05022024štv

Levice si udržujú post lídra Extraligy, doma zdolali Spišiakov

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Levice si udržujú post lídra Extraligy, doma zdolali SpišiakovLEVICE 20. februára 2013 - V piatom vzájomnom dueli v tejto sezóne nastúpili proti sebe v 34. kole SLOVAK SPORT.TV BASKET EXTRALIGY mužov basketbalisti Levíc a Spišskej Novej Vsi v stredu 20.2.2013, pričom štatistiky hovorili v prospech domácich, keď vedú na zápasy 3:1. Medzi nimi to boli dva extraligové a jeden semifinálový zápas Slovenského pohára. Každé domáce víťazstvo bolo však veľmi vyrovnané, preto sa aj dnes čakal podobný priebeh zápasu.

 

Prvé dve štvrtiny tomu aj nasvedčovali, keď po prvej polovici domáci vyhrávali iba o 6 bodov. Levičania nabudení výbornými výsledkami z posledných zápasov však nenechali nič na náhodu a svojho dnešného súpera predčili o 16 bodov.

Astrum Levice - BK 04 AC LB Spišská Nová Ves 76:60 (22:18, 19:17, 16:11, 19:14)

Karta Levičana už viac ako 100 zliav v Leviciach a okolí – www.vyhodykariet.sk.

 

Najviac bodov: Nuhanovič 17, Mrviš 11, Fields 10 - Burke 19, Acker 15, N. Evans 10 
TH: 19/11 - 15/13, fauly: 15 - 16, trojky: 3 - 3, rozhodovali: Ženiš, Lamoš a Šramko, 900 divákov

Stačí lajk a získate informácie o každej zľave Karty Levičana na Facebook http://www.facebook.com/kartalevicana

Pozápasové rozhovory:

Milan Černický, tréner BK 04 AC LB Spišská Nová Ves: "Myslel som si, že Levice potrápime viac a že väčšia motivácia bude na našej strane. My totiž potrebujeme body, Levice nie. Okrem toho mali Levice dobré výsledky, vyhrali v Komárne a vo Svitavách. Bol to skôr priateľský zápas ako extraligový, hral sa pohodový basketbal. Do Levíc sme prišli s ambíciou nadviazať na dva predchádzajúce vzájomné zápasy, ktoré boli vyrovnané až do konca. Myslel som, že to dnes do tretice môže vyjsť. Nemali sme však potrebnú iskru a domáci majú veľmi kvalitný tím. Dnes to bolo zaslúžené víťazstvo domácich. Dnes nám veľmi chýbala motivácia, stále totiž hráme o tretie miesto. Keby sme takto hrali doma, tak si myslím, že nás diváci vypískajú. Jediné merítko, v rámci ktorého by som mohol našich hráčov pochváliť, sú doskoky. Obrana bola celkom normálna, útok bol slabý, dali sme slabých 60 bodov, čo je na naše mužstvo veľmi málo."

Oleg Meleščenko, tréner Astrum Levice: "Dnes som z výsledkom spokojný, ale nie s prístupom a nasadením našich hráčov k zápasu. Ja viem, že sú hráči unavení a že už vedia, ako s kým hrať, ale prístup k zápasu musí byť zodpovednejší. Musíš vedieť pomôcť ako v útoku, tak aj v obrane a obrana musí vždy tvrdá. Je jedno, proti akému hráčovi hráš, nasadenie tam musí byť a nesmieš dovoliť súperovi skórovať. To jednoznačne potvrdzuje fakt, že sme prvé dve štvrtiny prehrali v doskokoch o desať. V druhej polovici sme konečne vyhrali o 11. Naše nasadenie a hra v tretej a štvrtej štvrtine bolo o niečo lepšie, len ten začiatok. Pochválil by som možno to, že sa hráči snažia viac rozmýšľať, čo je pre mňa veľké plus. Je dôležité, keď hráč rozmýšľa, kde sa uvoľniť, kde dať prihrávku a podobne. Toto sa mi veľmi páčilo. Tímový duch vidieť, že sa začína zlepšovať, každý každému pomáha a snažia hrať ako jeden tím.
Čo sa týka najbližšieho zápasu s Chomutovom, máme už pripravenú určitú taktiku, do zápasu ideme s cieľom vyhrať!"

Zo zápasu sme pripravili aj fotoreportáž, všetky naše fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii TU.

zdroj a fotografie: www.leviceonline.sk

s Facebookom máte z Leviceonline.sk oveľa viac. Stačí lajk a viac noviniek z Levíc a okolia príde priamo k Vám.

Tieto stránky používajú súbory cookies.

Tým, že na stránkach zotrváte, súhlasíte s tým, že ich môžeme používať.

Dobre