05072024uto

Slováci prehrali aj vo svojom druhom prípravnom zápase proti Maďarom + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 4. augusta 2012 - V levickej športovej hale sa v sobotu 4. augusta odohral druhý prípravný zápas slovenskej mužskej basketbalovej reprezentácie pred kvalifikáciou na ME 2013 s reprezentantmi Maďarskej republiky. Slováci ťahali opäť za kratší koniec, ako to bolo v prvom zápase, tentoraz však na ich hre bolo badať mierne zlepšenie, hlavne čo sa týka obrany. Na súpera to však nestačilo a preto druhý zápas prehrali zverenci trénera Petra Bálinta 57:66 (32:35).

Slováci prehrali aj vo svojom druhom prípravnom zápase proti Maďarom, fotografie, Levice, 4.8.2012

Slovensko - Maďarsko 57:66 (18:23, 14:12, 16:18, 9:13)

Najviac bodov SR: Gavel 19 (4 trojky), Sedmák 10, Vojtek 9
TH: 19/14 - 24/15, fauly: 25 - 28, trojky: 5 - 3, rozhodovali: Gabara, Ženiš a Margala, 100 divákov

Po zápase sme oslovili trénera slovenskej reprezentácie Petra Bálinta.
"Dnes to bolo výrazne lepšie, než v prvom zápase. Viac sme bojovali, hrali sme s väčším elánom a nasadením. V obrane sme súperovi v podstate neumožnili to, čo sme umožnili v prvom zápase. Hrali sme viac do tela, čo im vadilo, tým pádom nemali toľko dobrých streleckých pozícii, ako mali včera. Trochu ma mrzí, že sme v závere zápasu spravili viac vlastných strát," opísal priebeh zápasu tréner Bálint.

"Kvalifikácia je strašne ďaleko. Toto bol iba náš druhý spoločný zápas, na strane súpera bol tento zápas ich štvrtým prípravným. To bolo na palubovke aj vidieť, keďže sa hráči nevedeli veľakrát nájsť. Je to ťažké po 2-mesačnej pauze. Ideme však od zápasu k zápasu a verím, že do kvalifikácie budeme tam, kde by sme chceli byť. To znamená odohrať kvalifikáciu tak, aby sme mali šancu hrať aspoň o tretie miesto, ktoré by nám zaručovalo stále hrať o postup," uzavrel Peter Bálint.

Slováci prehrali aj vo svojom druhom prípravnom zápase proti Maďarom, fotografie, Levice, 4.8.2012

Po zápase sme oslovili aj Martina Sýkoru, aby nám povedal svoj pohľad na zápas. "Určite to bolo lepšie ako v prvom zápase. Viac sme zabojovali, dali sme do toho viac, ako v prvom zápase. Včera to bol iba náš prvý spoločný zápas, dnes to bol už druhý a bolo to lepšie. Chyby tam stále boli, ale verím, že sa to bude už len zlepšovať. Atmosféra v tíme je fajn, chalani sú tu radi. Určite si zoberieme do kvalifikácie ponaučenie z týchto dvoch prípravných zápasov, práve preto sa hrajú. Z prípravných zápasov je potrebné zistiť, kto a akú úlohu bude mať v tíme a v čom bude pre tím najprínosnejší," opísal skúsený krídelník.


"Ambície do kvalifikácie sú podľa mňa skromné. Uvidíme, ako sa to vyvinie, dôležité však bude, aby sme hrali srdcom. Samozrejme, že chceme vyhrať, na druhej strane však dobre vieme, aká je sila našich súperov. Za každý bojovný zápas budeme vďační," predstavil ambície Martin Sýkora.

Keďže je "Syky" najstarším hráčom v tíme, berú ho chalani aj ako najskúsenejšieho? "Myslím, že nie. Ani by som však nechcel, aby ma tak chalani brali. Všetci sme si seberovní, každý z nás má svoje kvality, každý má svoju osobnosť, rešpektujeme jeden druhého. Máme tu aj skúsenejších hráčov, ale ako vravím, všetci sme tu na rovnakej čiare," povedal reprezentant Slovenska.

Koho z tímu vnímate ako lídra tímu? "Všetci vravia, že Anton Gavel je líder, každého úlohy sú však rozdelené. Peťo Sedmák mal napríklad veľmi dobrú sezónu, každý tu však rešpektuje každého," uzavrel Martin Sýkora.

Portál Leviceonline.sk bol aj na druhom prípravnom zápase, preto Vám z neho prinášame fotoreportáž. Všetky naše fotografie zo zápasu si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Pozrite si štatistiky, rozhovor po zápase a fotografie z prvého prípravného zápasu TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre