05062024pon

Bod Leviciam zachránil v poslednej minúte Palic

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 2. septembra 2012 - V 5. kole 3. ligy - Západ sa hráči FK Slovan Levice stretli na domácej pôde s mužstvom OFK OFK Dunajská Lužná. Azda každí očakával jednoznačný priebeh zápasu v prospech domáceho mužstva, no zápas sa vyvíjal práve v prospech hosťujúceho mužstva.

FK SLOVAN LEVICE – OFK DUNAJSKÁ LUŽNÁ 1:1 (0:1)

Bod Leviciam zachránil v poslednem minúte Palic

Pred samotným duelom si prítomní minútou ticha uctili pamiatku niekdajšieho hráča Levíc Štefana Brunclíka, ktorý nás opustil vo veku 80 rokov. Tréner Prochotský naďalej nemá k dispozícii dvojicu zranených stredových záložníkov a tak bol na túto pozíciu z hrotu stiahnutý Feješ.

Levičania začali náporom a v úvodnej štvrť hodinke súboja takmer nepustili súpera cez poliacu čiaru. Prvý náznak šance prišiel v 6. min, po zaváhaní hostí sa k lopte dostal Bobor, v šestnástke posúval na Hlaváčika, obrana však stihla jeho strelu zablokovať. V 9. min po centri Turčana a nevydarenej strele Feješa mohol skóre otvoriť Šlachta, no brankár Lužnej Močko odštartoval zákrokom svoj skvelý výkon. Postupne sa hostia osmeľovali, v 20. min peknú strelu Jackuliaka vytesnil na roh Pahulyi. Na druhej strane o minútu Šlachta v dobrej šanci hľadal Bobora, pred ktorým obrana so šťastím odvrátila na roh. V 25. min sa opäť predviedol agilný Jackuliak, vypracoval šancu pre Pipíšku a jeho jedovku Pahulyi s námahou vyrazil. V 35. min sa na rohu pokutového územia uvoľnil Feješ, jeho pokus smerujúci do stredu brány Močko zneškodnil. Najväčšiu šancu sme spálili o ďalšie tri minúty, keď si Šlachta výborne nabehol za obranu, no Hlaváčikov pas usmernil hlavou znova len do miest, kde bol pripravený Močko. Zopakoval sa tak scenár z Topoľčian. V 41. min Lužná rýchlo zahrala aut, hosťujúci Molnár ušiel Palicovi a po neuveriteľnom biliarde zo žrďami i s prispením Fekiača, loptu  do siete upratal Bottyán – 0:1. Druhý úder mohli hostia pridať v posledných sekundách polčasu, Jackuliak obišiel všetko, čo mu stálo v ceste vrátane brankára Pahulyiho, ale jeho strelu smerujúcu do siete zastavil v sklze Fekiač.

Bod Leviciam zachránil v poslednem minúte Palic

Celý druhý polčas sa niesol v znamení nášho dobýjania hosťujúcej brány. V 47. min do tretice proti Močkovi neuspel Šlachta po Feješovom centri. V 61. min vyviezol loptu Kovács, pasom našiel Molnára, ktorý predĺžil na Bobora, ale jeho nedôrazný pokus gólmanovi problémy nenarobil. Ďalšiu šancu sme spálili v 70. min, Fekiačovu štandardku poslal hlavou nad Feješ. Po následnom odkope od brány spravil chybičku P. Varga, Bottyán našťastie druhý gól nepridal. V 73. minúte sa odhodlal k strele z vari 30 metrov Hlaváčik a Močko mal čo robiť aby jeho bombu vytiahol z pod brvna. Zúfalý nápor Levíc otváral v defenzíve čoraz viac okienok pre hostí, brejk Strelku v 77. minúte Pahulyi zneškodnil. Streleckú smolu neprelomil ani Ivan, ktorý v 84. min v dobrej pozícii hlavičkoval iba do Močka. Keď už sa zdalo, že hostia nápor Levičanov ustoja pred šestnástkou bol faulovaný Feješ. Z následného priameho kopu perfektne loptu zakrútil Palic a z 20 metrov zaslúžene vyrovnal – 1:1. Na viac už tímom čas nezostal a Dunajská Lužná si tak z Levíc odváža cenný bod.

Góly: 90. Palic – 41. Bottyán
Zostava: Pahulyi – Hlaváčik (87. Bogner), Palic, P. Varga, Kovács – Fekiač (74. Ivan) ,Turčan, Feješ, Šlachta – Bobor (64. J. Varga), Molnár
ŽK: 78. Feješ – 27. Puchner, 84. Brunovský, 88. Strelka
Rozhodovali: Mastiš – Hrdlička, Sčury
Diváci: 900

Bod Leviciam zachránil v poslednem minúte Palic

Hlasy po zápase:

Marcel Palic, kapitán FK Slovan Levice: "Nepociťujeme nejaký kŕč, skôr nevieme premieňať šance, v Topoľčanoch sme mali päť šancí, aj v tomto zápase sme mali veľa šancí. Nevieme dať gól a dostane skoro z ničoho gól, je to potom ťažké. Keby sme dali my gól z prvej šance, zápas sa možno vyvíja úplne inak. V tomto zápase sme boli určite o jeden gól lepší. Z jedného brejku dali gól a my sme sa potom len trápili. Nejako nám to "nepadá", ich brankár veľmi dobre zachytal. Určite nám chýba aj Marcel Pavlík, ktorý je pre nás istotou v strede. Tam sa to snažíme zaplátať, ale Maco je Maco, určite nám veľmi chýba. Čo sa týka našich ambícii do ďalšieho zápasu, určite musíme vyhrať, keďže sme doma stratili body. Do Nemšovej teda ideme vyhrať."

Ivan Vrabec, tréner OFK Dunajská Lužná: "S bodom som nakoniec spokojný, aj keď sme mali celkom blízko k trom bodom. Bohužiaľ, na konci nám hráč Levíc dal krásny gól zo štandardnej situácie. Ja som niektoré zápasy Levíc videl, vedel som, že je to dobré mužstvo. Prišli sme sem jednoznačne so zabezpečenou obranou a s rýchlymi protiútokmi, ktoré si myslím, že nám na 98% vychádzali. Práve z protiútoku nám vyšiel jeden gól, aj keď sme aj v druhom polčase mohli dať, bohužiaľ, nevyšlo to. Dnes nám zachytal veľmi dobre brankár."

Zo zápasu Vám prinášame fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii.


Najbližšie zápasy:

6. kolo: FKS Slovan Nemšová - FK Slovan Levice, 9.9.2012 o 16:30 hod.
7. kolo: FK Slovan Levice - FC Petržalka 1898, 16.9.2012 o 16:30 hod.


Aktuálna tabuľka po 5. kole:

1. FKM Nové Zámky 12
2. MFK Topvar Topoľčany 10
3. FK Slovan Levice 10
4. ŠKF SEREĎ 9
5. AFC Nové Mesto nad Váhom 9
6. LP Domino Bratislava 9
7. FC Nitra Juniori 9
8. OTJ Moravany nad Váhom 7
9. Spartak Vráble 6
10. FKS Slovan Nemšová 6
11. OFK Dunajská Lužná 6
12. ŠK Slovan Bratislava Juniori 6
13. FC PETRŽALKA 1898 6
14. PFK Piešťany 6
15. MFK Vrbové 5
16. FC Spartak Trnava „B“ 0

zdroj: www.leviceonline.sk, www.fkslovanlevice.sk, fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre