05062024pon

Šachisti Levíc podľahli Prievidzi + fotografie a rozhovor

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 14. januára 2013 - V sobotu 12.1.2013 sa v priestoroch CK Junior Levice konal zápas 5. kola 1. ligy v šachu, keď domáci Šachový klub Levice privítal šachistov Prievidze. Levičania, ktorí nastúpili vo veľmi silnej zostave na čele s dvoma medzinárodnými majstrami - Sate Husarim zo Sýrie a Imre Baloghom z Maďarska, však napokon prehrali s Prievidzou 2:6 a s 3 bodmi sú na 10.mieste dvanásťčlennej tabuľky 1. šachovej ligy.

ŠK Levice - ŠK Prievidza 2:6

Šachisti Levíc podľahli Prievidzi + fotografie a rozhovor

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

V ten istý deň a čas sa v priestoroch CK Junior Levice odohrali a zápasy 7. kola 5. šachovej ligy levického okresu.

Levice E - Pohronský Ruskov 2:2
Jur n Hronom - Pohronský Ruskov 3:1
Želiezovce B - Želiezovce C 2:2.

V tabuľke vedie Čata a Jur n Hronom s 11 bodmi.

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

 

Po zápase sme oslovili predsedu levického šachového klubu Mareka Földesiho, aby nám povedal niečo o tomto zápase ako i ambíciách do roka 2013. "Dnes to bol pre nás veľmi ťažký zápas, pretože Prievidza nám je v lige priamym konkurentom. Na tento pre náš kľúčový zápas sme sa rozhodli povolať naše najsilnejšie zálohy, ktoré máme. Ide o medzinárodných hráčov - Sateho Husariho, ktorý je medzinárodný majster zo Sýrie a obrovskú nádej maďarského šachu, veľmajstra Imre Balogha. Maďarsko je svetová šachová veľmoc, je asi piata najlepšia na svete, pričom pán Balogh patrí do užšej špičky. Je však veľmi mladým hráčom, má len 21 rokov, no s kľudným svedomím môžeme povedať, že pán Balogh je aj nádejov svetového šachu. Náš klub má štastie na dobré vzťahy a kontakty, takže sme veľmi radi, že práve títo dvaja páni dnes za nás hrajú. Obaja sú to veľmi príjemní ľudia, ktorých nemáme len na hru. Nekončí to len hrou a čistým profesionalizmom, sú to aj naši kamaráti a hlavne tréneri. Venujú sa mládeži a našim levickým talentom, pretože ak chceme robiť niečo na profesionálnej kvalitnej úrovni, tak na to potrebujeme aj kvalitných trénerov.

Šachisti Levíc podľahli Prievidzi + fotografie a rozhovor
Minulý rok sa nášmu klubu podarilo postúpiť z 2. ligy do prvej, túto sezónu sa snažíme obhájiť 1. ligu. Chceli by sme si našu pozíciu udržať a o rok-dva by sme s mladými posilami skúsili zaútočiť aj ďalej.
Rozdiel medzi 1. a 2. ligou je ten, že v 1. lige sa už žiadne mužstvo bez nejakých profesionálou vôbec nezaobíde. Minulý rok sme doslova holými rukami a len vlastnými silami postúpili do 1. ligy, dokonca suverénne. V 1. lige sa však nemáme šancu udržať bez nejakých profesionálnych posíl. Môžem však povedať, že sa nám posily tlačia do každých našich mužstiev. Či už sú to takí, čo si chcú zarobiť, internacionáli, profesionáli, my však máme záujem hlavne o ľudí, ktorí sú nám aj určitým spôsobom blízky, ktorí nám vedia pomôcť aj inak. Nie je to len o čistom profesionalizme, že zoberie peniaze a odíde. Vítame hráčov typu našich dvoch zahraničných posíl, ktorí nám okrem kamarátstva pomáhajú aj ako tréneri. Samozrejme, všetko však niečo stojí, preto si nevieme dovoliť, aby sme mali tieto posily na každom zápase. Sú len na niektorých našich zápasoch, najmä na tých, ktoré sú pre náš kľúčové. Dnes bol pre nás tento zápas výnimočný tým, že Levice nastúpili v historicky najsilnejšej zostave, takýchto hráčov ešte Levice nikdy v histórii nemali."

Zo šachových zápasov sme pripravili aj krátku fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

Pozrite si aj videoreportáž Levickej televíznej spoločnosti, s.r.o.:

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk, video: LTS

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre