04242024str

Cieľ FK Slovan Levice bol odvážny, ale vyšiel

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Cieľ FK Slovan Levice bol odvážny, ale vyšielLEVICE 3. júla 2012 - V piatok 29. júna športovo - technická komisia Slovenského futbalového zväzu vyhodnotila a uzatvorila súťažný ročník 2011/12 a v rámci tejto správy potvrdila FK Slovan Levice ako nováčika 3. ligy Západ. Na základe tejto potešujúcej správy sme oslovili prezidenta FK Slovan Levice Ing. Jána Šuľu, aby nám opísal svoje prvé reakcie.

Aká bola Vaša prvá reakcia na oficiálnu správu SFZ, že FK Slovan Levice zaradili ako nováčika do 3. ligy?

Komisia ŠTK SFZ rozhodla o našom postupe na svojom zasadnutí už skôr, čakalo sa však na vydanie oficiálnej správy, ktorá mohla byť vydaná až po tom, keď už bola jasná a uzatvorená aj účasť mužstiev v II. lige.

Nováčikmi III. LZ sú: Petržalka (zostup z II. L), Piešťany, Levice, Domino a na uvoľnené miesto družstva Šamorín (víťaz kvalifikačného stretnutia s Baníkom Ružiná o zaradenie do II. L) zostali v súťaži Topoľčany.

My sme boli posunutí z toho dôvodu, že ani víťaz a ani druhý z Majstrovstiev regiónu - Bratislava neprejavili záujem o postup a tak účasť v III. lige bola ponúknutá nám ako druhému mužstvu Majstrovstiev regiónu - Západ.


Spadol Vám kameň zo srdca?

Nebolo to počuť? :-))
Určite áno, veď ten cieľ čo sme si dali, bol dosť odvážny, ale vyšlo to. Najdôležitejšie bolo skončiť na druhom mieste. Vedeli sme, že ak sa nám to podarí, môže nastať aj takáto situácia, teraz sme dokonca postúpili priamo a bez baráže.
Medzi postupujúcimi je nakoniec aj Domino, ktoré postupuje tiež priamo a dokonca z 3 miesta Majstrovstiev regiónu - Bratislava.


Do novej sezóny sú už avizované určité zmeny v kádri, mohli by ste nám dané zmeny predstaviť, príp. konkretizovať mená nováčikov?

Zatiaľ je istý útočník Ján Varga, prichádza k nám z Dubnice. Mimochodom je to levický odchovanec. Na ďalšom posilnení kádra pracujeme, oslovili sme do prípravy viacero hráčov, ale najskôr ich potrebujeme „vidieť“ a následne sa dohodnúť s ich materskými klubmi.


Vaše osobné prianie do budúcej sezóny, čo sa týka umiestnenia v tabuľke a návštevnosti?

Chceme obstáť čo najlepšie, chceme sa pobiť o horné priečky. Viem, že to bude ťažké, že kvalita III. ligy je omnoho vyššia ako IV. ligy, ale zoberme si situáciu spred roka. Kto veril, že sa nám to podarí? Pritom v kádri sme urobili minimálne zmeny.
V uplynulej sezóne sme mali najvyššiu divácku účasť na domácich zápasoch a to viem, že oficiálne spravidla bola uvádzaná nižšia návštevnosť, ako bolo na štadióne v skutočnosti divákov. V jarnej časti návštevnosť mierne poklesla. Vždy je to dané kvalitou súperov a tým, ako sa nám darí vyhrávať.
Teraz, keď sme v III. lige, verím, že sa to zvýši. Levice majú prívlastok „futbalové mesto“, tak som zvedavý, či to nie je len nostalgia a spomienky na minulosť. Ak je naozaj záujem o futbal, tak očakávame okolo 1000 divákov na zápas.

Ďakujeme prezidentovi FK Slovan Levice Ing. Jánovi Šuľovi o poskynutý rozhovor a prajeme futbalovému klubu Slovan Levice v novej sezóne veľa úspechov.

zdroj: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre