04262024pia

Služobný pes Hutch odhalil na hraničnom priechode Šahy drogy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Služobný pes Hutch odhalil na hraničnom priechode Šahy drogy

ŠAHY 5. septembra 2017 – Nitrianski colníci za pomoci služobného psa Hutcha odhalili na hraničnom priechode Šahy nelegálnu prepravu omamných a psychotropných látok. Colníci pri cestnej kontrole osobného motorového vozidla zistili, že vodič so svojou spolujazdkyňou v tomto vozidle pod sedadlom vodiča preváža viac ako tri gramy marihuany.

Pri kontrole, ktorú colníci vykonali v piatok 1. septembra v popoludňajších hodinách, sa nachádzali 26-ročný vodič zo Zvolena a o tri roky mladšia spolujazdkyňa z Bánoviec nad Bebravou. Služobný pes označil miesta pod sedadlom vodiča a v lakťovej opierke ako miesta, kde by sa mali nachádzať drogy či omamné a psychotropné látky. Následne vodič motorového vozidla uviedol, že v lakťovej opierke prepravuje fajku, rastlinné semiačka v počte šesť kusov, zmes sušeného tabaku a zelenej sušenej rastliny v množstve približne dva gramy a pod sedadlom vodiča približne tri gramy sušiny zelenohnedej rastliny. K rastline uviedol, že ide o marihuanu.

Tovar, ako aj celý prípad colníci odovzdali na ďalšie konanie Obvodnému oddeleniu Policajného zboru Šahy.

Služobný pes je belgický malinois, ktorý je na CÚ Nitra využívaný najmä pri cestných kontrolách na vyhľadávanie nelegálne prepravovaných drog a omamných a psychotropných látok. Okrem viacerých záchytov v rámci vykonávaných kontrol dosahuje výborné výsledky aj na kynologických súťažiach. Na jubilejnom 40. ročníku medzinárodných Majstrovstiev Zboru väzenskej a justičnej stráže v špeciálnej kynológii za účasti 25 psov zo Slovenska a okolitých krajín obsadil v celkovom poradí 1. miesto.

zdroj: Colný úrad Nitra

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre