04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Ako na pracovisku zabrániť šíreniu vírusov a znížiť tak náklady na PN zamestnancov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Dôraz na prísnu hygienu je v momentálnej situácii kladený omnoho viac, ako kedykoľvek predtým. Dodržiavať hygienu a byť zodpovedný je mimoriadne dôležité aj na pracoviskách, kde trávime väčšiu časť svojho dňa. A nie len v dôsledku Korona vírusu. Zamestnanci na PN si zbytočne znižujú zárobok a zároveň zvyšujú náklady zamestnávateľom. Pripravili sme preto pre vás niekoľko šikovných rád a tipov, ako čo najdôslednejšie chrániť nie len seba ale aj svojich zamestnancov.

Ako na pracovisku zabrániť šíreniu vírusov a znížiť tak náklady na PN zamestnancov

1. Vymeňte uterák za papierové utierky!

Kým použitú papierovú utierku okamžite odhodíte do koša, klasický uterák na jednom mieste visí aj niekoľko dní. Stáva sa tak ideálnym hostiteľom baktérií a vírusov. Okrem toho prejde denne rukami množstva zamestnancov, čím potenciálne vírusy rozhodne neeliminujeme. Práve naopak.

Áčko-hygiena.sk - Hygiena a dezinfekcia

2. Častejšie si umývajte ruky, ale náklady môžete znížiť napríklad penovým mydlom.

Okrem toho, že je penové mydlo šetrnejšie k prírode, je aj ekonomickejšie. Kým pri používaní tekutého mydla obvykle použijeme dve a viac dávok, pri penovom nám úplne postačí jedna. Bohatá pena optický naplní dlaň a tak používateľ nemá potrebu opakovať dávku mydla. Zásobník teda nemusíme dopĺňať tak často, čím výrazne znižujeme náklady. Kvalitný dávkovač mydlovej peny bude nie len hygienickejšie riešenie, ale aj ekonomickejšie.

3.Použite bezdotykový dávkovač dezinfekcie!

Umiestnenie fľaše s dezinfekciou pri vstupe na pracovisko, nie je príliš praktické a koniec koncov ani hygienické riešenie. Investujte radšej do kvalitného bezdotykového dávkovača, či už formou stojanu, alebo nádobky na stene. Predídete tak tomu, že fľašu s dezinfekciou denne do rúk uchopia desiatky ľudí. Navyše, automatické dávkovače netreba dopĺňať tak často, čím opäť znižujeme náklady.

Ako na pracovisku zabrániť šíreniu vírusov a znížiť tak náklady na PN zamestnancov

4.Nezabúdajte na okná!

Spoločné priestory, kľučky či napríklad klávesnice, na pracovisku dezinfikujeme takmer denne. Vedeli ste však, že mimoriadne dôležité je aj pravidelné čistenie okien? Nie len na oknách samotných, ale napríklad aj na parapetách, či okenných rámoch, sa nám časom usádza množstvo nečistôt, či baktérií.

5.Dbajte na čistý vzduch!

Hoci samotný zápach nepredstavuje riziko vírusov či baktérií, je mimoriadne dôležité, aby naše pracovisko príjemne voňalo a vytváralo tak komfortné prostredie. Okrem pravidelného vetrania odporúčame aj využívanie osviežovačov vzduchu. Nie sú veľkou investíciou ale dokážu spríjemniť pracovné prostredie.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre