04252024štv

Do potoka Perec v Leviciach bola vyliata neznáma látka, zasahovali hasiči

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Do potoka Perec v Leviciach bola vyliata neznáma látka, zasahovali hasičiLEVICE 11. marca 2016 AKTUALIZOVANÉ - Vo štvrtok 10.3.2016 o 16:30 hod. bolo na Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Leviciach nahlásené, že sa na hladine potoku Perec v Leviciach na úseku oproti internátu Obchodnej akadémie na Zd. Nejedlého nachádzajú škvrny neznámej látky.

Na miesto dorazili siedmi hasiči s dvoma kusmi techniky. Po príchode na miesto určenia bolo prieskumom zistené, že sa na vodnej hladine kanála Perec nachádza neznáma látka na ploche asi 2 metre štvorcové. Hasiči nižšie na potoku Perec, cca 100m od objavených olejových škvŕn, vytvorili vodnú stenu, aby zabránili pokračovaniu prietoku daného znečistenia na ďalšie úseky potoka. Prieniku škvŕn na ďalší úsek potoka sa týmto podarilo zabrániť.

Na likvidáciu neznámej látky boli použité sorpčné hady a hydrofóbny sorpčný materiál, ktorý bol následne pozbieraný a uložený do nádoby na nebezpečný odpad. 

LeviceUbytovanie.sk - Predpredaj zrekonštruovaných 1. - 4. izbových bytov na Kyjevskej ul. 7 v Leviciach.
Látku sa nepodarilo identifikovať, no škvrny z nej sa na hladine potoka neťahali. Látka nebola zaslaná na expertízu, no hasiči o danej skutočnosti informovali Odbor starostlivosti o životné prostredie na Okresnom úrade v Leviciach.

Príslušníci následne vykonali ďalší prieskum po brehu vodného kanála aby zistili, či sa ešte v okolí kanála nenachádzajú zbytky neznámej látky. Hasiči zlikvidovali neznámu látku približne za dve hodiny.

zdroj: www.leviceonline.sk, ilustračná fotografia: Bc. Ľuboš Baran

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, oslavy, stužkové, promócie, plesy, rodinné a firemné stretnutia, akcie, podujatia, spoločenské, športové...

POZRITE SI TIEŽ:

- Na levickej ZŠ sa stala mimoriadna udalosť - rozliala sa kyselina chlórovodíková

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre