej jaskyni, ako už z názvu vyplýva, nájdete ľad aj v letných mesiacoch.

V Demänovskej jaskyne Slobody ale nenájdete ľad. Tieto dve jaskyne sú lákadlom Demänovskej doliny a keď sa rozhodnete ísť práve sem, určite nevynechajte tieto dve jaskyne.

Turistika na významné nízkotatranské vrcholy

Ak si zarezervujete ubytovanie v Jasnej, okrem jaskýň nevynechajte turistiku na významné nízkotatranské vrcholy. Samozrejmosťou je Chopok, ktorý je aj najznámejší. Ak si netrúfate na túto turistiku, môžete využiť lanovku a nechať sa doviezť pod Chopok.
Predtým, ako pôjdete na vrchol, odporúčame občerstviť sa v obľúbenej Chate pod Chopkom.
Okrem Chopku môžete ísť na Ďumbier. Z neho sú krásne výhľady nielen na samotný Liptov a Vysoké Tatry, ale aj na Horehronie.
Peknou turistikou sú aj Dereše. Posledné dve menované turistiky sú turistiky po hrebeni, preto ich zvládnu aj menej zdatní turisti. Nemusíte sa báť, že budete musieť niekde šplhať.

Zdroj obrázka: Autor: Jaroslav Moravcik / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre