05062024pon

Futbalisti rozhodujúci posledný zápas nezvládli + fotografie a rozhovory

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 16. júna 2013 - Pred posledným 30. kolom 3. futbalovej ligy - Západ pre Levičanov horela ešte nádej na víťazstvo v lige, no museli dnes 16.6.2013 doma na domácom trávniku zdolať futbalistov AFC Považan Nové Mesto nad Váhom a súčasne nesmel trnavský Spartak "B" bodovať v Nových Zámkoch. Zápas "načal" práve domáci FK Slovan Levice, keď v 58. minúte krásnou "rybičkou" hlavou vsietil prvý gól kapitán Marcel Pavlík. Bol to prvý, no ako sa ukázalo, aj posledný zásah domácich v tomto zápase a v tejto sezóne.

Futbalisti FK Slovan Levice rozhodujúci zápas s Novým Mestom nad Váhom nezvládli + fotografie a rozhovory

Tí totiž uvoľnili hru a to hostia výborne využili, keď do konca zápasu vsietili ešte dva góly a tak si z Levíc odnášajú celé 3 body. Keďže napokon aj trnavskí "juniori" zvíťazili v Nových Zámkoch 2:0, Levičania skončili na 4. mieste a ligu vyhral práve FC Spartak Trnava "B".

Ako iste vieme, v levickom futbale to nie je ružové. Situáciu v klube budeme sledovať a o aktuálnych novinkách Vás budeme informovať.

FK SLOVAN LEVICE – AFC NOVÉ MESTO NAD VÁHOM 1:2 (0:0)

RM - TECH - bazény na mieru, prekrytia, stavby, servis

Góly: 58. Pavlík

Levice: Pahulyi – Birdáč (73. Belanský), Turčan, P. Varga, Hlaváčik – Vida, Pavlík – Čejtei, Feješ (83. Ivanič), Bogner (79. Predajnianský) –Bobor. Tréner: K. Praženica.

N. Mesto: Vojtech (46. Gábriš) – Miklovič, Drahno, Janso, Petrovský, Mišák, Gajdošík, Lopušan, Šiko (77. Sečány), Klačman (67. Kozic), Žák. Tréner: V. Hyža

R: Páchnik – Pozor, Dobrovský
Diváci: 165

Futbalisti FK Slovan Levice rozhodujúci zápas s Novým Mestom nad Váhom nezvládli + fotografie a rozhovory

Priebeh zápasu (www.fkslovanlevice.sk):

Levičania nastúpili na posledný zápas sezóny ešte v oklieštenejšej zostave ako v predošlých dueloch, ale napriek tomu kým im sily stačili boli lepším mužstvom. Oba celky sa v úvodnej štvrť hodinke iba oťukávali a diváci tak čakali na prvý strelecký pokus do 15. min, kedy Vida tesne minul. Po následnom rohu strieľal prudko, ale do stredu brány Čejtei, Vojtech jeho pokus vyrazil. Hostia odpovedali Žákom, ktorý mieril v 18. min. nad. V 21. min potiahol loptu Bobor, ideálne prihrával na Čejteia, ktorý v sklze a tiesnený prestrelil. Potom sa hra opäť upokojila a priaznivcov zaujal až technický pokus Čejteia v závere polčasu...
Aj druhý polčas sa rozbiehal pomalšie a gólovo hrozili najmä Levice. V 54. min štandardku Feješa, poslal hlavou z dvoch krokov vedľa brány P. Varga. Slovan sa gólu dočkal v 58. min, na Hlaváčikov center najlepšie zareagoval Pavlík a rybičkou poslal domácich do vedenia – 1:0. Levice boli aj naďalej pri chuti, ale druhý zásah nepridali. Najskôr v 62. min vychytal Bobora brankár Vojtech a potom dvakrát po sebe nebol úspešní vo veľkých šanciach Čejtei. Žltozeleným postupne začali dochádzať sily, čo hostia využili na obrat. V 73. min vyrovnával po presnej strele Lopušan – 1:1. A v 81. min po peknej akcii Jansa strhol vedenie na stranu N. Mesta Kozic – 1:2. V 89. min neuspel zoči-voči gólmanovi  Bobor po peknej Pavlíkovej prihrávke a definitívnu bodku za zápasom dali strela Sečánya  a pohotový zákrok Pahulyiho.

Keďže trénerovi Praženicovi chýbal až pol tucet hráčov, príležitosť dostali aj dorastenci Belanský a Predajnianský a v závere sa dokonca na hrote útoku objavil brankár Ivanič ...

Futbalisti FK Slovan Levice rozhodujúci zápas s Novým Mestom nad Váhom nezvládli + fotografie a rozhovory

Pozápasové rozhovory:

Marcel Pavlík, kapitán FK Slovan Levice: "Už to boli len morálne a vôľové vlastnosti, čo nás držalo v tomto zápase, dochádzali nám sily a v podstate sme už pár dní ani netrénovali. Na to, čo sa všetko okolo levického futbalu stalo, sme to chceli dohrať so cťou. Bojovali sme, "hrýzli" sme, žiaľbohu nám v závere zápasu dochádzali sily a súper nás potrestal dvoma gólmi. Ako vidím budúcnosť levického futbalu? Neviem, to nie je otázka na mňa, ale možno na ľudí, čo sú vo vedení. Neviem, ako sa to bude ďalej vyvíjať, no väčšina chalanov o tom nemá náladu rozprávať. Sami nevieme, čo sa vlastne bude diať. Môžem povedať, že chalani chceli, tým patrí vďaka. Tí trinásti-štrnásti, čo sme dnes hrali, sme proste už na viac nemali, dochádzali nám sily. Celú sezónu sme v podstate hrali 12-13 ľudí, takáto sezóna sa ťahá strašne ťažko, zvlášť, keď sa hrá o postup, aj keď možno v závere neboli sily na postup. Snažili sme sa hrať čo najlepšie, chceli sme byť prví, či druhí, uvidíme, ako celkovo skončí tabuľka. Či budem aj v budúcej sezóne v levickom drese je veľmi ťažká otázka, neviem na to teraz odpovedať.

Chcel by som poďakovať našim verným fanúšikom, ktorí nám verili a chodili na každý zápas a povzbudzovali nás doma alebo vonku. Chcem sa tiež poďakovať všetkým, čo robili niečo okolo levického futbalu a doteraz aj pri ňom sú. Ja si myslím, že za tri roky dva krát postúpiť je úspech a teraz skončíme tretí, či štvrtí. Bol to úspech."

Ladislav Žák, kapitán AFC Nové Mesto nad Váhom: "My sme do zápasu nastúpili uvoľnene, nemalo sa už o nič hrať, takže sme si išli s chuťou zahrať futbal. Zo začiatku sme viac-menej bránili, potom sme sa dostali do nejakej hry. Dostali sme gól, čo sme nečakali. Po ňom sme si povedali, poďme si zahrať futbal a skúsme útočiť, padol nám prvý gól a ten druhý, to už bola len taká čerešnička. Určite sme sem neprišli hrať defenzívne, chceli si zahrať dobrý futbal, keďže to bol posledný zápas. Chcel by som poďakovať našim chalanom, sme radi, že to takto dopadlo. Vedeli sme, že domácim ešte o niečo ide a tiež, že boli pod určitým tlakom. My sme však boli úplne kľudní na konci sezóny. Doma nám nevyšiel predchádzajúci zápas s Vrábľami, preto sme chceli sezónu ukončiť nejakými bodmi. Prišlo víťazstvo, čomu sme veľmi radi."

Konečná tabuľka po 30. kole:

1. FC Spartak Trnava „B“ 55
2. ŠK Slovan Bratislava Juniori 50
3. ŠKF SEREĎ 50
4. FK Slovan Levice 49
5. PFK Piešťany 49
6. MFK Topvar Topoľčany 46
7. FKM Nové Zámky 45
8. Spartak Vráble 44
9. OFK Dunajská Lužná 41
10. AFC Nové Mesto nad Váhom 39
11. FC PETRŽALKA 1898 36
12. OTJ Moravany nad Váhom 35
13. FKS Slovan Nemšová 34
14. LP Domino Bratislava 34
15. MFK Vrbové 34
16. FC Nitra Juniori 29

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť v našej fotogalérii TU

zdroj: www.fkslovanlevice.sk, www.leviceonline.sk, fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre