05072024uto

PR články, komerčné, Levice

Skúsili sme si to na vlastnej koži: Unikátna metóda, vďaka ktorej sa po anglicky rozhovorí každý!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Po anglicky či nemecky niekoľkonásobne rýchlejšie a to bez týždňov s nosom zaboreným v knihách a slovníkoch? My sme chceli vedieť, ako to celé funguje...

Skúsili sme si to na vlastnej koži: Unikátna metóda, vďaka ktorej sa po anglicky rozhovorí každý!

Zabudnite na nekonečné bifľovanie, hrozivo vyzerajúce gramatické cvičenia či dlhánske hadiace sa stĺpce slovíčok. Spomínate si, že by ste sa niekedy v detstve učili slovíčka zo slovenčiny? To sotva. Zdá sa, akoby vám do hlavy naskákali samy. A o niečo podobné sa snaží aj Callanova metóda.

My sme chceli vidieť, ako vyzerá tento inovatívny spôsob učenia v praxi. Vybrali sme sa teda na jednu z hodín angličtiny do levickej jazykovej školy ZARAZ. Už spoza dverí sme počuli smiech a živý ruch. Vítala nás príjemná školiteľka a štyri dobre naladené študentky.

Využitá každá minúta

Hodina sa začala rozohrievacím kolom opakovania toho, čo už študenti prebrali. Ak by ste však čakali pohľad na monológ vedúceho vyučujúceho a hŕstku znudených poslucháčov, boli by ste prekvapení. Pri Callanovej metóde študent nemá šancu čo i len na chvíľu stratiť pozornosť, pretože s lektorom neustále komunikuje, každučká minúta z hodiny je preňho teda naplno využitá.

Počas hodiny prešli lektorka so skupinou niekoľko tematických okruhov. Lektorka vždy položila otázku a vyzvala konkrétnu dámu zo skupiny na odpoveď. Počas celej hodiny padli desiatky, možno aj stovky otázok a jediná nezostala bez odpovede. Ako je to možné? Pokiaľ študentka otázke neporozumela, lektorka ju zopakovala, pokojne aj niekoľko ráz a veľmi zrozumiteľne, až kým nebola úplne jasná. V prípade, že študentka nevedela reagovať, alebo urobila chybu, lektorka ju na správnu odpoveď jednoducho naviedla.

Chodia sa sem nabiť energiou

Popri tom všetkom vládla neobyčajne uvoľnená atmosféra. O smiech nebola núdza a keby niekto stál za dverami, zrejme by neuhádol, že za nimi práve prebieha nejaké vyučovanie. "Toto je proste skvelá skupina, vždy sa zabavíme a pritom robíme veľké pokroky," povedala nám po hodine lektorka Lucia Bodnárová.

"Chodím sem siedmy mesiac, z angličtiny som mala nejaký základ, ale manžel je v zahraničí a keď sme boli za ním bol trochu problém s komunikáciou, tak som sa rozhodla to zlepšiť. Hodiny sú skvelé, človek sem príde napríklad znechutený po dlhom dni v práci a odchádza úplne nabitý energiou," opätovala pochvalu spolupráce študentka Gabika.

Bez strachu

V jazykovej škole ZARAZ nájdu čo potrebujú nielen tí, ktorí sa chcú v jazyku zdokonaliť. Callanova metóda je vhodná pre všetky jazykové úrovne. Pokročilejší študenti si pochvaľujú najmä odbúranie strachu hovoriť cudzím jazykom, ktorému údajne čelí až 90% ľudí.

Presvedčte sa zdarma!

Jazyková škola ZARAZ pôsobí v 14-tich pobočkách v krajine a okrem skupinových ponúka i individuálne kurzy, kurzy pre firmy či kurzy nemčiny pre opatrovateľky.

Ak ale najlepšie veríte vlastnému úsudku, za príležitosť pozrieť sa na hodinu v ZARAZe nič nedáte. Za ukážkovú hodinu neplatíte a opýtať sa môžete na čokoľvek, čo vás zaujíma. Prihlásiť sa na ukážkovú hodinu môžete veľmi jednoducho na www.zaraz.sk, alebo telefonicky 0908 921 819. Ukážková hodina v Leviciach sa bude konať 16.9.2015 o 18hod na adrese: Vojenská 4

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre