05062024pon

Peter Bálint: až tažké zápasy ukážu našu silu

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 29. septembra 2012 - Predsezónna horúčka v kádri Astrumu vrcholí. Levičania vstúpia do bojov v slovenskej extralige už dnes, predohrávkou na palubovke Svitu. Pred úvodným zápasom sme vyspovedali trénera mužstva Petra Bálinta.

Ako ste spokojný s priebehom letnej prípravy?


Letná príprava prebehla tak ako mala, nevyskytli sa počas nej žiadne vážnejšie problémy. Zo začiatku nám chýbali reprezentanti, trénovali sme len s ôsmymi hráčmi, základ prípravy sa však napriek tomu vydaril.

Peter Bálint: až tažké zápasy ukážu našu silu

Keď som odišiel na dvanásť dní s reprezentáciou, vytýčených úloh sa dobre zhostili moji asistenti Aďo Červenka a Laci Lutovský. Odviedli veľmi dobrú prácu a mužstvo vyzerá dobre pripravené. Po návrate reprezentantov sme konečne začali trénovať aj hru päť na päť, nacvičovať herné systémy a obranu. Výsledky v príprave boli dobré, verím, že sa to prenesie aj do súťažných zápasov.


Do realizačného tímu pribudli dvaja asistenti. Obaja v minulej sezóne ešte behali po palubovkách ako hráči. Ako sa Vám s nimi spolupracuje?


Hráčsky pohľad na jednotlivé herné situácie v zápase je niekedy lepší, ako pohľad trénera. Bývalí hráči vidia veci, ktoré možno tréneri niekedy neregistrujú, ich poznatky sú teda veľmi dôležité. Naša spolupráca je na veľmi dobrej úrovni, obaja zapadli do realizačného tímu úplne bez problémov, svoje úlohy si plnia na 100%, takže je to v poriadku.


Káder Astrumu sa zmenil takmer od základu. Vládne s momentálnym zložením tímu a jeho výkonnosťou spokojnosť?

Ťažko hovoriť v tejto chvíli o spokojnosti. Zatiaľ je to len príprava, v nej to vyzerá dobre, súťaž je však niečo iné a až v nej budeme vedieť povedať, či je mužstvo poskladané dobre.  Niečo naznačili prípravné zápasy, všetko sa však ukáže, keď prídu ťažké zápasy, prvé prehry, potom sa ukáže morálna aj vôľová sila mužstva. Prípravné zápasy nám dali potrebné sebavedomie, nálada v šatni je veľmi dobrá, takže verím, že to bude dobré aj počas náročnej sezóny.


Sú hráči pripravení na obrovskú porciu zápasov, ktorá ich čaká?

Tých zápasov bude veľa, hráči vedia čo ich čaká. Mali by byť nato nachystaní, vedia, že striedania a všetko okolo toho bude nastavené tak, aby sme zvládli dávku zápasov bez problémov. Určité taktické veci sme už prispôsobovali aj v príprave. Minutáž hráčov v zápasoch bude kolísať podľa potrieb tímu, sezóna bude dlhá, budeme musieť myslieť dopredu a vedieť, kedy a kde môžeme ušetriť sily. Teraz sa už bude málo trénovať a veľa hrať.  Je však veľa tímov v Európe, ktoré takýmto spôsobom hrajú, takže z toho netreba robiť vedu. Čím viac sa bude vyhrávať, tým sa nám bude ľahšie zvládať celý ten kolotoč zápasov.


Je už určený kapitán mužstva?

Kapitán je určený. Zvolilo si ho mužstvo v tajnom hlasovaní. Kapitánom je Willie Kemp, jeho asistentom bude Martin Sýkora.

zdroj: Basketbal Levice, fotografia: www.leviceonline.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre