05042024sob

Aj levickí futbalisti potvrdili skvelú formu, vyhrali doma nad Piešťanmi 1:0

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Aj levickí futbalisti potvrdili skvelú formu, vyhrali doma nad Piešťanmi 1:0LEVICE 9. októbra 2011 - Branislav Turčan sa stal strelcom víťazného gólu, keď po rohu Marcela Pavlíka hlavičkou rozvlnil sieť hosťujúcemu brankárovi Piešťan a rozhodol zápas v prospech domácich Levíc - 1:0.

ŽK: Palic, Feješ, Pavlík

Zostava domácich : Pahulyi, Šlachta, Ármai, Palic, Varga, Turčan, Feješ ( 60. min Švec), Pavlík J., Pavlík M.   Molnár( 89. min Kovács), Solčiansky (78.  min Bogner)

Náhradníci: Švec, Bogner, Fekiač, Birdáč, Jakab, Kovács, Ivanič

 

Pozápasový rozhovor s asistentom trénera a kapitánom Slovana Levice Jozefom Pavlíkom:

Ako by ste charakterizovali dnešný zápas?

Aj levickí futbalisti potvrdili skvelú formu, vyhrali doma nad Piešťanmi 1:0Určite nám chýbal tréner na lavičke, pretože s ním by bol zápas z našej strany viac pokojnejší. Zo začiatku zápasu to boli z našej strany emócie, chceli sme zápas vyhrať. Ten súper bol vynikajúci, keď sa pozrieme na tabuľku, bol to jeden z tých kvalitnejších tímov. Bol to doteraz najsilnejší súper, s ktorým Levice hrali doma túto sezónu. Tréner si to zaslúži, pretože viem, žeby tento zápas chcel určite vyhrať. Robil všetko pre to, aby sa na tento zápas dostavil, avšak žiaľ, jeho zdravotný stav mu to nedovolil. Ja sa na neho v budúcnosti určite teším a tieto tri body venujeme určite jemu.

V druhom polčase bolo vidno, že chlapci naozaj chceli vyhrať...

Vedeli sme, že mužstvo Piešťan hrá aj vonku odvážny futbal. Hrajú veľmi dobre od obrany a robia postupné útoky, čo je v tejto súťaži dosť výnimočné na mužstvo, ktoré hrá vonku. Bolo to veľmi dobre vidieť, hlavne v ich medzihre v stredovom pásme. Boli veľmi nebezpeční smerom dopredu, čo ste mohli aj sami vidieť. V druhom polčase sme sa snažili ešte vystupňovať tempo, vedeli sme, že my gól vieme dať.

Po tomto zápase možno rátať aj o boj o postup?

Skromne Vám poviem, že naša snaha je určite hrať čo najvyššie, aj tie naše ciele sú najvyššie, takže určite aj o špicu. Nedovolím si však hovoriť, že práve my sme to najkvalitnejšie mužstvo v súťaži. Rešpektujem silu Piešťany, silu Komárna a Považskej Bystrice. Dva ťažké zápasy s Komárnom a s Považskou Bystricou máme ešte pred sebou, taktiež nepodceňujeme Skalicu, ktorá sa tlačí hore. V tabuľke môžeme vidieť, že aj mužstvá, ktoré sme už zdolali, sa tlačia hore. Je to príklad Gabčíkova, či Šúroviec, takže tieto víťazstvá sú veľmi cenné.

Čomu by ste pripísali dnešné víťazstvo?

Určite je to v takej túžbe vyhrať, dokázať si, že vieme vyhrať aj so silnými mužstvami. Nie je to len otázka náhody, myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili.

Ako vníma mužstvo nehodu, ktorá sa stala pánovi Prochotskému?

Ono to s nami cez týždeň otriaslo. Museli sme na to nejakým spôsobom, pretože s nami už začal nejakú prácu, vieme, čo chceme robiť, vieme, za čím ideme. Tréningy sme mali aj pod drobnohľadom aj ľudí z vedenia, takže tam by som problém nevidel. Určite nám však chýba, pretože je to osobnosť, ktorý znásobuje silu mužstva.



Pozápasový rozhovor so strelcom jediného gólu Branislavom Turčanom:

Aj levickí futbalisti potvrdili skvelú formu, vyhrali doma nad Piešťanmi 1:0Ako by ste charakterizovali tento zápas?

Zápas bol veľmi ťažký, hráči súpera boli veľmi kvalitní. My sme to však kolektívne zvládli, za čo by som chcel chalanom poďakovať. Bol to kolektívny výkon a výhre sa veľmi tešíme.

V prvom polčase ste mali mnoho šancí, čo ste si povedali počas polčasu v šatni?

Povedali sme si, že musíme hrať trpezlivo zo zabezpečenej obrany. Vedeli sme, s kým hráme, mali sme aj určité informácie o súperovi, kto je ich tréner, akých hráčov majú. Hrali sme trpezlivo do brejkov a vedeli sme, že tam niečo "padne".

Ako sa cítite ako strelec víťazného gólu?

Je to určite úžasný pocit, eufória. Určite by som ho chcel venovať pánovi trénerovi Prochotskému. Verím tomu, že ho tu u nás o chvíľu uvidíme.

Ako berie mužstvo nehodu, ktorá sa stala pánovi trénerovi?

Bol to pre nás obrovský šok. Hneď sme mu všetci poposielali sms-ky, volali sme s ním a priali mu skoré uzdravenie. Aj pred týmto zápasom sme s ním hovorili cez telefón, povedal nám pár slov, ktoré nám určite pomohli a tešíme sa na neho.

Aké su predsavzatia do najbližšieho zápasu?

Jednoznačne ideme do víťazstva, pojdeme do zápasu naplno.



Pozápasový rozhovor s trénerom hosťujúceho mužstva z Piešťan Michalom Krajčovičom:

Aj levickí futbalisti potvrdili skvelú formu, vyhrali doma nad Piešťanmi 1:0Ako ste spokojný s výsledkom zápasu?

Prišli sme si sem minimálne po 1 bod, nepodarilo sa nám však bodovať. Myslím si, že zápas mal dobré tempo, hlavne v 1. polčase zo strany domácich. Po inkasovanom góle sme chceli vyrovnať, bohužiaľ sme sa nedostávali do šancí. Koprda mal v nadstavenom čase ešte jednu šancu, ale bránu prekopol. Sme v podstave sklamaní, že sme nebodovali. Domáci vyhrali, boli o ten jeden gól lepší.

Čo bolo dôvodom, že ste sa nedostávali do šancí?

Bolo to hlavne z dôvodu, že nás domáci dobre napádali a nedávali nám veľa priestoru hlavne pre ich 16-tkou. Napokon sa domáci stiahli a nechali rozohrávať našich obrancov, čiže sme sa vedeli dobre dostať do stredu, ale naši útočníci boli veľmi dobre krytí domácimi. Znamenalo to, že priestor na tú finálnu prihrávku bol minimálny.

Vaši hráči boli dosť často faulovaní...

Boli dosť faulovaní, aj ma mrzí, že sú dvaja hráči zranení, jeden má rozbitú hlavu, druhý ma natiahnutý sval, uvidíme, či to bude do budúceho týždňa v poriadku. Dúfam, že áno, pretože máme aj vykartovaných hráčov, ten káder sa nám trochu "okyptil", dúfam, že nás bude 11 do najbližšieho zápasu.

Aké sú Vaše ambície do tejto sezóny?

Naše ciele napovedajú už o našom postavení v tabuľke, čiže sú najvyššie, chceli by sme sa o ne popasovať. Dnes sme síce prehrali, ale naďalej strácame len tri body na Považskú Bystricu, aj na Levice. My hráme najbližšie zápas doma, Levice cestujú do Komárna, takže sa určite nevzdávame o boj o postup.

Ako ste vnímali levické mužstvo pred zápasom?

Prišli sme sem určite s rešpektom, ale sme si vedomí aj svojich kvalít. Mali sme ich zmapovaných, vedeli sme, kde je ich sila. Určite majú svoju kvalitu a zaslúžene sú tam, kde sú.

Fotografie zo zápasu nájdete v našej fotogalérii.

Pozrite si aj videoreportáž Františka Kosečeka z Levickej televízie:

zdroj: Mgr. Andrej Budai, foto: Ladislav Kuštek - www.fotomagma.sk, video: František Koseček, LTS

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre