05022024štv

Levický Astrum to proti Nymburku nezvládol ani na domácej palubovke

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

LEVICE 18. apríla 2012 - V 2. zápase štvrťfinále play-off českej Mattoni NBL 2011/2012 nastúpili proti sebe domáci Astrum Levice a obhajca titulu ČEZ Basketball Nymburk. Vo skvelej atmosfére zaplnenej športovej haly v Leviciach domáci Astrum od začiatku zápasu ťahal za kratší koniec, počas celého zápasu Nymburk dominoval a tak sa zrodila domáca prehra 64:76 a v sérií vedie favorizovaný obhajca titulu 0:2 (hrá sa na tri víťazstvá). Tým sa pravdepodobne vystúpenie levického tímu v tejto sezóne na domácej palubovke končí.

Levický Astrum to proti Nymburku nezvládol ani na domácej palubovke

Fanúšikovia hosťujúceho mužstva mali dôvod na radosť...

Počas polčasovej prestávky boli odmenení juniorskí basketbalisti zo 6. ZŠ v Leviciach, ktorý sa stali majstrami SR v basketbale juniorov základných škôl, gratulujeme.

Astrum Levice - ČEZ Basketball Nymburk 64:76 (20:18, 13:19, 11:22, 20:17) - stav série 0:2

Najviac bodov: Waleskovski 20, Modrič 13, Grant 8 - Benda 20, Abrams 17, Sokolovský 13
TH: 21/16 - 20/16 , fauly: 20 - 20, trojky: 2 - 6, rozhodovali: Hruša, Kapl a Kučera, 1700 divákov

Levický Astrum to proti Nymburku nezvládol ani na domácej palubovke

Počas polčasovej prestávky boli odmenení žiaci 6. ZŠ Levice - juniorskí hráči basketbalu a čerství majstri SR juniorov základných škôl.

Hlasy po zápase:

Ladislav Sokolovský, hráč ČEZ Basketball Nymburk: "Dnes všetci čakali zaujímavý zápas vďaka nabitému programu, keďže sa hrali dve  súťaže. Dnešný zápas bol na veľmi dobrej úrovni, Levice sa trpezlivo snažili hrať na pivotov. Myslím si, že sa im to aj vyplácalo."

Myslíte si, že Levice a Inter boli prínosom pre českú ligu?

"Až na to ďaleké cestovanie určite. Sú to kvalitné tímy, nesporne sú prínosom."

Peter Bálint, tréner Astrumu Levice: "Dnes sme odohrali jeden z lepších zápasov v tejto sezóne. Boli sme Nymburku vyrovnaným súperom celý prvý polčas, pretože sme s nimi zvládali behať. Nymburk je mužstvo, ktoré má odohraných veľmi veľa ťažkých zápasov vo vysokom tempe. My sme to tempo vydržali možno tri štvrtiny, potom sme išli dole. Snažil som sa rotáciu priveľmi nezvyšovať. Hráči, ktorí dnes hrali, majú kvalitu odohrať s Nymburkom vyrovnaný zápas, preto som sa snažil na ihrisku udržať kľúčových hráčov čo najdlhší čas. Nám v závere trošku došli sily, bolo tam niekoľko nepresností, urobili sme na môj vkus veľa strát. Bolo ich až 19, čo je dosť veľký počet. Na druhej strane sme natrafili aj otvorené trojkové strely, ktoré súper dával a tým pádom sa dostali do hernej pohody, a to do vedenia 10 bodov, im stačilo."

Menili by ste niečo, keby sa séria len začínala?

"Asi by sme nemenili nič. Aj v Nymbyrku sme chceli hrať to, čo sme hrali dnes. Nie je čo meniť. Naši hráči majú kvality trošku nižšie ako hráči Nymburku. To je len tým, že majú viac skúseností. Nymburk je mužstvo, ktoré má odohraných 73 zápasov, z toho 36 vo Euro cup-e. Je to trošku iný level, kým si hráči zvykli na to tempo a fyzický spôsob hry.
Dnes sme sa im vyrovnali až na ten záver. Fyzická sila nám v závere došla, pričom Nymburk je na toto zvyknutý. V tomto tempe hrá celú sezónu. My sme posledných 14 zápasov v A-2 skupine hrali v úplne inom tempe s úplne inými protihráčmi. Sily dochádzajú, naši hráči nie sú zvyknutí na agresivitu, ktorá bola v dnešnom zápase."

Levický Astrum to proti Nymburku nezvládol ani na domácej palubovke

Hráči Astrum-u Levice sa počas celého zápasu snažili bojovať, narážali však na dôslednú obranu súpera.


Mike Bernard, hráč Astrumu Levice:

Povedali by ste niečo o zápase?

"Na tento zápas sme sa sústredili najviac zo všetkých zápasov v sezóne, pretože sme dnes hrali proti najlepšiemu tímu v lige. Ako iste viete, máme problémy so zraneniami, ako i iné problémy. Bol to dobrý zápas, hrali sme proti top tímu a my sme sa snažili čo najviac o dobrý výsledok. Myslím, že sme podali celkom dobrý výkon, aj keď v porovnaní s prvým zápasom sme boli o čosi silnejší. My sme vedeli, s kým hráme, Nymburk je veľmi dobrý a silný tím. Sú veľmi dobre pripravení pre každý zápas, či už hrajú proti poslednému, alebo prvému mužstvu. "

Čo si myslíte o účinkovaní v českej lige?

"Ja som vždy hral českú ligu. Každý by v nej chcel hrať. Každý z hráčov je pripravený hrať každý večer, záleží na tom, kto proti komu hrá a ako sa cíti v daný moment. Nikdy neviete, kto vyhrá a kto prehrá. K tomu je potrebné podať čo najlepší výkon, pričom každý sa snaží vydať zo seba 100%."

Ako by ste porovnali českú a slovenskú ligu?

"Jediným rozdielom týchto líg sú podľa mňa peniaze. V českej lige je oveľa viac peňazí, ako v tej slovenskej. Pre mnohých hráčov je basketbal životom a to všetko je aj o peniazoch. Jediný rozdiel vidím práve v tomto."

Aký je Váš názor na túto sezónu?


"Bola to ťažká sezóna, odohrali sme mnoho zápasov. Aj samotná atmosféra a "chémia" v tíme sa menila, pretože sa počas sezóny v mužstve vystriedalo viacero hráčov. Takisto sa aj veľa hráčov zranilo počas sezóny, čím sa museli meniť zostavy a rozhodovať sa, kto bude hrať na danom poste a kto bude fit na 100%. Táto sezóna bola mentálne naozaj veľmi náročná, a to pre každého z mužstva. Bolo to naozaj veľmi ťažké, hlavne pre mňa. Ako iste viete, mám už svoje roky a pomaly prichádza ukončenie mojej hráčskej kariéry."

Budeme Vás vidieť v levickom tíme aj budúcu sezónu?

"Ja budem hrať všade a kedykoľvek, keď o mňa bude záujem. Ak by o mňa prejavili záujem aj v nižších ligách, pôjdem tam. Basketbal je basketbal, nie je rozdiel, kde hráte. Lopta je lopta a na palubovke je 10 hráčov. Ak sa ma spýtate, či pôjdem hrať, ja pôjdem. Ak budú chcieť, aby som sa sem vrátil, ja sa vrátim. Mám to tu rád, mám rád tunajších fanúšikov, mám tu rád každého, pretože sa aj ku mne tu všetci správajú veľmi milo. Niekedy zvyknem byť ako blázon, ale vždy si to v rámci tímu vydiskutujeme, je to predsa život."

Takže sa Vám páči tu hrať...

"Áno, lúbi sa mi tu hrať. Môžem povedať, že za moju hráčsku kariéru by som moje účinkovanie v Leviciach priradil do TOP 3. Na druhé miesto by som dal moje účinkovanie v Nemecku a na tretie miesto by som dal účinkovanie práve v Leviciach. Ak by o mňa prejavili Levice záujem aj naďalej, určite by som ich dal na prvé miesto. Chcel by som tu zažiť majstrovský titul. Každopádne sa mi tu veľmi lúbi a veľmi sa mi páči tu hrať."

Koho tipujete za víťaza českej ligy?

"Určite to bude Nymburk, majú naozaj veľmi silný tím."

Levický Astrum to proti Nymburku nezvládol ani na domácej palubovke

Po zápase sa oba fankluby dali dokopy a nenechali si ujsť zrealizovať spoločnú priateľskú fotografiu...

Adam Waleskowski, hráč Astrumu Levice:

Čo si myslíte o tomto zápase?

"Bol to veľmi dobrý zápas, Nymburk má silné mužstvo a zahrali vynikajúco. V prvom polčase hrali tvrdo, čo nám uberalo sily, potom sme sa snažili zabojovať, ale nevyšlo to."

Ako sa Vám hralo v tomto zápase?

"Bol som dosť unavený, keďže niesom vo svojej top forme. Nedal som niekoľko striel, ktoré som dať mal. V prvej časti hry som celkom spokojný s mojou hrou, ale vždy to môže byť lepšie."


Čo si myslíte, ktorý tím bude majstrom v českej lige?

"Je to ťažké povedať, pretože som nehral proti každému tímu v lige. Nymburk má veľmi dobrý tím, takže to budú asi oni."

Ako by sme mohli Nymburk poraziť?

"Musíme mať veľmi silnú defenzívu, zlepšiť prieniky a mať solídny útok, dobre strieľať. Myslím si, že máme celkom dobrý tím v porovnaní s Nymburkom. Budú rozhodovať maličkosti a tretí zápas bude veľmi tesný."

 

Všetky naše fotografie zo zápasu si môžete pozrieť v našej fotogalérií, alebo kliknite na tento odkaz.

Pozrite si aj videoreportáž nášho partnera Levickej televíznej spoločnosti, s.r.o. zo zápasu:

zdroj a fotografie: ab, www.leviceonline.sk, video: Levická televízna spoločnosť, s.r.o.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre