05032024pia

Levičania opäť lídrami 3. Ligy – Západ, poľahky zdolali aj Vrbovčanov + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 12. mája 2013 – Levickí futbalisti nastúpili v nedeľu 12. mája proti zachraňujúcemu sa mužstvu MFK Vrbové v 25. kole 3. Ligy – Západ. Ich záchranárskym prácam však v dnešnom zápase nič nenasvedčovalo, keď mali Levičania takmer celý zápas vo svojich rukách. Prvý polčas sa skončil víťazstvom 1:0, keď prvý gól domácich zabezpečil v 30. minúte Hlaváčik svojou neudržateľnou strelou.

Levičania opäť lídrami 3. Ligy – Západ, poľahky zdolali aj Vrbovčanov + fotografie a rozhovory

V druhom polčase svoje úsilie Levičania ešte vystupňovali, z čoho pramenili ďalšie tri góly do siete hostí – V 51. minúte Vida nekompromisne skóroval zo svojej šance, v 68. minúte po prieniku Feješa pohodlne zvyšoval na 3:0 Čejtei a iba po minúte prítomnosti Bognera na ihrisku, ktorý po vysunutí Marcelom Pavlíkom ideálne prihral Feješovi a ten nemohol nedať – 4:0! V 84. Minúte sa podarilo skorigovať hosťom, keď po štandardnej situácii hlavičkou znížil Gažík. Levice tak zvíťazili 4:1 a vrátili sa na čelo 3. ligovej tabuľky!

FK SLOVAN LEVICE – MFK VRBOVÉ 4:1 (1:0)

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

Góly: 30. Hlaváčik, 51. Vida, 68. Čejtei, 72. Feješ – 80. Gažík
Levice: Ivanič  – Turčan, Palic, P. Varga, Hlaváčik – Pavlík, Gálik (78. Petráš) – Čejtei, Feješ (82. Birdáč), Vida (71. Bogner) – Molnár. Tréner: K. Praženica.
Vrbové: Rýzek – Matuský, Mihok, Herceg, Andrísek, Lackovič, Kurinec (63. Hornák), Poláček, Táčovský (70. Gažík), Sumer, Štora. Tréner: K. Šimo.
R: Piatka – Borsányi, Martiš
Diváci: 150

Priebeh zápasu (www.fkslovanlevice.sk):
Levičania, v identickej zostave ako proti Trnave, vybehli na svojho súpera aktívne. Počas celého zápasu mali prevahu, kým hostia hrozili iba z ojedinelých brejkov a štandardných situácií. V 4. min sme po peknej súhre v strede pohrozili prvý krát Feješom. V 9. min predĺžil Molnár roh Čejteia, ale Hlaváčik poslal skackajúcu loptu nad bránu. V 11. min sme zbytočne stratili loptu pri chybnej rozohrávke, našťastie Kurinec na Ivaniča nevyzrel. V 13. min zle vybehol Rýzek, center Vidu nasmeroval medzi žrde Čejtei, no svojho gólmana zastúpil na čiare Matuský. Aj po úvodnej štvrť hodinke Levičania naďalej búšili do súpera a často sa dostávali do zakončenia. V 16. min signál dvojice Pavlík – Feješ zastavila bočná sieť. Na druhej strane ratoval v poslednej chvíli Palic pred Táčovským. V 25. min jedovka Turčana smerovala nad a o chvíľu nato minul z otočky Vida po pätičke Pavlíka. Zaslúžený gól prišiel po pol hodine hry, Čejtei sa preštrikoval medzi dvojicou zadákov, jeho spätnú prihrávku ešte Molnár minul, ale dobiehajúci Hlaváčik prudkou strelou strhol vedenie na našu stranu – 1:0. V 32. min nepoistil vedenie Feješ, keď nedokázal prepáliť Rýzeka v bráne hostí. V 36. min. vypálil Gálik a gólman Vrbového so šťastím na dvakrát zasiahol. Do konca polčasu sa už nič zásadné neudialo a do kabín sa odchádzalo za jedno gólového vedenia Levíc.
V druhom polčase žltozelení naďalej dominovali a celý čas kontrolovali priebeh stretnutia. V 51. min prišiel dôležitý druhý zásah. Po osi Turčan – Čejtei premenil chladnokrvne svoju šancu Vida – 2:0. V 63. min opäť pálil Gálik, tento raz lopta tesne minula šibenicu. V 68. min prenikol Feješ, jeho prihrávka pozdĺž celej brány prešla až na Čejteia a ten pohodlne skóroval – 3:0. Iba minútu bol na ihrisku Bogner, keď ho vysunul  Pavlík, jeho ideálna prihrávka našla Feješa a ten nemohol nedať – 4:0. Desať minút pred koncom sa dočkali aj hostia, po štandardnej situácii Sumera, Gažík hlavičkou skorigoval vedenie Levíc – 4:1. V 84. min po rýchlom brejku tesne minul Bogner a definitívnu bodku za stretnutím dal Gažík, ktorého pokus zneškodnil Ivanič. Keďže naši najväčší konkurenti o prvé miesto zaváhali, Levice sa vrátili na čelo tabuľky.

Levičania opäť lídrami 3. Ligy – Západ, poľahky zdolali aj Vrbovčanov + fotografie a rozhovory

Pozápasové rozhovory:
Karol Praženica, tréner FK Slovan Levice: „S dnešným výsledkom som určite spokojný. Vyhrali sme, dali sme 4 góly, ľudia boli určite spokojní. Mali sme celkom dobrý vstup do zápasu, aj keď sme počas úvodného tlaku prvých 10-15 minút gól nedali, potom prišla trošku nervozita. Ľudia začali byť tiež nervózni, keďže chceli vidieť gól, pretože súper bol papierovo naozaj slabší. No keď s papierovo slabšími mužstvami nedáte v prvých minútach gól, tie zápasy sú na vážkach. Po dnešnom našom prvom góle sa chlapci upokojili, mali sme v prvom polčas ďalšie šance, ktoré sme síce nedotiahli do konca, no v druhom polčase sme našou snahou a aktivitou dali ďalšie tri góly a mohli sme po našich akciách pridať aj ďalšie. Určite to hodnotím so spokojnosťou. Dnes sme sa snažili hrať aktívne, nepúšťať súpera do hry, snažili sme sa hrať na súperovej polovici čo najdlhšie, vypracovávať si šance a dávať góly. Naša hra je založená najmä na tom, že chceme hrať aktívne. Síce to niekedy nevýjde, ale našťastie to posledné dva zápasy vyšlo a dúfajme, že to bude vychádzať čo najviac.“

Konštantín Šimo, tréner MFK Vrbové: „Súper bol po každej stránke lepší, behavejší, technickejší, myslím, že od nášho posledného vzájomného zápasu, keď sme hrali doma, tréner Praženica zmenil aj štýl hry. Dnes Levice zaslúžene vyhrali, my robíme strašne veľa chýb, vlastnými chybami si komplikujeme život a prehrávame. My sme desiati na tréningu, niektorí hráči majú len 1-2 tréningy za týždeň, no keby sme dnes dokázali splniť niektoré naše úlohy, alebo žeby sme z prvej pološance dali gól, zápas by možno vyzeral inak. Bohužiaľ, nemáme hráčov na 3. ligu, polovica našich hráčov má problémy, ťažko sa s nimi pracuje. Je nás 10-11, takmer na každý zápas máme problémy zostaviť mužstvo. Aj ten gól, ktorý dal Peter Gažík, je invalid, robí mi asistenta, má operované koleno a do hry išiel len tak, aby sme vystriedali jedného hráča, ktorý nevládal. Z tohto pohľadu sa nejaké ambície do sezóny robia ťažko. Káder nezmeníte k lepšiemu, pokiaľ sa nepomení do takej miery, aby bol schopný trénovať aspoň v počte 15-16, nemôže to viesť k lepšiemu. U nás je katastrofálna situácia z hľadiska hráčov, ktorí sú buď chorí, alebo zranení...“

Najbližší zápas:
26. kolo, FKM Nové Zámky – FK Slovan Levice,  18.5.2013 o 17:00 hod.

Aktuálna tabuľka:
1. FK Slovan Levice 43
2. ŠKF SEREĎ 42
3. PFK Piešťany 41
4. FC Spartak Trnava „B“ 40
5. FKM Nové Zámky 39
6. ŠK Slovan Bratislava Juniori 37
7. MFK Topvar Topoľčany 37
8. OFK Dunajská Lužná 34
9. Spartak Vráble 33
10. AFC Nové Mesto nad Váhom 33
11. LP Domino Bratislava 30
12. FC PETRŽALKA 1898 29
13. OTJ Moravany nad Váhom 28
14. FKS Slovan Nemšová 26
15. MFK Vrbové 25
16. FC Nitra Juniori 24

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

galéria 

  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 
  • Hodnotenie: Bez hlasovania 

zdroj: www.leviceonline.sk, www.fkslovanlevice.sk, fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre