04262024pia

Skvelý úspech ZŠ pri Podlužianke

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 10. júna 2012 - V dňoch 5.-6.6.2012 sa na štadióne Vladimíra Dzurilu v Bratislave uskutočnili Majstrovstvá Slovenska Street hockey školskej ligy v hokejbale žiakov, kde sa zúčastnili ôsmi víťazi krajských kôl, nitriansky kraj reprezentovali žiaci ZŠ Pri Podlužianke z Levíc. Žreb rozdelil družstvá do 2 skupín, do A skupiny sa dostali Trenčín, Banská Bystrica, Bratislava a Levice.

Skvelý úspech ZŠ pri Podlužianke

Prvý zápas sme odohrali s najväčším favoritom turnaja Trenčínom a aj keď sme sa do polovice zápasu držali statočne, súper nás nakoniec zlomil a zvíťazil výrazne 5:0. V druhom zápase nás čakal súper z Bratislavy, ktorého sme jednoznačne prevýšili po každej stránke a porazili v pomere 5:0.
Posledný zápas s B. Bystricou mal rozhodnúť o postupujúcom a aj keď súper bol obrovský favorit, na ihrisku sme predviedli perfektný kolektívny výkon a zvíťazili sme 3:1, čím sme zaslúžene postúpili do semifinále. Tam nás čakal víťaz skupiny B - Poprad.

Semifinále začalo slávnostným buly, ktoré vhodil hviezdny obranca Ľubomír Višňovský. Hráči  Popradu začali náporom, presadili sa aj gólovo, ale chlapci bojovali do konca a držali dlho stav o jeden gól. Kvalitnejší súper však v závere 2 gólmi rozhodol o postupe a Levice čakal zápas o 3. Miesto s Trenčínom.

Skvelý úspech ZŠ pri Podlužianke

Zápas, ktorý sme odohrali hneď po skončení semifinále, sme mali pevne v rukách. Aj keď sme si v zápase vytvorili dosť príležitostí na gól, statočne sme do konca vzdorovali a bojovali o medailu, hráči Trenčína však zvíťazili. Nám zostali zemiakové medaily ale skvelý pocit z úspechu.

Mgr. Marián Fliega - tréner družstva Levíc: "Akcie na takomto fóre, kde sa stretávajú skvelé tímy zvučných mien ako Trenčín, B. Bystrica, Poprad, L. Mikuláš vedený skúsenými trénermi, svedčí o obrovskej atraktivite a náročnosti podujatia, kde sa stretáva hokejová smotánka. Ja som hrdý na chlapcov, že sa nielenže týmto silným súperom vyrovnali, ale väčšinu z nich aj prevýšili, čo svedčí o tom, že práca, ktorú robíme, prináša svoje ovocie. Byť štvrtý na Slovensku je ďalší  skvelý úspech tejto perfektnej partie a ZŠ Pri Podlužianke, takisto i ja chcem chlapcom pogratulovať ku skvelým výkonom a zároveň poďakovať mojej kolegyni Mgr. Oľge Betinovej za spoluprácu a dotváranie tímového ducha tohto skvelého zoskupenia, takisto aj riaditeľke školy Mgr. Márii Čukovej za obrovskú podporu.

zdroj a fotografie: Marián Fliega

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre