04262024pia

Vodiči v Leviciach ignorujú školskú zónu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 29. marca 2017 - Okresný dopravný inšpektorát v Leviciach vykonal v utorok 28.3.2017 v čase od 13.00 do 15.00 h kontrolu v úsekoch školských zón mesta Levice, dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti vozidiel, pričom počas týchto dvoch hodín policajti zistili takmer 50 vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť!

Vodiči v Leviciach ignorujú školskú zónu

Na úseky označené dopravnou značkou Školská zóna môžu vodiči natrafiť pri prejazde mestom už viac ako osem rokov. Podľa preventistu OR PZ v Leviciach Petra Poláka si ani za tak dlhú dobu väčšina vodičov nezvykla na potrebu zníženia rýchlosti vozidla v týchto úsekoch.

Andrej Budai photo
Vodiči v Leviciach ignorujú školskú zónu

Hobbi Levice akcia 30.3.2017

Podľa neho sú školské zóny označené v bezprostrednej blízkosti škôl s veľkou frekvenciou pohybu detí a mládeže. Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v školskej zóne rieši §59 zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke.

Vodič smie jazdiť v školskej zóne rýchlosťou najviac 20 kilometrov za hodinu, pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, pričom sú povinní vozidlám umožniť jazdu.

zdroj a fotografie: OR PZ Levice

POZRITE SI TIEŽ:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre