04192024pia

Žlto-zelení na štvrtý pokus doma už naplno - Astrum Levice – Levharti Chomutov 91:84 + fotografie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Astrum Levice – Levharti ChomutovLEVICE 13. Októbra 2011 - Levickí basketbalisti konečne vyhrali aj doma. „Astrumákom“ sa to podarilo na štvrtý pokus. V šiestom kole českej ligy si poradili s Chomutovom.

Astrum Levice – Levharti Chomutov 91:84 (47:32). Levičania mali nástup do zápasu ako z rozprávky, v druhej minúte vyhrávali už 9:0 a tréner Chomutova Tomáš Eisner musel žlto-zelených brzdiť oddychovým časom. Po ňom zablokoval Grant obrovského Andersona a hostia konečne bodovali. Levičania boli tiež aktívni, ukázali rýchly prechod do útoku a prvú štvrtinu vyhrali v pohode 21:14.

V druhej časti hry pokračovali žlto-zelení v solídnom doskakovaní pod oboma košmi, naopak Chomutovu sa nedarila streľba zo stredných vzdialeností, preto náskok Levíc narástol v 4. min. po Vojtekových bodoch už na dvanásť bodov (30:18). Za zmienku stojí Hendersonova asistencia Grantovi, ktorý „ally-oopom“ roztlieskal divákov a upravil na 39:28. Potom si tréner Levíc František Rón vyžiadal oddychový čas, po ktorom žlto-zelení v 9. min. zvýšili svoj náskok až na 17 bodov (47:30).

 

 

Astrum Levice – Levharti Chomutov

V tretej štvrtine sa pod košom presadil dva razy Anderson, na ktorého smerovalo z rúk hosťujúcich rozohrávačov najviac lôpt. Vzápätí ale svojim piatym faulom zablokoval Červenku a musel ísť pod sprchy. Paradoxne práve tento moment pridal vietor do plachiet českého mužstva. Šikovný Wright prvou trojkou hostí znížil na 49:39, podobne mu ale odpovedal Urland. Na konci štvrtiny trafil dva razy za dva body Sucharda (62:54), ale potom našiel Koštomaj parádnym spôsobom Urlanda, ktorý trafil znovu za tri body.
Pred poslednou časťou hry vyhrávali teda Levice o jedenásť bodov a zdalo sa, že je rozhodnuté. Hostia však nezložili zbrane, zápas do rúk zobrali Wright s vrkočatým Löwerym a Chomutov sa dostal v 3. min. na dostrel šiestich bodov (71:65). František Rón reagoval oddychovým časom, ale jeho zverenci pokazili niekoľko útokov a Česi sa opäť priblížili, keď trojkou znížil v 5. min. na 73:69 skúsený Stanek. Rónova družina ale zvrat v zápase nepripustila. Grant v 7. min. trojkou upravil na 82:71, hosťujúc Hanzlík v 8. a v 9. min. podobným spôsobom ešte znížil na 87:81, ale záverečné sekundy patrili domácim basketbalistom, ktorý na domácej palubovke na štvrtý pokus vyhrali.

ASTRUM: Henderson 20, Červenka 16, Grant 16, Bernard 13, Štemberger 7 (Urland 10, Vojtek 6, Klein 3, Koštomaj). Užitočnosť: Henderson 23, Červenka 20, Grant 20.
LEVHARTI: Stanek 18, Löwery 17, Wright 12, Anderson 8, Hanzlík 8 (Sucharda 9, Krakovič 6, Jakeš, Kozubík a Štěpánek po 2). Užitočnosť: Stanek 21, Löwery 19, Wright 15.
TH: 22/19 - 36/27, fauly: 28 - 22, trojky: 6 - 5, doskoky: 41:29, asistencie 16:13, rozhodovali: Vrážel, Kúkelčík a Jedlička, 1500 divákov.

Astrum Levice – Levharti Chomutov

HLASY TRÉNEROV:
Astrum Levice – Levharti ChomutovTomáš Eisner, Chomutov: „V prvom rade blahoželám Leviciam k víťazstvu. My sme odohrali najhorší prvý polčas v tejto sezóne, vôbec sme sa do stretnutia nedostali, hráči sa na palubovke len hľadali. V druhej polovici zápasu sa to už zlepšilo, paradoxne sa nám viac darilo po odchode Andersona, ale na to, aby sme dotiahli náskok proti silnému mužstvu, sme už nemali.“

František Rón, Levice: „Ja som rád, že sme konečne pred levickým publikom vyhrali, ale nebolo to vôbec ľahké. Museli sme sa vyrovnávať s veľkou pohyblivosťou hosťujúcich hráčov. Mali sme síce výškovú a niekedy aj silovú prevahu, ale rýchlosť hráčov Chomutova znamenala, že nám našu obranu dokázali narúšať a uvoľňovať tak hráčov z perimetru. My sme sa potom nedokázali výraznejšie bodovo odpútať, prestali sme dominovať aj pod košmi a zápas bol zaujímavý až do konca. Nemôžem však povedať, že by ma to nejako tešilo.“

Pozrite si aj videoreportáž Levickej televízie zo zápasu:

 

Viac fotografií od Patrika Štrbu a Ing. Ladislava Kušteka si môžete prezrieť v našej fotogalérii.

zdroj: tb, foto: Patrik Štrba, Ing. Ladislav Kuštek - fotomagma.sk

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre