04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Aké výraznejšie rekonštrukcie môžu pomôcť panelákom na sídliskách?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Viaceré paneláky v slovenských mestách na sídliskách sú ešte v pôvodnom stave. Stavebný boom panelákov sa začal v 70. rokoch 20.storočia a viaceré paneláky sa od tohto obdobia nejako výraznejšie nemenili.

Aké výraznejšie rekonštrukcie môžu pomôcť panelákom na sídliskách?

Aké výraznejšie rekonštrukcie môžu pomôcť panelákom na sídliskách?

Rekonštrukcia výťahov

Viaceré výťahy sú ešte pôvodné a poruchy sa objavujú čoraz častejšie. Ak by sme mali určiť najpotrebnejšie rekonštrukcie panelákov, určite by tam patrili aj rekonštrukcie výťahov. Sú vo veľkom zlom stave, časté poruchy nie sú ničím výnimočné, preto sa neoplatí riskovať zaseknutie obyvateľov paneláka vo výťahoch a oplatí sa rekonštruovať ich. Akékoľvek výraznejšie zásahy, rekonštrukcie je potrebné preberať na domových schôdzach, ktoré organizujú správcovia bytového domu. Správa bytových domov má na starosti údržbu panelákov, ktoré spravuje.

Zateplenie

Zateplenie paneláka je veľmi účinná zbraň a pomáha nielen v lete, ale aj v zime. Kým v zime sa výrazne znižuje prenikanie tepla do exteriéru, v lete sa zase interiér chrániť pred nadmerným prehrievaním. Nezateplené paneláky spôsobujú výrazne navyšovanie interiérovej teploty v lete a ich výrazne zníženie môžete zaznamenať až po skončení leta. Kým panely vychladnú, môže to potrvať niekoľko dní.

Zateplenie paneláka sa výrazne ukáže aj na ročnom vyúčtovaní za byt. Budete platiť podstatne menej ako keby ste nemali panelák zateplený.

Okrem rekonštrukcie výťahov a zateplenia vám pomôže inštalácia kamerového systému, postavenie bezbariérového vstupu do paneláku, modernizácia pivničných priestorov, či napríklad výmena osvetlenia vo vchode, ale aj v pivniciach.
Staré paneláky na sídliskách potrebujú výraznejšie zásahy. Okrem spomínaných rekonštrukcií je potrebná aj výmena stupačiek.

Zdroj obrázka: Autor: Kutasi Xenia / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre