05042024sob

Levičania stále nedodržujú rýchlosť jazdy, sú to najmä taxikári

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)
Levičania stále nedodržujú rýchlosť jazdy, sú to najmä taxikáriLEVICE 13. marca 2015 - Pre zvyšovanie bezpečnosti účastníkov cestnej premávky vykonáva Okresný dopravný inšpektorát v Leviciach množstvo akcii. Jednou z nich bola aj akcia zameraná na dodržovanie rýchlosti v jazde v meste Levice, pri ktorej bolo zistených množstvo priestupkov.

Vodiči si v meste stále nezvykli na školské zóny, v ktorých je zákonom stanovená najvyššia prípustná rýchlosť 20 km/h. Takmer polovica všetkých vodičov, ktorí dňa 11.3.2015 prekročili povolenú rýchlosť, boli vodiči taxislužieb. Policajti aj naďalej budú pokračovať v kontrolách rýchlostí v meste Levice.

Presspoint Levice
Mesto Levice už pred 6 rokmi vytvorilo školské zóny označené dopravnými značkami v bezprostrednej blízkosti škôl s veľkou frekvenciou pohybu detí a mládeže. Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v školskej zóne rieši §59 zákona 8/2009 Z.z. o cestnej premávke. Vodič smie jazdiť v školskej zóne rýchlosťou najviac 20 km/h, pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke, pričom sú povinní umožniť vozidlám jazdu.

Pozrite si zachytenú rýchlu jazdu na Ul. Františka Hečku v Leviciach:

zdroj: OR PZ Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre