05032024pia

Levičania v posledných sekundách strhli víťazstvo na svoju stranu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. septembra 2012 - V 7. kole futbalovej 3. ligy - Západ sa stretol nováčik súťaži domáci FK Slovan Levice s ostrieľaným mužstvom so skúsenosťami z 1. ligy ako i z Ligy majstrov FC Petržalka 1898.
Levičania zápas vyhrali, keď svoje víťazstvo spečatili až v posledných sekundách zápasu.

FK SLOVAN LEVICE - FC PETRŽALKA 1898 2:0 (0:0)

Levičania v posledných sekundách strhli víťazstvo na svoju stranu

Góly: 90. a 90.+ Molnár

Levice: Ivanič – Hlaváčik, P. Varga, Palic, Kovács (69. Ivan) – Bogner (84. Fekiač), Turčan, Šlachta, Bobor – Molnár, Feješ (90+ J. Varga). Tréner: J. Prochotský

Petržalka: Bolech – Brányik, Gabura (85. Kontár), Hanták, Kolony, Kubala, Plichta, Klenovský, Sokol (70. Jurkovič), Horváth, Kratochvíl. Tréner: Ľ. Luhový

ŽK: 81. Bogner – 76. Gabura
Rozhodovali: Debnár – Hrdlička, Jánošík
Diváci: 670

Pozrite si videoreportáž Levickej televíznej spoločnosti zo zápasu:

Mnohí z nás zrejme prežili v záverečných okamihoch stretnutia malé déjà vu. Levičania opäť ukázali, že sa oplatí hrať až do konca a gólmi Petra Molnára nám pripomenuli víťazné koncovky zo zápasov proti Šúrovciam alebo N. Vsi n/V z minulej sezóny.


Duel proti Petržalke začal opatrne. Vo výbornej futbalovej atmosfére, o ktorú sa pričinili oba fanúšikovské tábory, sa hra odohrávala prevažne medzi šestnástkami. Žltozelení si prvú šancu vypracovali v 17. minúte, v strede poľa získal loptu Turčan, tá sa cez Šlachtu dostala na Bobora, ktorého strelu Bolech „očami“ vytesnil medzi žrde. Hostia odpovedali v 23. min nepresnou strelou Horvátha. Naši postupne prevzali iniciatívu. V 29. minúte unikol Molnár, prihrávkou pod seba našiel Feješa, ktorý však napodobnil Bobora a v dobrej pozícii bránu netrafil. Následne sme dvakrát pohrozili po štandardných situáciách, hlavičky Bobora a Feješa si cestu do siete nenašli. Po nepremenených šanciach Levičanov ožili aj Petržalčania, v 34. minúte strela Kolonyho letela nad a o tri minúty neskôr lišiacky zahraný roh Sokola vyškrabal z pod brvna Ivanič.

Druhý polčas začal tak ako ten prvý. Petržalka sa zamerala na defenzívu a zdržovanie hry. Levice podobne ako pred dvomi týždňami museli búšiť do plných. Prvý vzruch v druhom dejstve priniesli polo šance Kovácsa. V 69. minúte stretnutia sa náš pravý obranca nepríjemne zranil a muselo tak dôjsť k preskupeniu radov. Na kraj obrany sa presunul Šlachta a do stredu zálohy nastúpil Ivan, ktorý do hry Levičanov priniesol oživenie. V 73. minúte bol v 16-ke v šanci k zemi poslaný Bogner, rozhodca však tento zákrok neposúdil ako nedovolený. Petržalka naďalej úspešne kúskovala hru, smerom dopredu sa o nič nesnažila a Leviciam sa tak nedarilo dostať do potrebného tempa a vyložených šancí. Vytúžený gól však predsa len prišiel. Po akcii Ivana s Feješom sa lopta dostala pred Molnára, ktorý nezaváhal – 1:0. V nadstavenom čase hostia zahrávali rohový kop, na ktorý vybehol aj brankár Bolech. Vabank sa Petržalčanom nevyplatil, po odkope Ivana a šprinte Molnára cez celé ihrisko mohol vypuknúť gejzír radosti aj po druhýkrát – 2:0.

Levičania sa po víťazstve, ako na ihrisku tak v hľadisku, dostali na druhú priečku s dvojbodovou stratou na N. Zámky. Najbližší zápas nás čaká v sobotu o 16:00 na pôde Serede.

Hlasy po zápase:

Ľubomír Luhový, tréner FC Petržalka 1898: "Do Levíc sme prišli so skromnými cieľmi, keďže máme mladý novotvoriaci tím. Máme problémy hlavne s tým, že ťažko dávame góly. Bol to veľmi zaujímavý zápas, hralo sa medzi 16-tkami, pričom si ani jeden tím nevytvoril čisté gólové šance, preto si myslím, že to bol remízový zápas. Ten záver nás však mrzí, Levičania tam išli do brejku. Celá sezóna je však ešte pred nami aj keď viem, že sa dostávame do nepríjemnej situácie. Mojim hráčom som pred sezónou hovoril, že táto súťaž je hlavne o bojovnosti a o momentoch, ktoré zaváňajú agresivitou. Bol to podľa mňa vyrovnaný zápas, naši hráči však mali v tomto zápase zbytočné rezervy, my sme nedali ani jeden gól, súper dal dva. V posledných minútach to bola z našej strany taktická chyba, my však ideme ďalej."

Peter Molnár, hráč FK Slovan Levice: "Podľa mňa bola Petržalka doteraz náš najsilnejší súper, hrali veľmi dobre. Nakoniec sa nám to však podarilo, mali sme šťastie. Pri druhom góle som ani nevedel, že tam už nie je žiadny posledný hráč. Čakal som, že tam ešte bude stopér. Iba mi naznačili, aby som utekal ďalej..."

Levičania v posledných sekundách strhli víťazstvo na svoju stranu

Najbližší zápas:

8. kolo, ŠKF Sereď - FK Slovan Levice, 22.9.2012 o 16:00 hod.

Najbližší domáci zápas:

9. kolo, FK Slovan Levice - OTJ Moravany nad Váhom, 30.9.2012 o 16:00 hod.


Aktuálna tabuľka po 7. kole:

1. Nové Zámky 16
2. Levice 14
3. Topoľčany 13
4. Vráble 12
5. Domino BA 12
6. Sereď 10
7. Moravany 10
8. Nitra jun. 10
9. Slovan jun. 10
10. N. Mesto 9
11. D. Lužná 9
12. Piešťany 9
13. Nemšová 8
14. Trnava jun. 6
15. Vrbové 6
16. Petržalka 6

Pozrite si všetky naše fotografie zo zápasu TU.

zdroj a fotografia: www.leviceonline.sk, fotografie: Ladislav Kuštek, www.fotomagma.sk, video: LTS

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre