04242024str

City triathlon 2012 v Bratislave - juniori z ŠK Atóm Levice dominovali

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

BRATISLAVA / LEVICE 8. júna 2012 - Kuriačková, Miklóšová a Fazekaš na stupni víťazov!

V Bratislave sa na Kuchajde 2.-3.júna uskutočnilo vrcholné triatlonové podujatie so širokou medzinárodnou účasťou. Pretekári ŠK Atóm Levice chceli dokázať, že dokážu súperiť a obstáť v konkurencii najlepších aj mimo Slovenska. Vhodnou motiváciou bolo i možnosť získať na slovenské pomery nadštandardné ocenenie, keďže prítomnosť sponzorov, médií a širokej športovej komunity bola mimoriadna. Sprievodný komentár počas podujatia so svojím pestrým žargónom obohatil populárny Sajfa.

City triathlon 2012 v Bratislave - juniori z ŠK Atóm Levice dominovali

Všetky trate: plávanie, bicykel i beh boli postavené ako rýchlostný šprint triatlon. Napr. juniori 750 m-20 km-5 km. Tým boli preteky veľmi rýchle a preto zaujímavé i pre oko diváka. Nevídaným spestrením bol bežecký okruh, ktorý prechádzal naprieč obchodným centrom Polus. Podľa neskorších komentov je táto rarita svetovým unikátom.

Ako však obstáli Levičania? Najvýraznejší úspech dosiahla v sobotňajšom juniorskom meraní síl Ivana Kuriačková, ktorá časom 1:01:14 zvíťazila v záverečnom bežeckom súboji nad češkou Anetou Grabmullerovou. Juniorský úspech našich dievčat zvýraznila ešte bronzovým umiestnením Ivona Miklóšová! Cenné umiestnenie získala tiež Barbara Trnkusová na 15. priečke, Radka Suchá na 19. mieste, Katka Baková dobehla na 24.mieste.

 

City triathlon 2012 v Bratislave - juniori z ŠK Atóm Levice dominovali

Mladá Ivanka Kuriačková zvíťazila zároveň aj v absolútnom poradí medzi elit-ženami, ktorých stálo na štarte vyše štyridsať. Svoje víťazné ťaženie dokončila v nedeľu, keď v drese Triklub FTVŠ hosťovala a zvíťazila aj v štafete. Tieto strhujúce preteky boli ozdobou podujatia.

Medzi chlapcami juniormi získal strieborné umiestnenie Tadeáš Fazekaš 1:00:48, ktorý porazil štartové pole 73 pretekárov, medzi ktorými súťažila okrem juniorov i kategória mužov do 34 rokov. Skloniť sa musel iba pred Nikolasom Fejérom z Realízu BA 0:58:46.
Miroslav Stráňovský dokončil preteky na 11. priečke a Gergely Duba žiaľ preteky nedokončil, pretože dostal na cyklistickej trati defekt. Starší žiak Kamil Macek vo svojich pretekoch obsadil 6. miesto, Martin Suchý 7. miesto. Piati naši triatlonisti si vybojovali miesto v reprezentačnom výbere Slovenska na Preteky olympijských nádejí PON, ktoré budú hneď nasledujúci víkend v Poľskom Szczecineku.

City triathlon 2012 v Bratislave - juniori z ŠK Atóm Levice dominovali

V top-elite mužov boli prítomní olympionici Jan Čelustka z Čiech a náš Richard Varga. Obaja boli ťahákom podujatia. Čelustka potvrdil výnimočnú výkonnosť, na ktorú sa bolo radosť pozerať a zvíťazil časom 0:53:49. Nášmu olympionikovi večer pred štartom zabránilo postaviť sa na štart virózne ochorenie. Bol však prítomný počas pretekov ako i na autogramiáde.

Prajeme mu úspech 7. augusta na Olympiáde v Londýne, Rišo drž sa!

City triathlon 2012 v Bratislave - juniori z ŠK Atóm Levice dominovali

zdroj a fotografie: DF

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre