04262024pia

Prípravný dvojzápas slovenskej basketbalovej reprezentácie s Rakúskom

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Prípravný dvojzápas slovenskej basketbalovej reprezentácie s RakúskomLEVICE 14. augusta 2011 - Slovenská basketbalová reprezentácia sa v stredu 10. augusta zišla v Leviciach, kde absolvovala krátke sústredenie pred prvým kvalifikačným zápasom B-kategórie majstrovstiev Európy v Děčíne. V levickej športovej hale odohrala dva prípravné zápasy proti reprezentácii Rakúska. Piatkový duel vyhrali Slováci pomerom 96:90 až po predĺžení, sobotný zápas 79:69.

"Oba duely boli poznačené viaznúcou spoluprácou v obrane, no máme pred sebou ešte niekoľko tréningov a dúfame, že sa to do zápasu s Čechmi ešte zlepší. V stretnutí sme chceli dať všetkým hráčom minúty a herné zaťaženie, zohrávať tím v útočných systémoch, opakovali sme i defenzívne úlohy," zhodnotil prípravné zápasy s Rakušanmi tréner František Rón.

"Som rád, že tieto dva prípravné zápasy prebehli. Zatiaľ sme spolu len krátko, absolvolavli sme len tri trénenigy. Vzhľadom k tomu chlapci odviedli celkom slušnú prácu," povedal levický tréner na lavičke nášho národného tímu František Rón.

Prípravný dvojzápas slovenskej basketbalovej reprezentácie s  RakúskomReprezentačný dres si obliekli aj dvaja hráči klubu Astrum Levice Andrej Červenka a Jozef Vojtek. "Je vidieť, že spolu hrajú, sú na seba zvyknutí. Ako som povedal, som spokojný so všetkými," vyjadril sa na ich adresu František Rón.

"Zišli sme sa tak narýchlo, sme radi, že sme odohrali tieto dva prípravné zápasy, obe víťazstvá sú pre nás veľmi pozitívne," prejavil spokojnosť ďalší Levičan v národných farbách Martin Sýkora, ktorý je momentálne bez klubu.

Našich reprezentantov čakajú v období od 17. do 24. augusta tri zápasy v odvetnej časti kvalifikácie B-kategórie majstrovstiev Európy. Slovenskí basketbalisti sa postupne stretnú s reprezentáciami Čiech (17.8.), Švajčiarska (21.8.) a Cypru (24.8), ktorí sa spolu s nami nachádzajú v skupine C.

Pre nás je najzaujímavejším z týchto stretnutí domáci duel so Švajčiarskom, pretože sa odohrá v našej športovej hale. Slovenskú basketbalovú reprezentáciu tak opäť uvidíme v Leviciach v nedeľu 21. augusta o 18.00 hodine.

"Chcel by som pozvať všetkých športových fanúšikov, aby prišli na zápas so Švajčiarskom v čo najväčšom počte a vytvorili kulisu, akú sme mali pri play off," odkázal divákom tréner klubu Astrum Levice, kormidlujúci i národný tím.

Výber z fotografii z prvého prípravného zápasu zo dňa 12.8.2011 nájdete v našej fotogalérii. Fotografie z prvého stretnutia zrealizoval fotograf Ladislav Kuštek (www.fotomagma.sk).

Fotografie zo odvetného zápasu s Rakúskom zo dňa 13.8.2011 si môžete prezrieť taktiež v našej fotogalérii.

zdroj: ms

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre