05052024ned

Pri obci Tupá sa do rieky Štiavnica prevrátilo nákladné vozidlo

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TUPÁ / LEVICE 24. júla 2013 - Na hasičskú stanicu Šahy bola v utorok 23.7.2013 v čase 06:05 hod. nahlásená dopravná nehoda v k.ú obce Tupá na toku rieky Štiavnica. Na zásah bola vyslaná technika MB Atego s trojčlennou posádkou. Po príchode na miesto zásahu bol vykonaný prieskum, ktorým bolo zistené prevrátené nákladné motorové vozidlo MB Actros na pravú stranu, čiastočne zasahujúce do toku rieky Štiavnica. Z vozidla unikali prevádzkové kvapaliny do vodného toku.

pri obci tupa sa do rieky stiavnica prevratilo nakladne vozidlo 20130724 2043864240

Veliteľ zásahu nariadil vyprostiť zranenú osobu z kabíny vodiča, zranený vodič bol následne odovzdaný na ošetrenie posádke RZP. Vodič mal poranenú pravú ruku a hlavu, po ošetrení bol prevezený na pozorovanie do NsP v Šahách. Následne boli na vozidle vykonané protipožiarne opatrenia (odpojenie akumulátorov) a unikajúce prevádzkové kvapaliny boli zachytávané do zberných nádob. Miesto úniku a vodný tok bol posypaný sorpčným prostriedkom. Veliteľ zásahu prostredníctvom riadiaceho dôstojníka vyžiadal vyslanie na miesto zásahu kompetentné orgány (Správa povodia dolného Hrona a dolného Ipľa a Slovenskú inšpekciu životného prostredia).

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

V čase 7:31 hod. sa na miesto zásahu dostavil riadiaci dôstojník, ktorý s veliteľom zásahu zhodnotili situáciu a oboznámili s ňou ďalšie dotknuté orgány a organizácie (Obvodný úrad životného prostredia Levice, Regionálnu správu a údržbu ciest Levice a Transpetrol a.s. ČS4 Tupá). Postupne sa na miesto zásahu dostavili všetky vyrozumené orgány a začali vykonávať činnosti v zmysle svojich interných predpisov - Správa povodia dolného Hrona a dolného Ipľa nainštalovala na vodnom toku nornú stenu na zachytávanie unikajúcich prevádzkových kvapalín a neutralizáciu zachytených látok, Regionálna správa a údržba ciest Levice zabezpečenie a odstránenie poškodených zvodidiel a zábran na moste.

Pri obci Tupá sa do rieky Štiavnica prevrátilo nákladné vozidlo

Príslušník dopravnej polície vyžiadal vyslanie odťahovej služby Česmad Slovakia, ktorá po príchode na miesto zásahu začala s vyprosťovaním havarovaného vozidla. Veliteľ zásahu vyžiadal vyslať z hasičskej stanice Šahy CAS 32 T-815 na zabezpečovanie vozidla odťahovej služby. Po vyprostení vozidla bola vyčerpaná zvyšná motorová nafta z nádrže. Vozidlo bolo následne zabezpečené na odťahovom vozidle a pripravená na odťah.

Po príchode pracovníčok SIŽP Nitra bola prekonzultovaná situácia a zvolený ďalší postup. Pracovníci Správy povodia dolného Hrona a dolného Ipľa zabezpečili na zber ropných produktov z hladiny vodného toku čln a na odstránenie kontaminovanej zeminy z telesa hrádze zemný stroj. Kontaminovaná zemina bola po jej odstránení uskladnená na skládke.

Pri obci Tupá sa do rieky Štiavnica prevrátilo nákladné vozidlo

 zdroj a fotografie: HaZZ Levice

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre