04262024pia

Mimoriadne tragická dopravná nehoda, v aute uhoreli dvaja ľudia

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

PODHORANY 30. mája 2014 AKTUALIZOVANÉ - Cesta medzi Topoľčanmi a Nitrou vedúca popod tríbečské pohorie bola vo štvrtok 29.5.20014 od 17,30 asi štyri hodiny uzatvorená. V katastri obce Podhorany došlo k tragickej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala dva ľudské životy.

Mimoriadne tragická dopravná nehoda, v aute uhoreli dvaja ľudia, 29.5.2014

Päťdesiatpäť ročná vodička VW Golf pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a prešla do protismeru, kde bočne narazila do Kie Pregio so šalianskym evidenčným číslom. Náraz posunul Volkswagen vľavo, kde sa čelne zrazil s Audi A4. Po náraze sa obe autá vznietili a osádka VW Golf v plameňoch zahynula - 55 ročná žena a jej 31 ročný syn. V Audi A4 sa ľahko zranil jej 24 ročný vodič. Jeho 26 ročného spolujazdca museli s ťažkými zraneniami previezť do nitrianskej nemocnice.

Mimoriadne tragická dopravná nehoda, v aute uhoreli dvaja ľudia, 29.5.2014


Dychové skúšky u vodičov Kie a Audi boli negatívne, u nebohej vodičky bude prípadná prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve.

Na mieste tejto tragédie bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Presná príčina dopravnej nehody bude známa až po vyšetrovaní, ktoré vedie nitriansky vyšetrovateľ. V tejto súvislosti už začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

DOPLNENIE: V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou vznikli rôzne dohady o tom, kto sedel za volantom VW Golf, v ktorom zahynuli dve osoby. Vzhľadom k tomu, že išlo o prvotné informácie a vozidlo po nehode horelo, bol pre vylúčenie pochybností vodič identifikovaný až na základe výsledkov pitvy. Predbežné výsledky pitvy potvrdili, že pri tragickej dopravnej nehode sedel za volantom muž.

zdroj a fotografie: KR PZ Nitra

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre