04242024str

Zápas „All-Star Game 2010 - súboj hviezd“ v Leviciach naplnil očakávania

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

all star game 2010 v Leviciach, 18.12.2010Levice 19. december 2010 – Vo vypredanom sobotňajšom súboji hviezd v levickej športovej hale zvíťazilo družstvo Západu pomerom 125 : 116. Porazeným však nebol nik, pretože v tomto exhibičnom vystúpení išlo najmä o zábavu. Tú si naši najlepší extraligoví basketbalisti užívali spolu s dvoma tisíckami divákov na tribúnach počas celého stretnutia. Ukrátení neboli ani fanúšikovia, ktorí na tento basketbalový sviatok do Levíc pricestovať nemohli. Tí mali možnosť sledovať zápas v priamom prenose na televíznych obrazovkách.

Pre divákov bol okrem individuálnych súťaží zručnosti prichystaný aj pestrý sprievodný program, v ktorom sa predstavili chlapci z tanečnej skupiny The Pastels a dievčatá zo žilinskej formácie IN Dance Group. Divákom predviedol svoje umenie aj košický žonglér Martin Leco, pieseň z nového albumu zaspievala Patrícia Vitteková, no zaujala ich aj kontroverzne zaspievaná štátna hymna v podaní Evy Gažovej.

all star game 2010 v Leviciach, 18.12.2010all star game 2010 v Leviciach, 18.12.2010

V polčasovej prestávke sa rozhodovalo o najlepšom trojkárovi našej extraligy. Do finále tejto súťaže sa prebojovali Pavel Bosák, Denis Toroman a Richard Kucsa. Najpevnejšie nervy v časovom limite jednej minúty si za oblúkom udržal prvý menovaný zástupca Nitry, keď interistu Kucsu zdolal až v rozstrele.

Po polčasovej prestávke „odborná“ porota v zložení Erich Sághy, Miroslav Gažo, Patrícia Vitteková a Ľudovít Smačko rozhodla o kráľovi smečiarov, ktorým sa stal Američan Jaraun Kino Burrows z Komárna. Aj keď jeho víťazstvo nad krajanom Adamom McCoyom bolo veľmi tesné a všetci aktéri predviedli dych vyrážajúce kúsky.

all star game 2010 v Leviciach, 18.12.2010

all star game 2010 v Leviciach, 18.12.2010V sms-kovom hlasovaní si diváci zvolili za MVP (Most Valuable Player) zápasu zástupcu Západniarov a hráča domácich Levíc, Chorváta Denisa Toromana. Porota označila za najužitočnejšieho hráča na ihrisku víťaza súboja smečiarov a najlepšieho strelca zápasu - Jarauna Burrowsa z tímu MBK Rieker Komárno.

„Je to skvelé, že ľudia majú radi našu hru, bavia sa basketbalom. V slovenskej lige chodí na zápasy veľmi veľa ľudí, rovnako aj na domácich zápasoch býva plná hala. Som poctený, že mnohí z nich hlasovali za mňa. Bolo úžasné počúvať potlesk z tribún, ktorým diváci po celý zápas nešterili. Pri hre sme sa skvelo zabávali, bola to exhibícia ako sa patrí. Dôležité bolo vyhnúť sa zraneniam a užiť si zápas, aby si aj diváci prišli na svoje.“ prezradil nám rozohrávač domácich Levíc Tadej Koštomaj, ktorý v základnej zostave nahradil Američana Ronalda Moora.

Hráč BK Iskra Svit Martin Míčka, dnes oblečený v tmavomodrom drese Východu, popísal toto podujatie slovami: „Celá hra patrila divákom, ktorí mohli vidieť kvalitný zápas. Bola to samozrejme zábava aj pre hráčov, všetci sme si to patrične užili. Myslím si, že akcia bola výborne zorganizovaná, bola plná hala, výborné publikum. V mene všetkých hráčov by som sa im chcel touto cestou poďakovať."

Ďalšie fotografie z hviezdneho večera si môžete pozrieť v našom albume.

zdroj: ms, fotografie: Patrik Štrba

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre