05062024pon

PR články, komerčné, Levice

Ste bez kanalizačnej prípojky? Problémy vám vyriešia septiky

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Kanalizácia napriek tomu, že máme rok 2020, nie je stále v mnohých obciach a mestách samozrejmosťou. Mnohé rodiny sa nemôžu pripojiť na miestnu kanalizáciu a sú nútené si riešiť vývoz odpadových vôd sami.

Ste bez kanalizačnej prípojky? Problémy vám vyriešia septiky

Ak ste bez kanalizačnej prípojky, problémy s odpadovými vodami vám vyriešia septiky.

Vyhnete sa pravidelnému vývozu odpadových vôd

Ak si objednáte septiky, môžete počítať s výrazne menej častým vývozom odpadových vôd. Keďže septiky sú vlastne dvojkomorové žumpy, ktoré prečisťujú odpadové vody v rámci svojej konštrukcie, nemusíte tak riešiť vývoz odpadových vôd špeciálnym vozidlom určeným na zber odpadových vôd. Čistenie odpadových vôd vám zabezpečia samotné septiky. Na dne prvej a druhej komory sa zachytávajú jemnejšie čiastočky odpadových vôd.
Septiky si môžeme predstaviť aj ako bezúdržbové čističky odpadových vôd. Na čistenie však nepotrebujú žiadne prevzdušnenie.

Jama a prejazdová doska

Ak ste sa rozhodli objednať si septiky, odporúčame vám zistiť si, či nebude potrebné vykopať jamu, do ktorej vám firma predávajúca tieto septiky pomocou špecializovanej techniky vloží váš nový septik. Vo väčšine prípadov je nutné takúto jamu vopred nachystať. Spojazdenie septika vám však zabezpečí samotná firma.

V prípade, že si septik, ktorý ste si vybrali z ponuky lacných žúmp, umiestnite na miesto, kde bežne prechádzate trebárs autom, je nutné si doobjednať aj praktickú prejazdovú dosku, ktorá má septik chrániť pred nadmerným tlakom.
Okrem prejazdovej dosky máte možnosť objednať si k septikom aj liatinový poklop, betónový komín, či dokonca merač hladiny kvapaliny.

Ak ste bez kanalizačnej prípojky, septiky vám tento problém zaručene vyriešia. Výrazne pomáhajú domácnostiam na dedine, nakoľko nie je nutný pravidelný vývoz odpadových vôd. Navyše šetria aj životné prostredie, nakoľko viacerí ľudia vypúšťali odpadové vody priamo do vodných tokov.

Zdroj obrázka: Autor: weerastudio / Shutterstock.com

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre