05022024štv

Štvrté víťazstvo v rade

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Štvrté víťazstvo v radeLEVICE 30.októbra 2011 - Štvrtý domáci zápas Levičanov v rade priniesol aj štvrté víťazstvo pre žlto-zelených.

Úvod zápasu bol síce vyrovnaný, keď domácim strelcom Hendersonovi a Grantovi sekundoval na druhej strane skúsený Frána, postupom času sa však predsa len viac začali presadzovať žlto-zelení.  V závere prvej štvrtiny natiahol po dvoch bodoch vedenie Levíc Vojtek na 22:15. V úvode druhej desaťminútovky to začalo konečne padať Levičanom aj z vonku. Po trojkách Kleina, Šteca a Granta viedli v 14.minúte 36:22, za tri body však trafili aj hosťujúci Vrubl a Frána a Plzeň aspoň na chvíľu zastavila levický lavínu – 16.minúta 41:31.

Náskok Astrumu narástol hneď v úvode druhého polčasu na rozdiel dvadsiatich bodov a toto vedenie si udržiavali počas celej tretej štvrtiny. V drese hostí sa presadzoval Tóth, ofenzíva Levičanov však bola nad sily hosťujúceho mužstva. Po tretej desaťminútovke viedli domáci 77:54. V úvode posledného dejstva predviedol svoje strelecké umenie aj Siniša Štemberger, náskok Levíc narástol na rozdiel tridsiatich bodov a domáci tréner poslal na rozohrávku mladého Bukoviča. Ten dokázal dirigovať hru rozbehnutých Levičanov, ďalšiu trojku pridal Lutovský a zaplnená športová hala začala túžiť po stovke. Jej prianie vypočul kapitán Richard Klein, ktorý pol minúty pred koncom zvýšil na 101:63. Dve sekundy pred koncom trafil dva trestné hody Bukovič a upravil konečný výsledok na 103:63.

Štvrté víťazstvo v rade

10. kolo ASTRUM LEVICE - BK LOKO INTERCONEX PLZEŇ 103:63 (22:15, 52:35, 77:54)

ASTRUM: Henderson 27, Grant 16, Štemberger 12, Bernard 8, Červenka 0 (Vojtek 10, Klein 8, Štec 6, Koštomaj 5, Lutovský 5, Urland 4, Bukovič 2, )

LOKOMOTÍVA: Frána 20, Tóth 11, Vrubl 7....

TH: 36/26 - 14/12, fauly: 21 - 27, trojky: 9 - 3,

rozhodovali: Kúkelčík, Kapl a Holúbek,

1600 divákov

František Rón, tréner Levíc: "Samozrejme som spokojný s víťazstvom v tomto zápase a aj s predvedenou hrou až na obranné doskakovanie mužstva, kde sme mali určité problémy. Fanúšikov sme potešili stovkou v koši súpera, myslí, že dnes sa bolo na čo pozerať. Hráčov som zaťažoval aj s ohľadom na zajtrajší zápas v Banskej Bystrici."

Dominik Feštr, tréner Plzne:  "Gratulujem Leviciam k víťazstvu. U nás sa potvrdilo opäť to, že pokým hráme so základnou päťkou dokážeme hrať so súperom vyrovnanú partiu, po zmene v zostave však zápas strácame. Určite sa nemôžeme kvalitou kádra rovnať s Levicami, niektorí naši hráči sú poloprofesionáli, navyše kľúčových hráčov tímu trápia aj určité zdravotné problémy."

Fotografie zo zápasu nájdete v našej fotogalérii.

Pozrite si aj videoreportáž Levickej televízie zo zápasu:

 

zdroj: www.basketballevice.sk, foto: Patrik Štrba, video: Levická televízia

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre