05062024pon

V Žiline koncert zahodených šancí

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

ŽILINA 13. januára 2013 - Levickí futsalisti cestovali včera 12.1.2013 na zápas 12. kola Openligy do Žilina proti domácemu mužstvu DOXX Žilina. Zápas bol vyrovnaný a prebiehal v solídnom tempe, no zo strany Levičanov to bol koncert zahodených šancí, tých totiž mali neúrekom. Levickým hráčom vyšli konce polčasov, keď v prvom za 1 minútu strelili dva góly na 2:2 a 2:3. V druhom polčase 1 minútu pred koncom zápasu zasa vyrovnali na 4:4. Chalanov z Levíc určite mrzí strata 2 bodov, no v konečnom dôsledku sa veríme, že tešia aj z jedného bodu.

DOXX Zilina - FUTSAL TEAM Levice 4:4 (2:3)

V Žiline koncert zahodených šancí

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Zostava Doxx: Cesnek, Surovčík-Šimček (C),Németh,Štilla,Gavrilov,Hoľak,Povinec Peter,Povinec Pavol,Padych,Horký.
tréner: Jozef Rosenzweig

Zostava Levíc: Molnár (C), Bielik-Zorád, Rakica, Gabaš, Švec, Budovec, Adami, Chudý
tréner: Jozef Duhony
 
Žk. 25min. Rakica
divákov:300

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

 

Aktuálna tabuľka:
1. sTC Púchov 25
2. Futsal Team Levice 23
3. Forever Mesto Púchov 20
4. Futsal Club Nové Mesto nad Váhom 17
5. MIBA Banská Bystrica 16
6. ŽFA Žirafa Žilina 15
7. FC Bulls Divus Trnava 15
8. FSC Prievidza 13
9. Etna Dragons Podolie 12
10. KSF Doxx Žilina 8
11. Benfica GEMM Čadca 6

Pozrite si aj videoreportáž zo zápasu:

Napriek tomu že Levice vycestovali na zápas v malom počte, mali za cieľ získať prvé víťazstvo v tomto roku. Vedeli, že domáci sa výrazne zlepšili, čakal ich veľmi náročný zápas. Úvod stretnutia tomu aj nasvedčoval, domáci mali jasnú taktiku napádať už vysoko na levickej polovovičke a nepúšťať Levice do ich kombinačnej hry. Túto snahu Levičania potrebovali eliminovať futsalovou kvalitou. Domáci mali miernu prevahu, ale hra sa postupne vyrovnala a tak sa útoky striedali na oboch stranách. Prvý gól nenechal na seba dlho čakať, keď po nevinnej akcii dostali hostia nešťastný gól v 4. minute zápasu po strele do Horkého, keď sa lopta so šťastím dostala do siete, v ktorom mal mierne prsty aj inak veľmi dobre chytajúci Molnár.

Po góle sa hráči Doxx snažili o ďalši presný zásah, ale Molnár svoje mužstvo podržal. Vo 8. min zápasu si po peknej kombinačnej akcií Gabo narazil loptu s Budovcom a jeho následná prudká strela letela tesne vedľa žilinskej brány. V tej istej minúte Levice zahrávali priamy kop, Švecova delovka letela tesne vedľa múru, ale lopta si cestu do siete nenašla.
Vyrovnávajúci gól prišiel v 10. min prvého polčasu, keď si Švec poradil s obrancom a z 9m napriahol priamo do šibenice, nechytateľná strela, brankár Žiliny sa ani pohnúť nestihol. Po vyrovnávajúcom góle si Levice vypracovali ďalšie veľmi sľubné šance, ale žiaľ nepremenili ich. V 18. min dostal do vedenia svoj tím bývalý hráč Accross Pinerola Bratislava Michal Németh, ktorý hral s veľkou chuťou a bol najvýraznejšou oporou domácich. V 19. min. zahrávali Levice rohový kop a Gabaš s krásnou strelou pod brvno vyrovnal na 2:2! V závere polčasu Levice dostali domácich pod tlak a Švec aj s prispením domáceho hráča v 20. min. strelil vedúci gól. Polčas teda skončily 2:3 pre Levice.
V druhom dejstve sa obraz hry nezmenil. Domáci sa snažili vyrovnať stav, čo sa im aj podarilo. V 22. min. Gavrilov vyrovnaval na 3:3 po nedorozumení Budovca s Molnárom. Hra bola obojstranne rýchla, nervózna, hektická, mužstvá sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu. Viac z hry mali domáci, ale Levice ohrozovali z brejkov a zo štandardných situácii, žiaľ aj tieto z x množstva šancí zostali bez gólového efektu. V 25. min. obdržal ž.k. Rakica. O ďalšiu minútu sa tento istý hráč dostal do tutovej šance, ktorú žiaľ nevyužil. V 34. min. zápasu sa opäť dostali domáci do vedenia, keď Štrilla po signaly z priameho kopu so šťastím pretlačil loptu do levickej brány vedľa padajúceho Zoráda. V tej istej minúte mohli Levice vyrovnať, no perfektnú šancu Gabaša zázračne zmaril brankár ako aj ďalšie strely Šveca a Zoráda. Od 37. min. Levice zahrali power play, ale bez gólového efektu. V 38. minúte po presnej prihrávke Zoráda vyrovnal Gabriel Švec strelou k tyči. V záverečnom power play sa už nič nezmenilo.

Zsolt Diószegi (manažér): "Odohrali sme náročný zápas, čo nás stálo množstvo síl. Súper podal veľmi kvalitný výkon, výsledok ich môže mrzieť viac a ich prejav sa nedal porovnať z prvého zápasu z Levíc. Možno mali z hry viac, čo je pre domáce mužstvo normálne, ale my sme sa im nepodradili, snažili sme sa ich prebiť s futsalovou kvalitou. Bod nás teší, ale škoda koncovky, stačilo by premeniť len 50% našich šancí a zápas sme mohli vyhrať. Treba uznať aj to, že hráči DOXX niekoľkokrát nebezpečne ohrozili bránu Molnára, ale ten opäť potvrdil, že je skúsený gólman. Po dlhšom čase sme opäť podali kolektivny výkon a dokázali sme bojovať ako celok. V závere nám chýbali sily a zranil sa nám aj Chudý, prajeme mu skoré uzdravenie. Premiéru si odkrútil Adami, ktorý odohral slušný zápas a veríme, že v najbližšom domácom zápase už bude môcť zasiahnuť do hry aj novic Graus. Bohužiaľ nám šťastie nepraje, trápia nás choroby a iné zranenia, ale musíme sa vzchopiť a ísť ďalej. Súperovi gratulujem a nášmu mužstvu chcem poďakovať za srdce a bojovnosť."

Pavol Gabaš: "V prvom rade chcem domácim pogratulovať k bodu. Keď som sa pozrel na tabuľku, tak sa mi nechcelo veriť, že DOXX je na predposlednom mieste. Podľa mňa odohrali domáci dobrý zápas, dobre sa hýbali. Opäť sme sa nevyhli chybám v obrane podobne ako pred týždňom v Púchove. Napriek tomu si myslím, že sme boli futsalovejší a vypracovali sme si veľa gólových príležitostí, ktoré sme nedokázali premeniť. V posledných zápasoch sa to u nás už stáva zvykom. Mrzí ma strata 2 bodov, lebo takéto zápasy sa musia vyhrávať, napriek tomu som rád, že berieme domov aspoň bod, keďže sme minútu pred koncom vyrovnávali..."

Gabriel Švec: "Zápas sme začali opatrne a domáci na nás zahrali pressing. Postupne sme vyrovnali hru a začali byť nebezpeční. Veľmi dobre nám vychádzali rohové kopy, z čoho sme dali aj dva góly...a mohlo ich byť aj viac. Zápas chcelo každé mužstvo v druhom polčase rohodnúť pre seba. My sme nakoniec museli zachraňovať bod v poslednej minúte. Myslím, že tento zápas mal vynikajúce tempo a veľa šancí na obidvoch stranách."

Ján Adami: "Na to, že som hral prvýkrát, sa mi hralo super, lebo ma chalani zobrali medzi seba a poradili mi, keď bolo treba. Aj tréner mi pred zápasom povysvetloval, tak sa mi hralo určite lepšie. Škoda, že som nepremenil svoje šance. Myslím si, že sme ako mužstvo mali navrch, napriek tomu, že veľa hráčov bolo chorých, sme sa snažili zabojovať a vyhrať, ale nevyšlo to. Mrzí ma, že sme stratili 2 body, ale ide sa ďalej."

zdroj a fotografia: www.leviceonline.sk, video: Futsal Team Levice

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre