05032024pia

FK Slovan Levice po jesennej časti lídrom 3. ligy - Západ!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / LEVICE 11. novembra 2012 - Jesenná časť futbalovej 3. ligy - Západ bola pre futbalistov Levíc úspešná. Na lavičke trénera vystriedal počas jesene skúseného Jozefa Prochotského Karol Praženica, ktorému sa s jeho novým mužstvom darí. Na domácom trávniku sa novému trénerovi podarilo získať 100% bodov (s FC Nitra juniori a ŠK Slovan Bratislava juniori po 1:0) a na trávnikoch vonku získať z oboch zápasov po 1 cennom bode (vo Vrábľoch a v Novom Meste nad Váhom 0:0). Práve na posledné jesenné 15. kolo sa čakalo, ako zverenci Karola Praženicu dopadnú na pôde Nového Mesta nad Váhom. Tým sa podarilo uhrať v uzimenom počasí cennú remízu a tak sa priebežne stali lídrom treťo-ligovej tabuľky. No čakalo sa na nedeľňajšie výsledky, hlavne ako doma zahrá doterajší líder Dunajská Lužná so Sereďou a ako zahrajú vonku Nové Zámky. Nakoniec prekvapujúco doma Dunajská Lužná zakopla a prehrala 1:2 a takisto Nové Zámky prehrali 0:1 a tak sa jesenným lídrom tabuľky stali práve levickí futbalisti FK Slovan Levice!

AFC NOVÉ MESTO NAD VÁHOM – FK SLOVAN LEVICE 0:0

FK Slovan Levice po jesennej časti lídrom 3. ligy - Západ!

Zostavy:
N. Mesto: Vojtech – Gajdošík, Šupka, Miklovič (68. Hikel), Končitík, Kutaj, Janso, Šebek, Drahno, Žák (81. Horčičák), Kozic. Tréner: V. Hyža.

Levice: Ivanič – Solčiansky, Petráš, P.Varga, Palic – Turčan, Pavlík – Molnár (90+ Šlachta), Ivan, Feješ (61. Bogner) – Bobor. Tréner: K. Praženica

ŽK: 71. Kutaj – 76. Bogner, 82. Molnár
R: Čmiko – Knapec, Martiš
Diváci: 150

Zo zápasu:
Priebeh celého zápasu bol poznačený silným vetrom, ktorý obom celkom výrazne sťažoval kombinácie, keďže dráha lopty bola často nevypočítateľná. V prvom polčase hrali s vetrom v chrbtoch Levičania. Na súpera sme vyrukovali s vysokým presingom so snahou prinútiť ho k chybám a streliť tak dôležitý prvý gól.

Už v 1. min Turčan vysunul Molnára, ten z ľava odcentroval, lopta doplachtila až pred Ivana, ktorý svojou slabšou pravou nohou v dobrej šanci Vojtecha neprekonal. Nápor Levíc pokračoval a v 6. min strieľal nad Pavlík.  Domáci dali o sebe prvýkrát vedieť v 11. min, keď po štandardnej situácii mieril nepresne Kutaj. V 15. min sa uvoľnil pred šestnástkou  strelecky aktívny Ivan, no pálil tesne vedľa. V 18. min nás domáci zaskočili rýchlou rozohrávkou v strede ihriska, do šance sa vrútil Kozic, našťastie však prestrelil. N. Mesto nám podkúrilo aj o ďalšie dve minúty, po našom nedôraze mohol otvoriť skóre Janso, ale  v dobrej forme chytajúci Ivanič jeho pokus zneškodnil. Po hluchšej fáze Levice v závere polčasu znova pritlačili, ale gól neprichádzal. V 35. rozvlnil bočnú sieť nebezpečnou strelou Feješ, v 38. min v ťažkej pozícii minul Bobor po Molnárovej prihrávke a za hlavu sme sa chytali najviac, keď voľný Ivan v 100 percentnej šanci hlavičkoval zo šiestich metrov mimo Vojtechovej brány.

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

V druhom polčase, sa dala očakávať zvýšená aktivita domácich tlačených vetrom. V 51. min po akcii Kutaja a strele Žáka musel zasahovať Ivanič. V 61. min predviedol svoje šprintérske vlohy Molnár , no zoči voči Vojtechovi nastrelil len nohy gólmana. Škoda. V 68. min sa z úctyhodnej vzdialenosti odhodlal k strele Kutaj. Levice zahodili ďalšiu šancu v 72. min., obranu domácich vtipne prehodil Bobor, ale číhajúci Bogner krížnou strelou vedenie na našu stranu nestrhol. V záverečnej desať minútovke bolo cítiť, že bod sa obom celkom máli a tak sa hralo hore dole. Na domácej strane neuspeli Hikel ani Gajdošík, na strane Levíc nezakončil presne Bobor. V nadstavenom čase sled troch domácich rohov gól nepriniesol a súperi sa tak rozišli zmierlivo.

Levičania zakončili jesennú časť ziskom ďalšieho cenného bodu z ihrísk súperov, čím natiahli svoju sériu neporaziteľnosti už na päť zápasov a navyše rovnako dlho ani neinkasovali!

Aktuálna tabuľka:
1. FK Slovan Levice 28
2. PFK Piešťany 26
3. FKM Nové Zámky 25
4. ŠK Slovan Bratislava Juniori 25
5. OFK Dunajská Lužná 25
6. MFK Topvar Topoľčany 24
7. ŠKF SEREĎ 23
8. FC Nitra Juniori 21
9. FC Spartak Trnava „B“ 20
10. Spartak Vráble 19
11. MFK Vrbové 18
12. OTJ Moravany nad Váhom 18
13. LP Domino Bratislava 17
14. AFC Nové Mesto nad Váhom 16
15. FKS Slovan Nemšová 16
16. FC PETRŽALKA 1898 15

zdroj: www.fkslovanlevice.sk, www.leviceonline.sk, fotografia: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre