04232024uto

Egypt - krajina faraónov, sfíng, pyramíd a nezabudnuteľných zážitkov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Milí čitatelia, i v dnešnej časti našej letnej rubriky sme si pre vás pripravili zaujímavý typ na letnú dovolenku. Po upokojení štrajkov sa do popredia opäť dostáva horúci Egypt a tak vám ponúkame niekoľko typov, ako si dovolenku v Egypte čo najviac vychutnať.

Egypt - krajina faraónov, sfíng, pyramíd a nezabudnuteľných zážitkov

Káhira - pyramídy.

Exotický, históriu opradený Egypt, krajina od nepamäti spájaná s pyramídami, sochou Sfingy či Údolím kráľov, už niekoľko desiatok rokov láka turistov z najrôznejších kútov sveta. 

Nie je to len pre bájnu históriu, ktorej atmosféra vás naplno pohltí ale i pre nádherne čisté more a počasie, ktoré takmer nikdy nesklame. Obrovským turistickým lákadlom sú i púštne oázy či koralové útesy a v neposlednom rade je to i miestna gastronómia, ktorá vonia exotickou kultúrou.

Egypt - krajina faraónov, sfíng, pyramíd a nezabudnuteľných zážitkov

Asuan.

Z tradičných jedál by ste bezpochyby mali ochutnať známy kebab, koftu - vyprážané pikantné guľôčky z mletého jahňacieho mäsa či falafell - korenené karbonátky. Mali by ste však vedieť, že v tamojšom jedálničku nenájdete bravčové mäso a takisto ani tvrdý alkohol. Siahnuť tak môžete po akomkoľvek inom type mäsa, či už je to kozie, jahňacie mäso alebo hydina a ak vás predsa len prepadne chuť na alkohol, vychutnať si môžete miestne pivo či víno.

Podobne ako pri predošlých destináciách i v Egypte má návštevník na výber z niekoľkých typov ubytovania a to od stanovania až po luxusný, niekoľko hviezdičkový hotel.

Egypt - Zem faraónov, dovolenkárom ponúka niekoľko mimoriadne zaujímavých oblastí, ostrovov, miest i mestečiek.
Vyhľadávaným a obľúbeným mestom je napríklad mesto Alexandria, oblasť s množstvom luxusných hotelových rezortov, umiestnených na širokých plážach s nádherným bielym pieskom. Alexandria je takisto označovaná za rušné moderné stredisko, v ktorom nájdete množstvo reštaurácii, barov či zábavných stredísk.

Nemenej známou oblasťou je i oblasť Hurghada, ktorá patrí medzi tie najzaujímavejšie. Návštevníkom ponúka dokonale vybavené hotelové komplexy s výhľadom na prekrásne pláže a čisté more. Vďaka jej výbornej polohe sú dokonca takmer na dosah všetky známe historické pamiatky.
V prípade, že sa vám vylihovanie na pláži po čase zunuje, stredisko Hurghada dovolenkárom ponúka možnosť vyskúšať si najrôznejšie druhy športov a to od tradičného plážového volejbalu cez tenis až po windsurfing. Vo väčšine hotelov je k dispozícii i fitnes centrum či biliardový stôl.
Toto známe prímorské letovisko však nezabúda ani na svojich najmenších návštevníkov. Takmer všetky hotely sú vybavené detskými bazénmi, ihriskami, športoviskami a mini klubmi, kde sa o bezpečnosť vašich ratolestí postarajú tými skúsených animátorov.

Egypt - krajina faraónov, sfíng, pyramíd a nezabudnuteľných zážitkov
 
 
Večerná romantika - Grand Resort Hurghada.

Obľúbeným prímorským letoviskom je i nedotknutý raj Červeného mora - Marsa Alam, takzvaná oáza pokoja. Oblasť Marsa Alam patrí medzi najkrajšie oblasti na egyptskom pobreží a to najmä pre nádherné more, čisté pláže, koralové útesy a takmer neprestajne svietiace slnko.
Ak ste vyznávačom pokojnej ničím nerušenej dovolenky, Marsa Alam tak čaká práve na vás.

Ďalším známym letoviskom je turistické letovisko Taba, ležiace na severe Arabského zálivu. Pobyt v prímorskom letovisku vám okrem iného ponúkne i výhľad na tri susediace zeme a to Jordánsko, Izrael i Saudskú Arábiu. Podobne ako predošlé egyptské destinácie, i Taba vás očarí prekrásne čistým morom, nádhernými plážami i romantickými zátokami, ktoré sú obklopované panorámou blízkych hôr. Pre aktívnejších dovolenkárov, ktorým nič nerobenie nič nehovorí, sú pripravené kurzy potápania, vodné lyžovanie či dokonca plávanie s delfínmi. Návštevníci majú možnosť i zúčastnenia sa fakultatívnych výletov, jedným z nich je napríklad výlet do blízkeho Jordánska.

 

Dovolenka v Egypte od viac ako 190 cestovných kancelárií.

zdroj a fotografie: Áčko-dovolenka.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre