04262024pia

PR články, komerčné, Levice

Letná dovolenka v Bulharsku? Prečo nie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Bulharsko sa nachádza na Balkánskom polostrove. Na severe hraničí s Rumunskom, na juhu s Tureckom a Gréckom, na západe so Srbskom a bývalou juhoslovanskou republikou Macedónskom. Na východe je obmývané Čiernym morom. Územie má niečo cez 111.000 km2, zhruba 9 miliónov obyvateľov a hlavné mesto Sofie.

Základ, ktorý ale asi pred plánovanou dovolenkou do tejto exotickej krajiny zrejme nikoho veľmi zaujímať nebude. Preto vám prinášame širší prehľad, ktorý bude skvelým dôvodom na prekrásnu dovolenku v Bulharsku.

Bulharsko a mýtus časov minulých

Mnohí nechcú ísť do Bulharska, pretože sa obávajú, že tu uvidia akúsi relikviu z minulosti - ZSSR.

Krajina ale urobila v posledných rokoch veľa krokov vpred. Je súčasťou Európskej únie, vybudovali sa tu kompletné infraštruktúry, moderné hotelové komplexy, za čo môžu miestni obyvatelia ďakovať najmä cestovnému ruchu a polohe.

Bulharsko je krajinou kontrastov

Ako to už býva, takmer v každej jednej obľúbenej dovolenkovej destinácií, sa za luxusnými a drahými hotelmi slnečného pobrežia, doslova pár sto metrov, ukrýva opustená krajina alebo osady.

Čím ďalej od mora a populárnych turistických trás, tým viac takýchto oblastí a niekde viac zaľudnených miest a trhov nájdete.

Úroveň služieb v Bulharsku je vynikajúca

V mnohých prípadoch sa pri výbere dovolenky riadime recenziami, ktoré ale môžu byť neaktuálne, čo si musíte všímať hlavne vy. Tiež je dôležité vedieť, že z roka na rok je klient náročnejší, čomu sa životaschopné hotelové komplexy musia prispôsobiť.

Samozrejme, ak si vyberiete lacnú možnosť bývania, nemali by ste sa spoliehať na službu 5 hviezdičkového hotela. Minimálny potrebný luxus (posteľ, sprcha, WC, klimatizácia a chladnička) je ale samozrejmosťou.

Nezabudnite si teda peknú kabelku, do ktorej sa zmestia potrebné veci na krásne výlety a užívajte si príjemnú dovolenku pri mori a v nádhernom prostredí Bulharska, ktoré vám odporúčame spoznať.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre