04272024sob

PR články, komerčné, Levice

Nakupovanie online: Rady ako ušetriť

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Nakupovanie online je na Slovensku už dnes zaužívanou tradíciou, ktorá rastie na sile každý rokom. Dopad tohto fenoménu možno badať predovšetkým v období zliav, ako sú napríklad tie v novoročné.

Nakupovanie online: Rady ako ušetriť

Podľa štatistických výsledkov ja v našich končinách na prvom mieste elektronika s takmer 50%-ným podielom, za ktorou nasleduje oblečenie a módne doplnky (49%), domáce spotrebiče (28%), produkty v internetových aukciách (11%), kozmetika a parfémy (28%) a vouchery na zľavových serveroch (23%). Dôležité zastúpenie pri nakupovaní online však majú aj letenky, rezervácie ubytovania a knihy. Ako však nakupovať na internete efektívne tak, aby sme za čo najmenej peňazí získali, čo najlepší produkt alebo službu?

Dajte šancu produktovým porovnávačom

Hoci má veľa ľudí voči cenovým porovnávačom predsudky najmä kvôli závadzajúcim výsledkom. Ich prínos je vo väčšine prípadov nezanedbateľný. Skyscanner - vyhľadávač lacných leteniek - možno považovať za jeden z najobľúbenejších. Amazon je ďalším silným hráčom na trhu cenových porovnávačov, kde nájdete takmer všetko od oblečenia až po doplnky k strave.

Nájdite najlepších predajcov

Ponuka obchodov ponúkajúcich oblečenie a módne doplnky je tak široká, že je v nej veľmi jednoduché stratiť sa. Aj tu však existuje riešenie. Nákupné agregátory, akým je na Slovensku napríklad ShopAlike, nám napomáhajú k lepšej orientácií v cenách a produktoch, a to všetko na jednej webstránke. Takéto nakupovanie nám ušetrí nie len peniaze, ale aj čas.

Nepodceňujte kupónový nákup

Predtým, než sa rozhodnete produkt zakúpiť, navštívte jednu zo stránok, ktorá má v ponuke zľavové kupóny.  Pravdedpodobnosť, že nájdete práve ten kupón, ktorý hľadáte, je pomerne vysoká. Pre spoločnosti je to jeden z najlepších nástrojov ako zabezpečiť kontinuálne predaje.

Kontrolujte newsletter

Špeciálne ponuky a zľavové kódy sú často posielané novým aj stálym zákazníkom priamo na emailové adresy. Takýto typ ponúk je zvyčajne veľmi exkluzívny, teda nie je ponúkaný bežným zákazníkom. Tak prečo nevyužiť príležitosť?

Sledujte obľúbených predajcov na sociálnych sieťach

Okrem vyššie spomenutých marketingových kanálov, ktoré značky a obchody často využívajú, patria aj sociálne siete. Staňte sa fanúšikom a budete pravidelne informovaní o špeciálnych ponukách či zľavách.

Nakúpte viac, ušetríte viac

To platí aj pri nákupe oblečenia či doplnkov u internetových predajcov. Častým trendom je ponuka typu nakúpte 2 produkty a dostanete 1 zadarmo. Je to veľmi šikovný nástroj, ktorý zabezpečí obchodom vyššie predaje a zároveň vás odbremení od častého nakupovania rovnakého typu tovaru.

Pozor na poplatky za poštovné

Nakúpiť tovar nad určitú cenovú hranicu vám umožní nechať si tovar zaslať bez poplatkov za poštovné. Ak však nad túto hranicu nenakúpite, venujte poštovnému špeciálnu pozornosť. Niektorí, nie celkom seriózni, predajcovia si účtujú skutočne veľa. V takom prípade sa oplatí uvažovať o nákupe niekde inde.

Výpredaje

Najlepší spôsob ako ušetriť na nákupoch online. Počas zimných či letných výpredajov máte možnosť nakúpiť tovar so zľavami až do výšky 70% z pôvodnej ceny. Neopomeňte ani špeciálne dni, počas ktorých sa predáva zlacnený tovar, pre módu je to Black Friday a pre elektroniku Cyber Monday kadžý rok v novembri.

Používajte aplikácie

Vďaka mobilným aplikáciám a push notifikáciám máte možnosť získať prehľad o najnovších ponukách a zľavách bez pohnutia prsta. Niektoré takisto zahŕňajú aj špeciálne funkcie. Aplikácia Amazonu napríklad umožňuje vytvoriť virtuálny šatník, ktorý vás upozorní, kedy je čas daný produkt zakúpiť.

foto: internet

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre