05072024uto

PR články, komerčné, Levice

Ako si vybrať kvalitnú očnú optiku + súťaž o 50 EUR poukážku s Optika Oros

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

V Leviciach, Levickom okrese a jeho okolí je v prevádzke niekoľko očných optík. Azda každý, kto nosí, okuliare, má svoju očnú optiku, resp. im ich očný lekár s najväčšou pravdepodobnosťou niektorú spriaznenú očnú optiku dozaista odporučí. Niekto si vyberá očnú optiku podľa toho, ktorá mu je najbližšia, iný za naozaj kvalitnou očnou optikou cestujú desiatky kilometrov.

Oros Optika - Šahy

OROS Optika v Šahách a v Dudinciach si svojou mnohoročnou odbornou praxou získala veľké množstvo spokojných zákazníkov, ktorí za jej služby cestujú z celého Levického okresu a okolia. Je na zvážení každého z nás, akou cestou sa vyberieme. Pri výbere nám vhodných okuliarov však majme na pamäti, že okuliare sú podľa legislatívy individuálne zhotovená zdravotnícka optická pomôcka a maly by nám slúžiť na zlepšovanie našich zrakových problémov. V týchto riadkoch si povieme, prečo je dobré, obrátiť sa naozaj na odbornosť a kvalitu a vyhnúť sa tzv. pseudooptikám.

Oros Optika - Šahy Oros Optika - Šahy

Poznáte to najmä z hypermarketov, či rôznych stánkov na ulici, kde sú mnohokrát umiestnené stojany s lacnými hotovými okuliarmi, pričom na každých z nich je visačka s informáciou, že nenahrádzajú korekciu určenú odborníkom. Používaním takýchto lacných nahrážok okuliarov si ľudia so zrakovými problémami skôr svoj zrak ešte viac poškodia, pretože si vyberajú príliš silné okuliare bez akéhokoľvek vyšetrenia, čím sa urýchľuje proces starnutia vlastnej šošovky v oku. Ďalším problémom tiež môže byť, že ľudia nevedia ani základné pojmy ako, kto je očný optik, optometrista a oftalmológ, a teda netušia, kto by ich mal v kvalitnej očnej optike obslúžiť.

Azda prvou podmienkou pri výbere očnej optiky je, aby v danej predajni bol zodpovedný zástupca s odborným vzdelaním a minimálne päťročnou praxou. Mnohoročná odborná prax predajní OROS OPTIKA v Šahách na Hlavnom námestí 20 a v Dudinciach v Dome služieb 129 je garantom odbornosti a skúsenosti.

Oros Optika - Šahy

Oros Optika - Šahy Oros Optika - Šahy

Oros Optika v Šahách na Hlavnom námestí 20.

V kvalitnej očnej optike ako je OROS Optika, očný optik okuliare zhotovuje manuálne, keď k nemu zákazník príde, očný optik musí vedieť presne poradiť, ako okuliare správne nosiť a ako sa o ne starať. Okrem kompletného portfólia optických služieb tu nechýba vyšetrenie zraku a aplikácia kontkatných šošoviek, kvalitné produkty od spoločnosti Rodenstock, dioptrické a slnečné okuliare pre každého, kvalitné služby (oprava, úprava, letovanie), 3D video centrovací systém na presné meranie a špičkové poradenstvo. V ponuke sú okrem širokého portfólia dioptrických okuliarov aj značkové a kvalitné slnečné okuliare, kontaktné šošovky, čistiace prostriedky (Kontaktné šošovky), umelé slzy, či ochranné obaly.

Čo sa týka vyšetrenia zraku, tú vykonáva vyštudovaný optometrista prístrojom - autokeratorefraktometrom, ktorým zisťuje, či zákazník potrebuje, alebo nepotrebuje okuliare. Prístrojom sa meria, či máte napr. mínus jednu dioptriu, pričom následne by malo prísť aj subjektívne dokorigovanie, pri ktorom je možné prísť k záveru, že bude postačovať len mínus 0,75 dioptrie.

Oros Optika Šahy

Oros Optika Šahy Oros Optika Šahy

Je bežnou praxou, že zákazník príde do očnej optiky, zmerajú ho prístrojom, ktorý vytlačí lístok s údajmi, na základe ktorého si dá vyrobiť okuliare. Ak po meraní prístrojom v očnej optike zákazníkovi pre istotu nedajú otestovať videnie cez skúšobné okuliare, takéto vyšetrenie je určite zrealizované zle. Po zmeraní prístrojom v OROS Optike nehrozí, aby po meraní nebolo zákazníkom zrealizované testovanie videnia.

Pri výbere vhodnej očnej optiky treba dať aj na svoj osobný pocit, pričom ak vám v predajni budú na všetko pritakávať, nie je to dobré. V predajniach OROS Optika Vás privítajú s úsmevom a priateľskou atmosférou.

Oros Optika - Dudince

Oros Optika v Dudinciach v Dome služieb 129.

Čo však zákazníkom hrozí pri neodbornom poradenstve?

Základom môže byť zlé nameranie dioptrií, čím je možné ešte väčšie poškodenie zraku, keďže oko spolupracuje s mozgom, a ak si zákazník nasadí nesprávne dioptrie, skôr či neskôr sa prispôsobí a akceptuje, že ich potrebuje. Takýmto spôsobom sa môže stať nositeľom okuliarov aj človek, ktorý mal oči v skutočnosti iba unavené alebo podráždené.
Ďalšou možnou chybou môže byť zlé vycentrovanie okuliarov, čim môže zákazníkom dochádzať k častým bolestiam hlavy. V predajniach OROS Optika používajú 3D video centrovací systém na čo možno najpresnejšie zistenie individuálnych hodnôt pre ešte pohodlnejšie videnie. To garantuje ImpressionIST®, Individual-Service-Terminal od firmy Rodenstock.

Oros Optika - Dudince Oros Optika - Dudince
Oros Optika - Dudince

Perfektné okuliare by mali umožňovať čo najprirodzenejšie videnie. Nemali by len korigovať zrakovú vadu, ale mali by nositeľovi okuliarov ponúknuť maximálne zorné pole pre všetky vzdialenosti, minimalizovať únavu očí a poskytovať vysoké pohodlie pri nosení. Vďaka jedinečnému 3-dimenzionálnemu videocentrovaciemu systému je možné rýchlo a presne určiť všetky údaje potrebné pre centrovanie okuliarov ako aj individuálne parametre zákazníka a korekčných okuliarov. Systém dvoch kamier umožňuje tieto dáta snímať súčasne a bez prídavných technických pomôcok. Veľmi rýchlo a pohodlne sa tento systém využíva zvlášť pri okuliaroch s veľmi veľkým prehnutím alebo širokými stránicami. Systém napríklad dokáže automaticky korigovať nekontrolované pohyby hlavou počas merania a hodnoty sa automaticky o tieto odchýlky upravia. Terminál umožňuje aj prezentovať u rôznych typoch okuliarových šošoviek materiál, hrúbku, váhu a tak pomáha vybrať si tie správne okuliarové šošovky. Namerané hodnoty a zvolené okuliarové šošovky môže optik po pripojení na internet hneď aj objednať prostredníctvom objednávkového systému Winfit, ktorý je súčasťou softwarového balíka.

Oros Optika - Dudince Oros Optika - Dudince
Oros Optika - Dudince

Neoplatí sa kupovať lacné nahrážky. Ako to vyzerá s cenami za kvalitu?

Kvalitne, dobre vyzerajúce rámy, ktoré dobre sedia a naplno plnia svoju funkciu je možné v očnej optike zakúpiť už v cenách 50 či 70 EUR. Čo sa týka šošoviek s rozumným zobrazením, ich cenové relácie sa pri nižších dioptriách pohybujú do 50 EUR za obe. Spolu teda za 100 až 120 EUR je možné zakúpiť kvalitné a pekné okuliare aj s antireflexnou vrstvou. V zásade však platí, čím vyššie dioptrie, tým náročnejšie spracovanie a teda aj vyššia cena.

Ako je to so slnečnými okuliarmi?

Tu takisto platí, že dobré slnečné okuliare nemusia byť drahé, pričom napr. kvalitné okuliare typu Polaroid vydržia roky a vo výpredajoch ich je možné zakúpiť aj za 30 EUR.
UV filtre majú v súčasnosti takmer všetky slnečné okuliare, vrátane najlacnejších, tie ho však majú nanášaný iba nástrekom. Pri lacných slnečných okuliaroch hrozí, že ak si okuliare zákazník opakovane čistí, časom daný nastriekaný UV filter zotrie. Lacnejšie slnečné okuliare zlyhávajú aj v optickej kvalite, pretože je v nich materiál na výrobu použitý lisovaním. Kvalitnejšie okuliare majú frézovanú optiku, aké nájdete aj v predajni Oros Optika pod značkami Porsche design, Versace, Jaguar eyewear, Davidoff eyewear, Vogue eyewear, Morgan eyewear, Silhouette, Eschenbach, Menrad the vision, TAGHeuer, Joop!, Charmant, LineArt Charmant a iné.

KONTAKT - Optika Oros:

Predajňa Šahy
Hlavné námestie 20
936 01, Šahy
Tel.: 00421 36 741 06 30
Fax: 00421 36 741 06 31

Oros Optika Šahy
Predajňa Dudince
Dom služieb 129
Dudince
Tel.: 00421 45 558 3688

Oros Optika - Dudince
Oros Optika - Dudince
Predajňa Bratislava
Kaštieľska 4
Bratislava
Tel.: 00421 2 4342 5552

e-mail:
Optika Oros na Facebooku: https://www.facebook.com/OptikaOros

SÚŤAŽ o 50 EUR poukážku na nákup/služby v Oros Optike!

Ako sa súťaže zúčastniť?

K súťaži sme pripravili tento obrázok, ktorý sme umiestnili na Facebook stránke Leviceonline.skFacebook stránke Leviceonline.sk.

Pre Vašu účasť v súťaži stačí ZDIEĽAŤ tento obrázok.
Oros Optika - Šahy, Dudince - súťaž o 50 EUR nákup

Nie ste na Facebook-u a chcete súťažiť? Stačí, keď priamo pod tento článok pridáte do komentárov "Optika Oros" a budete taktiež zaradení do súťaže. :)

Do kedy sa súťaží?

Súťaž o 50 EUR poukážku na nákup/služby v Optika Oros trvá do 5.8.2015 do 22:00 hod. Dňa 6.8.2015 vylosujeme 1 výhercu.

Meno výhercu uverejníme na FB Leviceonline.sk a FB Optika Oros. Výhercu budeme kontaktovať priamo na Facebook-u, alebo cez e-mail. Výherca si svoju výhru bude môcť uplatniť priamo v Optika Oros.

Ak si výherca svoju výhru do 30.8.2015 neprevezme, tá prepadne v prospech organizátora súťaže.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre