05062024pon

Na úvod tesná prehra

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Astrum Levice - BK ProstejovLEVICE 24. septembra 2011 - Nešťastnou prehrou o tri body vstúpili levickí basketbalisti do nového ročníka. V prvom kole českej Mattoni NBL podľahli vicemajstrovi z Prostějova 67:70.

Rozskok zápasu vyhrali síce hostia, ale skóre otvoril trojkou Henderson, basketbalisti Prostějova potom ubránili Granta, aj ďalší levický útok a v 3. min. otočil trojkou Prášil na 3:4. V 6. min. predviedli Američania Henderson s Grantom akciu s parádnym zakončením, ale smečom odpovedal Nicholson – 7:6.

Levičania si mierny náskok udržiavali až do konca štvrtiny, kedy sa strelci na oboch stranách nemýlili z trestných hodov.

 

V druhom dejstve sa zápas dostal do vyšších obrátok v žlto-zelenom drese excelovali Henderson s Grantom, na opačnej strane sa začal ukazovať Nicholson a postupne aj vysoký Peterson. Po Bernardových bodoch z 3. min. (26:19) si bral prvý time-out hosťujúci kouč Zbyněk Choleva. Po ňom sa českí hráči začínali doťahovať a po Pandulovej trojke (30:27) si vyžiadal oddychový čas aj domáci tréner František Rón. Po ňom zaujala parádna trojka Štembergera, v závere ešte skórovali Červenka s Pandulom a v polčase vyhrávali žlto-zelení o štyri body.

Česi prišli do druhého polčasu nabudení a šnúrou 3:12 išli do vedenia 38:43. Konečne zabodoval dva razy Henderson aj Grant, hostí držali body Prášila a Nicholsona. Na začiatku poslednej periódy za stavu 52:53 nedal spod koša Bernard ani Peterson, halu ale roztlieskali dva parádne bloky od Hendersona. Skóre bolo opäť veľmi tesné, ale v 6. min. upravil Nicholson na rozdiel troch bodov (59:60). Rón reagoval oddychovým časom, po ktorom zabodoval Štemberger s Grantom (63:60), ale vzápätí padli Ventovi a Prášilo trojky a bolo 63:66. Spoza oblúka ešte vyrovnal minútku pred koncom Štemberger, ale na opačnej strane odpovedal dvoma bodmi Venta. V samom závere zobral zodpovednosť do svojich rúk Grant, z ťažkej pozície ale nedal. Päť sekúnd pred koncom mohli ešte Levičania vyrovnať, trojkový signál im však nevyšiel.

Astrum Levice - BK Prostejov


HLASY TRÉNEROV

Zbyněk Choleva: „My sme samozrejme radi, že sme vyhrali, ale levickí fanúšikovia môžu byť spokojní s výkonmi oboch mužstiev a so vstupom Levíc do českej ligy. Dnešné stretnutie malo náboj, napokon sme šťastne vyhrali my. Myslím si, že Levičania predviedli ďaleko lepší výkon ako v našich vzájomných súbojoch v príprave, hlavne by som spomenul Hendersona s Grantom, pod košom sme museli dávať pozor na Bernarda. Z našej strany to bol skôr kolektívny výkon, aj keď nie ideálny. Súper nás mal dobre prečítaných, rozhodli naše dve trojky Prášila a Ventu v závere."

Astrum Levice - BK ProstejovFrantišek Rón, Levice: „Myslím si, že to bol zaujímavý zápas hlavne pre divákov, pretože ani jedno mužstvo sa nedostalo do bodového trháku. Na to, že sme na začiatku sezóny, tak v niektorých momentoch sa hral naozaj dobrý basketbal, len škoda, že so zlým koncom pre nás. Dnes sme zlyhali v doskakovaní, na tom budeme musieť popracovať. Tento ukazovateľ sa prejaví hlavne v takýchto tesných zápasoch. Na konci mal loptu ešte Štec posunúť Štembergerovi, otázne je, či tam bol Siniša v pravý čas."

Astrum Levice – BK Prostějov 67:70 (35:31)

ASTRUM: Henderson 19, Grant 17, Bernard 11, Červenka 4, Vojtek 3 (Štemberger 11, Koštomaj 2, Štec, Klein, Urland). Užitočnosť: Grant 26, Henderson 25, Bernard 14.

BK: Pandula 14, Nicholson 13, Prášil 8, Eitutavičius 1, Švrdlík (Peterson 18, Venta 13, Bratčenkov 3, Boháčik, Pelikán). Užitočnosť: Venta 23, Nicholson 20, Peterson 16.

TH: 28:21 - 17:14, fauly: 21:24, trojky: 6:6, štvrtiny: 17:16, 18:15, 17:22, 15:17,

rozhodovali Paulík, Vrážel a Matejek,

1700 divákov

Viac fotografií Patrika Štrbu zo zápasu nájdete v našej fotogalérii na tomto odkaze.

Pozrite si aj videoreportáž zo zápasu:

zdroj: basketballevice.sk, foto: Patrik Štrba

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre