04262024pia

PR články, komerčné, Levice

5 spôsobov, ako si oddýchnuť a upokojiť sa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Už je toho na vás v práci veľa? Bolí vás chrbát, pretože ste celý týždeň sedeli iba za počítačom? Neostáva vám čas na rodinu? Nemáte náladu a všetko na vás padá? V tom prípade si telo vyžaduje odpočinok, reštart v podobe relaxu. Máme preto pre vás jednoduché spôsoby, ako sa zbaviť stresu a načerpať dobrú náladu.

„Šediny, nie sú symbolom múdrosti, ale stresu.“ 

(Marián Palko)

Stres znamená sériu problémov, ktoré sa pohybujú v začarovanom kruhu. Preto je potrebné byť schopný sa uvoľniť a naladiť sa na pokojnú pozitívnu vlnu. Vieme, ako na to!

Vonný kúpeľ

Voda je na relaxáciu skvelá. Pripravte si teplý kúpeľ, pridajte doň éterický olej z levandule, mäty, pomaranča, ylang-ylang, kadidla, bergamotu alebo tymiánu. Zapnite pokojnú hudbu, ležte vo voňavej vode asi 15 až 30 minút - a stres sa nahradí mierom.

A ak do kúpeľa pridáte horčicu, mlieko, sódu alebo zázvor, môžete z týchto vodných procedúr získať ďalšie výhody.

Choďte na dovolenku

Ak vám domáci vonný kúpeľ nestačí, vyberte si lacný last minute a doprajte si kúpeľ na dovolenke v mori. Možností je samozrejme viac. Zmena prostredia je jedným z kľúčových faktorov odpočinku, pri ktorom zabudnete na všetky problémy.

Skúste masáž

Ak máte príležitosť, navštívte dobrého masážneho terapeuta, ktorý pozná rôzne manuálne techniky. Uvoľní vám svalové napätie a po masáži budete mať pocit, že ste zdravší a omnoho pokojnejší. Ak ste o ňu poprosili partnera, zvýšte účinok relaxácie vonnými olejmi a aromalampami.

Dajte si teplý čaj

Samotná procedúra pitia čaju má úžasný sedatívny účinok. Je dôležité, aby bol nápoj kvalitný a chutný. Je dobré, ak čaj obsahuje užitočné prísady, napríklad mätu, oregano alebo jasmín.

Kus tmavej čokolády je skvelým doplnkom čaju, pretože obsahuje L-tryptofán, látku, ktorá pomáha uvoľňovať nervový systém.

Spoznajte nových ľudí

Ak neviete, kde ich hľadať, môžete začať na internete. Príjemné jesenné zoznámenie vám prinesie do vášho života zmenu, vďaka ktorej zabudnete na to, čo vás kedysi trápilo.

S novým partnerom zažijete veľa nových vecí, zrelaxujete svoje telo a opäť získate chuť do života. Chuť niečo dosiahnuť a zmeniť k lepšiemu.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre