05062024pon

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

CYPRUS / LEVICE 3. apríla 2013 - Aj keď je momentálne ostrov Cyprus známy hlavne cez svoj bankový sektor, práve v tomto rýdzo stredomorskom prostredí, ktorého podnebie sa už približuje tomu v severnej Afrike - absolvovalo 16 pretekárov ŠK Atóm Levice a 6 z Bratislavy svoje predsezónne tréningové sústredenie.

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

Našim domovom sa na 7 dní stalo mesto Larnaka v gréckej časti ostrova na juhovýchodnom pobreží Stredozemného mora.
Najskôr sme si uvedomili krásne slnečné a teplé počasie od 20 do 26 st., potom dobré cesty, na ktorých sa jazdí po ľavej strane ako v Anglicku a po ktorých sme nabicyklovali od 700 do 1100 km, teda tí zdatnejší priemerne vyše 140 km za deň. Zároveň sme s podivením vnímali príjemných šoférov, ktorí majú úžasné pochopenie s cyklistami. Popri drine sme však videli napr. aj hranice tureckej časti ostrova, mestá Nikózia, Limasol a iné prímorské krásy. Tréningy sme si spestrili behom na pláži a plávaním vo vlnách mora.

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

Sme veľmi radi, že sme boli na mieste s dávnou históriou, ktorá dýcha týmto ostrovom. Práve tu sa totiž spomína legendárne miesto zrodenia bohyne krásy, lásky, sexu a vášne, nádhernej Afrodity, ale aj vylodenie evanjelistu apoštola Pavla v roku 45.

Návrat do Budapešti vrátil na zem do reality nielen lietadlo s pasažiermi a ich bicyklami, ale aj ich túžbu po lepšom počasí v strednej Európe, u nás na Slovensku...

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

Sme spokojní, lebo každého z nás obišlo zranenie a v dobrej nálade sa tešíme na novú sezónu. Pre Ivanku Kuriačkovú sa  sezóna začína už cez víkend  6.-7. apríla juniorským triatlonom na Európskom pohári v portugalskej Quarteire. Ďalší junior Tadeáš Fazekaš spolu s Ivanou odchádzajú 20. apríla do holandského Horstu na duatlonové ME a ostatní v rovnakom termíne očakávajú svoj prvý štart v Turčianskych Tepliciach, kde sa akvatlonom odštartuje nový ročník Slovenského pohára 2013 pre všetky disciplíny, teda akvatlon, duatlon a triatlon.

Tešíme sa, že Vám všetci rozdáme veľa radosti a získame pre seba veľa nových skúseností.

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

Pretekári ŠK Atóm na Cypre

zdroj a fotografie: TF

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre