05032024pia

Stretnutie s fanúšikmi pred začiatkom slovenskej extraligy

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Stretnutie s fanúšikmi pred začiatkom slovenskej extraligyLEVICE 1.októbra 2011 - Nie každý klub sa môže chváliť takými fanúšikmi ... nie všetci fanúšikovia sa môže chváliť podobnou spoluprácou s klubom.

Len pred touto sezónou vznikol za iniciatívy klubu a skupiny fanúšikov oficiálny basketbalový fanklub, ktorý dostal názov Fanklub Lions. Napriek krátkemu obdobiu fungovania už badať ich aktivity. Počas zápasov sú, ako býva zvykom, v hale neprehliadnuteľní, vytvárajú skvelú atmosféru, organizujú výjazdy i do vzdialených miest. Vytvárajú skvelú podporu našim hráčom doma i na palubovkách súpera. Neustále prinášajú nové nápady, aby úroveň fandenia mala vždy stúpajúcu tendenciu.

V priestoroch reštaurácie nachádzajúcej sa v blízkosti športovej haly sa zišli viac než tri desiatky najskalnejších fanúšikov, aby položili príjemné i menej príjemné otázky na adresu hráčov i predstaviteľov klubu. Paľbe otázok tentokrát čelili tréner Levičanov František Rón, hráčov zastupovali kapitán Richard Klein a nová posila žlto-zelených z Chorvátska Siniša Štemberger.

Počas diskusie padli i zaujímavé otázky ako napr.: či stále neľutujú rozhodnutie hrať súčasne v dvoch ligách, aké iné ponuky dostal Siniša Štemberger, prečo odišiel Denis Toroman, no rozprávalo sa i o súčasnej forme rozohrávača Tadeja Koštomaja.

Stretnutie s fanúšikmi pred začiatkom slovenskej extraligy

Pre kormidelníka nášho tímu to bolo podľa jeho slov vôbec prvé stretnutie podobného druhu s fanúšikmi počas celého obdobia, ktorému sa basketbalu venuje. Nebol prekvapený žiadnou z otázok položených diskutérmi. Očakával, že ich budú zaujímať najmä tieto témy. "Je vidieť, že v Leviciach je veľký záujem o basketbal a hlavne, že fanúšikovia ho berú vážne. Je pre nich dobré, vypočuť si veci, ku ktorým sa inak nedostanú. Zistia tak záležitosti, ktoré z tribúny nie sú viditeľné, sú napríklad z kabíny alebo z tréningov. Dozvedia sa i pohľad z mojej strany. Ako to vidím ja ako tréner, akú mám filozofiu hry a ako vnímam jednotlivých hráčov. Možno to niektorým fanúšikom rozšíri obzor, otvorí oči a pochopia, že to nie je úplne jednoduché rozhodovanie," hovorí o stretnutí s členmi Fanklub Lions František Rón.

Stretnutie s fanúšikmi pred začiatkom slovenskej extraligy

S účasťou fanúšikov bol predseda Fanklubu Lions spokojný. Stretnutie síce plánovali už skôr, no "upieklo" sa to na poslednú chvíľu. Vyťaženosť hlavných protagonistov klubu je dosť veľká a o všetkom sa rozhodlo iba jeden deň vopred. "V mene fanklubu som prišiel za generálnym manažérom basketbalového klubu Ľubošom Pohánkom s prosbou, či by sme niečo podobné mohli zorganizovať. Vrele súhlasil s účasťou, dohodol sa s trénerom a dvomi hráčmi. Jemu konkrétne sa nepodarilo stretnutia zúčastniť kvôli pracovným povinnostiam, ale ochota vyjsť nám v ústrety zo strany klubu bola veľká, za čo im ďakujeme," opisuje podstatu vzniku stretnutia predseda fan klubu Roman Moravčík.

Stretnutie s fanúšikmi pred začiatkom slovenskej extraligy"Spoluprácu s klubom musím hodnotiť veľmi kladne. Klub nám vychádza maximálne v ústrety, čo sa týka vytvárania podmienok k zápasom, pomocou pri nákupe našej novej vlajky, ktorú sme si vytvorili sami a finančne nám na ňu klub prispel polovicou, keďže to nebola lacná záležitosť," pochvaľuje si vzťah s klubom Roman Moravčík.

Predbežná dohoda s vedením klubu je taká, že diskusie by sa mali opakovať štvrťročne. Fanúšikovia si veľmi pochvaľujú možnosť položiť otázky a dostať na ne spôsobilé odpovede. Dozvedieť sa, či sú s nimi spokojní predstavitelia klubu a naopak, i fanúšikovia s prístupom Basketbalového Klubu. "Všeobecne nám klub vychádza v ústrety, za čo chcem poďakovať najmä generálnemu manažérovi Ľubošovi Pohánkovi, ako i prezidentovi klubu Ing. Miroslavovi Gažovi," dodal na záver predseda fan klubu.

Onyx Levice - Iskra SvitViac fotografií nájdete v našej fotogalérii.

Už dnes sa začína slovenská extraliga v basketbale mužov. Na palubovke Mestskej športovej haly v Leviciach sa už o 18:00 premiérovo predstaví tím Onyx, vedený Petrom Jankovičom. Ten bude slovenské družstvo viesť v časoch, keď sa budú zápasy slovenskej a českej ligy vzájomne prekrývať. Za tím Onyx nastúpia prevažne mladí slovenskí basketbalisti, ktorých doplnia skúsení Laco Lutovský, Peter Seman a Dominique Keller.

Príďte i Vy podporiť mladíkov štartujúcich v tíme slovenskej extraligy a pomôžte im tak v náročných súbojoch na palubovke.

zdroj: ms, foto: Mgr. Andrej Budai

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre