05022024štv

Tragická nehoda pri Leviciach - vlak zrazil auto, jeden mŕtvy a jeden ťažko zranený

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 27. júna 2014 - AKTUALIZOVANÉ 27.6.2014: Na železničnom priecestí v Leviciach sa v sobotu 21. júna 2014 o 15:15 hod. stala tragická dopravná nehoda, pri ktorej došlo k zrážke osobného motorového vozidla značky Audi s osobným vlakom, ktorý jazdil na trati Levice – Štúrovo.

Tragická nehoda pri Leviciach - vlak zrazil auto, 21.6.2014

Výsledkom tejto smrteľnej nehody je smrť vodiča vozidla AUDI A8 58-ročný muž, pričom jeho 60-ročného spolujazdca transportovali vrtuľníkom do nemocnice, tomu museli amputovať obe nohy!

Komcar, s.r.o. e-shop, súťaž o 50 EUR poukážkuPäťdesiatosemročný vodič viedol osobné vozidlo zn. AUDI A8 po Ul. Mochovskej od centra mesta Levice k ceste III/05153, kde odbočil v smere doprava na železničné priecestie bez závor, na ktoré vošiel i napriek tomu, že sa dávala výstraha dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami priecestného zabezpečovacieho zariadenia a bola dávaná výstraha zvončekom priecestného zabezpečovacieho zariadenia. Následkom uvedeného došlo na železničnom priecestí k zrážke pravej prednej časti vozidla zn. AUDI s osobným vlakom. Po zrážke bolo vozidlo zn. AUDI zakliesnené pod prednú časť osobného vlaku, ktorý ho tlačil pred sebou do vzdialenosti 120 metrov od miesta zrážky. Pri dopravnej nehode došlo k usmrteniu vodiča a k ťažkému zraneniu spolujazdca. Alkohol u rušňovodiča nebol zistený, príčinu smrti u vodiča určí súdnolekárska pitva. Hmotná škoda bola vyčíslená na 5 000 €.

Príčinou nehody bolo teda nerešpektovanie svetelného signalizačného znamenia. Pri nehode zasahovali piati príslušníci HaZZ v Leviciach, ktorí pomáhali oživovať zraneného pasažiera vo vozidle. Podľa ďalších informácii bolo v momente vo vlaku približne 60 cestujúcich, nikto z nich však neutrpel vážnejšie zranenia. Na miesto dopravili ťažkú techniku, s ktorou železničiari dali vlak späť na trať. Na mieste vznikla niekoľkohodinová výluka.

Takéto hrôzostrašné zábery sa naskytli na mieste nehody...

Tragická dopravná nehoda v Leviciach, vlak zrazil auto, 21.6.2014
 
 
 
Tragická dopravná nehoda v Leviciach, vlak zrazil auto, 21.6.2014

Dopravná nehodovosť v Levickom okrese

Okresný dopravný inšpektorát OR PZ Levice eviduje od začiatku roka 2014 do 26. júna na cestách Levického okresu celkom 87 dopravných nehôd, čo je o 3 nehody viac ako v rovnakom období minulého roka. Z uvedeného počtu dopravných nehôd bolo zaznamenaných 44 nehôd, pri ktorých došlo k následkom na zdraví zúčastnených osôb. Pri dopravných nehodách  došlo k usmrteniu 4 osôb (+1), ťažkému zraneniu 8 osôb (-4) a 39 účastníkov sa zranilo ľahko (-10). Osem dopravných nehôd bolo zavinených pod vplyvom alkoholu (-7). Hmotná škoda bola odhadnutá na 354 900 €.

zdroj a fotografie: OR PZ Levice

 

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre