04192024pia

Levice žili tanečnou súťažou Showtime

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 2. mája 2012 - Levice žili v nedeľu 29. apríla 2012 tancom, v miestnej športovej hale sa totiž konala veľkolepá tanečná súťaž pod zaujímavým názvom "SHOWTIME". Predstavilo sa na nej takmer 900 tanečníkov až zo 41 tanečných škôl po celom Slovensku, ako i zo zahraničia!

"Svetový deň tanca sme sa rozhodli osláviť zorganizovaním celoslovenských Majstrovstiev v tanci a súčasne  kvalifikačnej súťaže na Majstrovstvá európy a Svetový pohár v tanci.

Levice žili tanečnou súťažou Showtime

Vlani sme organizovali prvý ročník, na ktorom sa zúčasntnilo oveľa menej tanečníkov. Roznieslo sa to po celom slovensku a aj pre nás bolo krásnym prekvapením, že do Levíc prišlo v tomto roku 898 tanečníkov. Verím tomu, že sa naša minuloročná snaha súťažiacim a návštevníkom zapáčila, vieme že k nám chodia veľmi radi súťažiť a tancovať," s nadšením opisuje podujatie organizátorka PaedDr. Lenka kluchová.

V rámci súťaže sa tanečníci mohli kvalifikovať aj na Majstrovstvá európy a Svetový pohár. Aké boli kritériá? "Na základe toho, aký počet bodov súťažiaci dosiahli, sa na záver urobila bodová hranica. Z nej bolo zrejmé, koľko bodov museli dosiahnuť, aby sa mohli nominovať na Majstrovstvá Európy a na Svetový pohár," prezradila bodovací kľúč vedúca tanečno-športového klubu TŠK Junilev.

Levice žili tanečnou súťažou Showtime

Zaujímalo nás tiež, ako sa hodnotili jednotliví súťažiaci. "Hodnotilo sa podľa počtu bodov. Súťažiaci museli dosiahnuť určitý počet bodov na to, aby sa dostali do zlatého pásma, čiže získať zlaté umiestnenie. Následne bolo strieborné a bronzové umiestnenie. Po nich nasledovalo aj ďalšie umiestnenie, napríklad keď v niektorej kategórii nebolo veľa skupín, napr. len jedna alebo dve skupiny. Tam sa hodnotilo podľa počtu bodov, ktoré súťažiaci v danej kategórií získali a na základe toho sa aj umiestnili," upresnila organizátorka súťaže PaedDr. Lenka kluchová.

Súťaže sa zúčastnili aj tri tanečné kluby z Maďarskej republiky, no keďže sa jednalo o Majstrovstvá Slovenska, väčšinové zastúpenie mali slovenské tanečné kluby. Prišli z východu republiky, z Lipian, Prešova, Košíc, ale i z Komárna, Nitry a z ostatných kútov Slovenska.

Levice žili tanečnou súťažou Showtime

Táto udalosť spojila všetky tanečné kluby v Leviciach. "Veľmi sa teším skutočnosti, že sa súťaže zúčastnili všekty miestne tanečné kluby, ktoré v Leviciach niečo znamenajú. Teším sa aj napriek tomu, že je to konkurencia. Jednoducho sa pre dobrú vec vieme spojiť," s potešením ukončila PaedDr. Lenka kluchová.

V najbližšom období sa v Leviciach bude konať tradičné klubové podujatie - GALA, ktoré má svoju obľubu medzi Levičanmi. Taktiež sa v Leviciach pripravujú Majstrovstvá Európy a Svetový pohár v tanci. Tie sa budú konať v dňoch 29.-30.6.2012 a 1.7.2012.

Levice žili tanečnou súťažou Showtime

- Pozrite si výsledky súťaže tu;
- Pozrite si medailové umiestnenia tu;


Taktiež sme pre Vás pripravili fotoreportáž zo súťaže, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérií.

Levice žili tanečnou súťažou Showtime

zdroj a fotografie: ab, ms, www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre