05032024pia

Prvá prehra Levičanov v tretej lige, v Topoľčanoch dostali 3 góly

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

TOPOĽČANY/LEVICE 25. augusta 2012 - Dnes cestovali levickí futbalisti FK Slovan Levice na zápas 4. kola 3. futbalovej ligy - Západ do Topoľčian proti domácemu MFK Topvar. Po prvý krát Levičania vo vyššej lige ťahali za kratší koniec, keď domácemu mužstvu podľahli 3:1. Chlapci sa snažili, no dostali lacné góly a vzniknuté šance nedokázali premeniť.

Prvá prehra Levičanov v tretej lige, v Topoľčanoch dostali 3 góly

MFK Topvar Topoľčany - FK Slovan Levice 3:1 (2:0)

Tréner Prochotský sa musel zaobísť bez dvojice zranených stredopoliarov Pavlík, Petráš a tak v strede zálohy vedľa Turčana nastúpil Kovács.

Ten, kto čakal opatrný úvod, sa mýlil. Už v prvej minúte po pravom krídle prenikol Feješ, poslal prízemný center na päťku domácich a nabiehajúcemu Fekiačovi chýbali milimetre aby na loptu dosiahol. O sedem minút neskôr si táto dvojica akciu zopakovala. Tento krát Fekiač v jasnej príležitosti nastrelil len domáceho brankára Furku. V 11. minúte zápasu sa potvrdilo známe nedáš dostaneš. Domáci sa po rohu dostali k odrazenej lopte, z pravej strany prišla dlhá nakopnutá lopta a nestrážený Otočka z blízka skóroval – 1:0. Naši odpovedali zavretím súpera na jeho polovici, ale v 17. minúte pozabudli na zadné dvierka a po rýchlom protiútoku domáci išli Badinským už do dvojgólového vedenia – 2:0. Podobná situácia sa zopakovala aj o tri minúty neskôr, Palic si v poslednej chvíli pomohol faulom, začo bol „odmenený“ žltou kartou. Tento sled udalostí poznačil zvyšok prvého polčasu a tímy sa do šancí nedostávali. V nastavenom čase prvého dejstva, žltozelení predsa len dosiahli gól, ale ten pre diskutabilný faul na domáceho brankára neplatil.

Do druhého polčasu sme preskupili rady. Na miesto Fekiača a Bognera nastúpili Bobor a Ivan. V 48. minúte skúsil šťastie z diaľky Kovács a jeho tečovaná strela len tak-tak, že neskončila za prekvapeným Furkom. V 53. minúte mal gól na nohe Molnár, po vysokej lopte od Šlachtu sa lopta dostala až pred nášho rýchlonohého útočníka, ten sa ocitol sám pred brankárom, zvolil strelu z voleja, no tá smolne trafila gólmana Topvaru. Po zahodenej šanci prišiel ďalší trest. Peknú akciu predviedla dvojica Královič – Badinský a prvý menovaný rozvlnil sieť za bezmocným Pahulyim aj tretíkrát – 3:0. Otrasení Levičania gólovo odpovedali v 65. minúte. Turčanov priamy voľný kop usmernil hlavou medzi žrde Šlachta – 3:1. Kontaktný zásah mohol prísť o ďalšie tri minúty, Pahulyiho výkop predĺžil hlavou Ivan, Molnár sa opäť dostal až pred brankára, s koncovkou si však v tomto duely nepotykal. Slovan naďalej búšil do súpera, boli to však domáci, ktorí mohli v 73. a 76. minúte z brejkov definitívne rozhodnúť. Levický brankár v oboch prípadoch svoj tím bravúrne podržal. Poslednú veľkú šancu Levičania spálili v 80. minúte. Hlaváčik našiel Bobora, ten priťukol na J. Vargu, ktorý zvolil technický obstrel na vzdialenejšiu žrď, no lopta iba presvišťala tesne, okolo ľavej tyčky. Záver duelu si Topoľčany umne postrážili v rohu ihriska.

Dobrý zápas s množstvom šancí skončil víťazstvom nášho súpera, ktorý nám dal lekciu z efektivity. Za zmienku ešte stojí vytrvalé povzbudzovanie Levických ultras, ktorých prišli podporiť aj fanúšikovia z Komárna a spoločne tak vytvorili výbornú kulisu.

Góly: 11. Otočka, 17. Badinský, 58. Královič – 65. Šlachta
Zostava: Pahulyi – Hlaváčik, Palic, P. Varga, Šlachta – Fekiač (46. Bobor), Turčan, Kovács, Bogner (46. Ivan) – Molnár, Feješ (69. J. Varga)
ŽK: 20. Palic, 42. Feješ
Rozhodovali: Páchnik – Tománek, Martiš
Diváci: 330


Zápas očami Petra Molnára:

„Začali sme dobre, prvých desať minút sme ich nepustili na našu polovicu ihriska. Mali sme tam dve veľké šance, ktoré sme žiaľ nepremenili, duel by sa potom vyvíjal určite inak. Následne sme dostali gól, zaváňalo to aj ofsajdom, nevieme. Cítili sme, že máme na vyrovnanie, otvorili sme hru, bohužiaľ prišiel ďalší gól a potom to už bolo ťažké.

V druhom polčase sme stále ešte chceli niečo s výsledkom urobiť, ale prehrali sme si to vlastne sami, nepremenili sme šance, ja sám som mal dve. V prvej som volej netrafil tak ako som chcel. Pri druhej mi to Andy predĺžil hlavou, mal som hneď strieľať, hádzal som si to ešte na pravú nohu a potom som už bol blízko brankára.“

Držme palce našim chlapcom v ich nasledovnom zápase na domácej pôde proti OFK Dunajská Lužná 2.9.2012 o 17:00 hod. Levice do tohooo!!! :)

Pozrite si videozáznam zo zápasu:



Najbližší zápas:
5. kolo: Fk Slovan Levice - OFK Dunajská Lužná, 2.9.2012 o 17:00 hod.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk, RF, www.fkslovanlevice.sk, video:

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre